ΑΕΚ: Τα 67 λεπτά της συνύπαρξης Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ στην ενδεκάδα

ΑΕΚ: Τα 67 λεπτά της συνύπαρξης Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ στην ενδεκάδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα 67 λεπτά της συνύπαρξης Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ στην ενδεκάδα

bet365

Συνολικά 67 λεπτά έχουν βρεθεί μαζί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ οι Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ, διάστημα κατά το οποίο οι κιτρινόμαυροι έχουν σκοράρει τρία γκολ.

Η συζήτηση που επικρατεί εδώ και καιρό είναι αν είναι εφικτό να δούμε συστηματικά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τα τέσσερα βαριά χαρτιά της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Δηλαδή Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ. Μια επιθετική τετράδα... καρέ του άσου, όπως είχε γράψει εύστοχα στο blog του στο Gazzetta ο Γιώργος Τσακίρης.

Οι συγκεκριμένοι τέσσερις από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχουν συνυπάρξει στην ενδεκάδα συνολικά για μόλις 67 λεπτά, ξεκινώντας μόνο μια φορά στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Έπειτα συνυπήρξαν σε άλλα τρία παιχνίδια, όχι όμως από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Και ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, καθώς όλοι είναι διαθέσιμοι, γίνεται αρκετή κουβέντα για το αν θα μπορούσαν να βρεθούν ξανά όλοι μαζί στο αρχικό σχήμα.

Αυτό όπως είπαμε προηγουμένως συνέβη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όταν και αγωνίστηκαν μαζί για 36 λεπτά καθώς έπειτα ήρθε η αποβολή του Λιβάι Γκαρσία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα σύμφωνα με το Wyscout η ΑΕΚ έπαιξε σε σχηματισμό 4-4-1-1, το οποίο γινόταν και 4-3-3, με τον Αραούχο στην κορυφή, τους Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Τσούμπερ σε κεντρικό ρόλο. Η ΑΕΚ βρήκε σε αυτό το διάστημα ένα γκολ από τον Αραούχο.

ΟΦΗ-ΑΕΚ Wyscout

Η επόμενη φορά ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό όταν και έπαιξαν μαζί για 13 λεπτά από το 70' ως το 83'. Ο Λιβάι Γκαρσία είχε περάσει στη θέση του Μάνταλου πηγαίνοντας στο δεξί άκρο, με τον Άμραμπατ να μεταφέρεται σε κεντρικό ρόλο, τον Τσούμπερ να παίζει αριστερά και τον Αραούχο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό 4-2-3-1, όπως φαίνεται στον πίνακα του Wyscout.

Ιωνικός-ΑΕΚ Wyscout

Για 7 λεπτά και συγκεκριμένα από το 77' ως το 84' οι τέσσερις τους συνυπήρξαν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ όταν η ΑΕΚ έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ και ο Λιβάι πέρασε αντί του Σάκχοφ παίζοντας στο αριστερό άκρο, με τον Άμραμπατ στα δεξιά, τον Τσούμπερ σε κεντρικό ρόλο μαζί με τον Αραούχο, πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ σε 4-1-4-1 σύμφωνα με το Wyscout.

ΑΕΚ-ΟΦΗ Wyscout

Τελευταία φορά που οι τέσσερις συνυπήρξαν στην ενδεκάδα ήταν στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης όπου αγωνίστηκαν όλοι μαζί για 11 λεπτά από το 62' ως το 73', διάστημα κατά το οποίο η ΑΕΚ βρήκε δύο γκολ από Τσούμπερ και Αραούχο. Ο Άμραμπατ πέρασε στη θέση του Γέβτιτς και έπαιξε πίσω από τον Αραούχο με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στο αριστερό και στο δεξί άκρο αντίστοιχα σε σχηματισμό 4-2-3-1, όπως φαίνεται από τον τέταρτο πίνακα του Wyscout.

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης Wyscout

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα