Ακαδημίες: Η «ραψωδία των μικρών» και το +5 του Παναθηναϊκού

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Η «ραψωδία των μικρών» και το +5 του Παναθηναϊκού

bet365

Το Gazzetta αναλύει όλα όσα συνέβησαν τα Σαββατοκύριακο και τις νέες επιτυχίες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων υποδομών μετά από διακοπή ενός μήνα.

Με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από τον δεύτερο, Αστέρα Τρίπολης, έγινε η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Super League Κ19. Οι «πράσινοι» του Βαγγέλη Σάμιου επικράτησαν δύσκολα 2-1 του Ιωνικού στο «Παντελής Νικολαϊδης» της Νίκαιας με σκόρερ τους Βολάκη και Φρόκου. Όμως ήταν η είσοδος του Συμεωνίδη και του Λιατίφη στο 60΄ που άλλαξε την αγωνιστική τους εικόνα, καθώς μέχρι τότε δέχονταν πίεση από τους γηπεδούχους οι οποίοι έχασαν πέναλτι στο 60΄ (την εκτέλεση του Γραμμένου απέκρουσε ο Παναγάκος).

Από την άλλη πλευρά οι Νικαιώτες παρουσιάστηκαν ξανά ανταγωνιστικοί με τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο στον πάγκο τους, ενώ τρεις παίκτες γεννηθέντες το 2005 πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους. Από την Κ17 ανέβηκαν ο Ιωσήφ Μούσα και ο Σωκράτης Ντόβας, ενώ αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας ο Ηλίας Τετώρος, άρτι αφιχθείς από την Ισπανία και την Ουέσκα όπου αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες.

Απομένουν 11 ματς, αλλά η επόμενη αγωνιστική είναι «φωτιά» με αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Πρώτη φορά στα χρονικά για τον ΠΑΣ

Η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να γράφει ιστορία με το 3-2 επί του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Προοδευτικής. Για πρώτη φορά στα χρονικά, οποιοδήποτε τμήμα των Ηπειρωτών νικάει «μέσα-έξω» τον Ολυμπιακό και αυτό έγινε υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου, Γιώργου Χριστοβασίλη ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Ήδη ο Ρίζος και ο Μίνα έχουν ανεβεί στην α΄ ομάδα και μάλιστα έπαιξαν χθες με τους «μεγάλους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά από αυτή τη φουρνιά. Από τους κορυφαίους του ΠΑΣ ήταν ένας πρώην «ερυθρόλευκος» ο Μπάμπης Πάνος που ανήκε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο στον Ολυμπιακό, όμως επέστρεψε στη γενέτειρά του και το Σάββατο πήγε εξαιρετικά αγωνιζόμενος –εξ ανάγκης- ως σέντερ φορ.

Απαραίτητο το credit και στον Ολυμπιακό και τον προπονητή του, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο ο οποίος χρησιμοποίησε επτά παιδιά γεννηθέντα το 2005, δηλαδή σχεδόν όλη την Κ17!

Πλήθος από μάνατζερ στον Κορυδαλλό, καθώς εντοπίσαμε εκπροσώπους από όλα τα μεγάλα γραφεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και συγκεκριμένα της ROGON του Πολ Κουτσολιάκου. Εκεί ήταν και ο Σπύρος Τζαβίδας ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού που ακολουθεί πλέον καριέρα scout με τη Sports Action του Πάνου Γαλαριώτη. Πρεμιέρα για το νεαρό σε επίπεδο υποδομών, αλλά –όπως μας ενημέρωσε- είχε κάνει «ντεμπούτο» σε αγώνα Β΄ ομάδων.

Ο Απόλλων δεν... χαρίζεται σε κανένα

Στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή ο Απόλλων Κ19 νίκησε τον Παναθηναϊκό, κάνοντας ένα... δωράκι στον Αστέρα Τρίπολης. Το Σάββατο όμως του το πήρε πίσω αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στην Αρκαδία. Το ματς πήγε στη δύναμη, με πολύ ένταση στο χώρο του κέντρου, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Για την ομάδα των Βελέντζα-Πολίτη ξεχώρισε ακόμα ένα δύο παιδί του 2004 που έχει αποκτηθεί μετά τη διάλυση της Κ19 της ΑΕΚ, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόκειται δηλαδή για ανάλογη περίπτωση με τον Στάθη Χατζημάρκο που ήταν πρωταγωνιστής εναντίον του Παναθηναϊκού.

Στα υπόλοιπα ματς, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης συνέχισαν με εύκολες νίκες. Ο «Δικέφαλος» πέρασε με 3-0 από το Βόλο και η «είδηση» είναι η συμμετοχή του Γιώργου Κούτσια (άνοιξε και το σκορ). Ο ίδιος ζήτησε να παίξει, αφού η Β΄ ομάδα δεν είχε αγώνα. Όσο για τον Άρη, το επιβλητικό 5-0 επί της Λαμίας είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τους πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Παναγίδης, Χατζηιωάννου, Χρυσόπουλος, Τσέρα, Σγουρός).

K17 «Γκέλα» για τον ΠΑΣ. Σε θέση ισχύος ο Άρης

Το Σαββατοκύριακο έγινε επανεκκίνηση και στον βόρειο όμιλο της Κ17. Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος ο ΠΑΟΚ που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, έκανε... αγγαρεία στο 1-0 επί του Παναιτωλικού και όπως χαρακτηριστικά μας μετέφερε φίλος της στήλης «Πάγωσαν όλα στου Λώλα»! Το λογοπαίγνιο είχε να κάνει με την έδρα (εγκαταστάσεις Λώλας), τις καιρικές συνθήκες, αλλά και την... ποιότητα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να παρατάσσεται χωρίς επτά βασικούς. Ακόμα κι έτσι, δεν είχε πρόβλημα και «καθάρισε» με κορυφαίο τον Γκιτέρσο.

Πολλές απουσίες είχε κι ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως αυτός τις πλήρωσε ακριβά. Ήττα-σοκ 3-2 από τον Παναιτωλικό και πλέον ο στόχος του Final Four απομακρύνεται. Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Άρης που έκανε το «καθήκον» του επικρατώντας 3-0 της Λαμίας και βρίσκεται σε θέση ισχύος. Και στο παιχνίδι αυτό (όπως και στην Κ19) οι «κίτρινοι» είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ, τους Αλμυρά, Καρυπίδη και Σταυρόπουλο. Εξασφαλίσαμε κι ένα στιγμιότυπο από το απ΄ευθείας φάουλ με το οποίο ο Αρίστος Σταυρόπουλος, πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ, διαμόρφωσε το 3-0 στο 60'.

Ανέβηκε στην α΄ ομάδα ο Μπούσιας!

Από τις ακαδημίες δεν ανέρχονται στα ανώτερα «πατώματα» μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά ενίοτε και προπονητές! Ο τεχνικός της Κ17 του Απόλλωνα Παντελής Μπούσιας βρίσκεται σήμερα στην Τρίπολη με την πρώτη ομάδα, ως μέλος του staff του Μάρκο Γκρότε. Ο 49χρονος Γερμανός ζήτησε από τη διοίκηση να ενισχυθεί το επιτελείο του με βοηθό-αναλυτή και ο Μπούσιας ήταν η ιδανική επιλογή στη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλωστε η Κ17 θα αγωνιστεί ξανά στο οικείο πρωτάθλημα στις 5 Φεβρουαρίου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα