ΑΕΚ: Μια επιθετική τετράδα... καρέ του άσου!

ΑΕΚ: Μια επιθετική τετράδα... καρέ του άσου!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Μια επιθετική τετράδα... καρέ του άσου!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην επίθεση, υπογραμμίζει την ποιότητα και περιμένει τη στιγμή (όπως πολλοί Ενωσίτες) που θα δει μαζί στην 11άδα: Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ και Αραούχο, ενώ έχει υστερόγραφα...

Από το καλοκαίρι και με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, τις προσθήκες που έκανε το club στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επιχείρησα πολλές φορές στο κεφάλι μου σαν γνήσιος... προπονητής του πληκτρολογίου να δημιουργήσω την ιδανική ενδεκάδα. Θαρρώ πως συνιστά μια κίνηση που έχουν όλοι επιχειρήσει για την αγαπημένη τους ομάδα σαν φίλαθλοι, αλλά και ταυτόχρονα πολλοί (αν όχι όλοι) στο χώρο μου, οι οποίοι καλύπτουν το ρεποράζ της εκάστοτε ομάδας.

Σαφέστατα και δεν πρόκειται για ένα σχήμα και μια τακτική επιλογή. Είχα κι εγώ στο κεφάλι μου περισσότερες από μια και δυο τακτικές προσεγγίσεις προκειμένου να χωρέσουν όπως θα ήθελα στο χορτάρι τα πρόσωπα που επέλεγα για την ενδεκάδα. Ποιοι και πώς εξυπηρετούν καλύτερα με το φτωχό μου το μυαλό το ιδανικό αγωνιστικό σχέδιο που θα ήταν ταυτόχρονα και μη αντιμετωπίσιμο... Δεν είναι εύκολο και προφανέστατα στην πράξη πολλά απ' αυτά που έχουμε στο κεφάλι μας είναι εντελώς διαφορετικά!

Ωστόσο δεν αλλάζει η κεντρική ιδέα... Συνεχίζω να το κάνω παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν έως τώρα κάποιες αγωνιστικές ιδέες που είχα τις είδα σε επίπεδο επιλογών στο χορτάρι αλλά χωρίς να συνοδεύεται πάντα από τη τακτική προσέγγιση που είχα εγώ σα σκέψη. Για παράδειγμα αυτό το ρημάδι το 4-3-3 δεν το είδα ποτέ αν εξαιρέσω διαχείριση αγώνων όπως για παράδειγμα έγινε στον Βόλο (και κάποια άλλα, ελάχιστα) με την τοπική ομάδα και ενώ η ΑΕΚ προηγούνταν στο σκορ.

Είναι εντελώς διαφορετικό να δεις τη σκέψη σου να γίνεται πράξη απ' την αρχή της αναμέτρησης προκειμένου να εμπεδώσεις αν δύναται να υλοποιηθεί. Είναι όμως και κάτι άλλο σε απόλυτο βαθμό όταν επιλέγεται για να διαχειριστεί ένα αποτέλεσμα ο τεχνικός και το γκρουπ παικτών που το εφαρμόζουν. Οπότε προφανώς και παραμένει η απορία μου αν θα είχε καλύτερη εικόνα συνολικά η ΑΕΚ επιλέγοντας το 4-3-3 με γνήσιο κόφτη και εσωτερικούς χαφ τη στιγμή που οι δυο από τους διαθέσιμους μέσους της είναι αποκλειστικά 6άρια!

Η επίθεση και το καρέ του άσου που το κερδίζει μόνο το φλος!

z

Ας πάμε όμως σε κάτι πιο συγκεκριμένο από την παραπάνω γενικότητα στο κείμενό μου. Να επιχειρήσουμε να εστιάσουμε στην γραμμή κρούσης όπου για μένα τουλάχιστον έγιναν οι πλέον σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης και αναβάθμισης. Κι αυτό διότι το καλοκαίρι που μας πέρασε προστέθηκαν στο δυναμικό της Ένωσης ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Αραούχο που τον γνωρίζαμε, αλλά και ο Τσούμπερ με τον Άμραμπατ. Σε αυτούς υπήρχαν ήδη και οι Ανσαριφάρντ, Γκαρσία και φυσικά σε δεύτερο περισσότερο ρόλο ο Τάνκοβιτς.

Είχα και εξακολουθώ να έχω η αλήθεια είναι, μια επιθυμία και ελπίδα, ότι θα δούμε την ΑΕΚ να παίζει κάποια ματς με την επιθετική της γραμμή να αποτελείται από τους εξής: Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, Τσούμπερ αριστερό εξτρέμ, Λιβάι Γκαρσία στο δεξί φτερό της γραμμής κρούσης και πίσω από τον φορ ο Ολλανδομαροκινός μεσοεπιθετικός! Κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη για χρονικό διάστημα τέτοιο και αριθμό αγώνων που θα αποδείκνυε ότι συνιστούν την κορυφαία επιθετική τετράδα του πρωταθλήματος...

Πρόκειται, πάντα στο δικό μου το μυαλό, για το απόλυτο καρέ του άσου αν μιλήσουμε με όρους πόκερ ντε... Δεν τα πάω καλά με τα χαρτιά, καθόλου όμως, ιδέα δεν έχω, αλλά απ' όσο γνώριζα (και μου επιβεβαίωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν) το συγκεκριμένο φύλλο, το καρέ του άσου κοινώς, δεν χάνει παρά μόνο αν ο αντίπαλός σου έχει φλος (κανονικό ή ρουαγιάλ που λένε και οι παικταράδες στο χαρτί)... Αναμφισβήτητα θεωρώ ότι πρόκειται για μια επιλογή παικτών στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ που πολλοί φίλοι της ομάδας περιμένουν να την δουν.

Στην περίπτωση των τριών (σ.σ.: Αραούχο, Τσούμπερ και Γκαρσία) δεν έχουμε απορίες και ερωτηματικά αν μπορούν να ανταποκριθούν αφού μιλάμε για τη θέση τους. Το μόνο που δεν έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε είναι αν θα μπορούσε ο Άμραμπατ να παίξει πίσω από τον φορ, αφού δεν το 'χουμε δει, κάτι που για μένα ωστόσο σε επίπεδο ερώτησης είναι εύκολο να απαντηθεί για έναν παίκτη με τις αρετές του συγκεκριμένου και την ικανότητα του (και το θέλω του) να παίζει με την μπάλα στα πόδια και όχι στον χώρο. Ωστόσο και αυτός να μη μπορούσε να ανταποκριθεί θαρρώ θα το κατάφερνε ο Τσούμπερ...

Θα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το δούμε την Κυριακή με τον Βόλο αλλά δεν γίνεται ελέω προβλήματος ενός απ' τους προαναφερθέντες που δεν του επιτρέπει να βρίσκεται καν στην αποστολή!

Ko

Υγ: Δεν χρειάζεται νομίζω να γράφουμε ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Με τα δεδομένα (και δη τα οικονομικά) που υπάρχουν προσπαθεί να βρει το κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του μέσου με αντίπαλο πλέον και τον χρόνο. Πλέον η Ένωση ποντάρει στα... τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου και στην πίεση που δημιουργούν ποδοσφαιριστές που της κάνουν και θέλουν να φύγουν από το club στο οποίο ανήκουν αλλά δεν έχουν βρει προσφορά που να ικανοποιεί τις ομάδες που ανήκουν. Αν δεν υπολογίζονταν θα ήταν και καλύτερα για την Ένωση διότι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να μη τους μείνει στο ρόστερ θα τον έδιναν δανεικό (όπως θέλει να αποκτήσει τον οποιονδήποτε στόχο η ομάδα. Υπάρχει η άποψη (και δικαιολογημένα) ότι χάνεται σημαντικός χρόνος και πλέον είναι... αντίπαλος, σωστό και αληθές μεν, υποχρεωτικό δε από τη στιγμή που δεν έχεις τη δυνατότητα οικονομικά να πας σε προσθήκη γρήγορα ως όφειλες και με παίκτη που θα κάνει τη διαφορά.

Υγ2: Μπορεί να κατάφερε να... γλιτώσει από Ινσούα, το ίδιο και από Νταντσένκο, όμως στο κομμάτι που αφορά τον Μιχάλη Μπακάκη δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελαν στην ΑΕΚ, αφού δεν προέκυψε ομάδα που να ικανοποιεί (έστω με μείωση αποδοχών) τον Έλληνα ακραίο αμυντικό. Αν δεν προκύψει αλλαγή δεδομένων στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου που διανύουμε η Ένωση θα 'χει τον Μπακάκη τουλάχιστον έως το καλοκαίρι στο δυναμικό της...

Υγ3: Στο ΟΑΚΑ το χιόνι φυσικά και γίνεται πάγος... Το τοπίο δεν έχει αλλάξει και δεν φαίνεται να μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο αφού ΔΕΝ γίνεται η παραμικρή προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση από τον οποιονδήποτε. Μισή προσπάθεια ντε... Όλοι έχουν αφήσει αποκλειστικά στον ήλιο να κάνει τη δουλειά για να γίνει και πάλι προσβάσιμο διότι τούτη την ώρα που μιλάμε δεν πλησιάζεται καν, πόσο μάλλον να είναι προσβάσιμο και λειτουργικό. Δυο μέρες μετά και μισή προσπάθεια δεν έχει γίνει σε μια χώρα που είναι ξεκάθαρο ότι από τύχη καθημερινά ζούμε! Κι όμως τα άλλα τα... ζαβά έγραφαν και έλεγαν (και εξακολουθούν κάποια να υποστηρίζουν) ότι με... δάκτυλο της ΑΕΚ προέκυψε η αναβολή διότι λείπουν οι Ιρανοί με την εθνική της χώρας του. Μιλάμε για σκουπίδια όχι αστεία!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...