Ο 10λογος του Μεντόσα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Ο 10λογος του Μεντόσα (vids)

bet365

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού έχει πλούσια κοινωνική δράση και τιμά την οικογένειά του που υπεραγαπά μέσω των τατουάζ που κοσμούν το σώμα του.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Χαβιέ Μεντόσα και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αφήνει το... στίγμα του στον Παναιτωλικό που γράφει ιστορία. Τα «καναρίνια» κέρδισαν με ανατροπή και σε διάστημα λίγων μόνο ημερών ΑΕΚ & Ολυμπιακό (2-1), έχοντας εκείνον απόλυτο πρωταγωνιστή αφού σε αμφότερα τα ματς σημείωσε από 1 γκολ και «μοίρασε» ισάριθμες ασίστ στον Καρέλη.

Μάλιστα το τέρμα που πέτυχε στο ΟΑΚΑ διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στη σεζόν και ο 30χρονος ξεδιπλώνει στο γήπεδο το πλούσιο ταλέντο του.

Ας μάθουμε λοιπόν ποιος είναι...


1) Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1992 στην πόλη Ταρταγάλ της επαρχίας Σάλτα, μία πόλη με περίπου 65.000 κατοίκους που μαστίζεται από εγκληματικότητα. Μάλιστα πριν από 6-7 χρόνια δέχθηκε επίθεση σε πρατήριο καυσίμων αλλά ο Μεντόσα, για... κακή τύχη αυτού που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, όχι μόνο την απέφυγε αλλά και... έστειλε τον δράση στο νοσοκομείο. Είναι ήρεμο παιδί, πράο, όμως γίνεται «ηφαίστειο» αν τον... πειράξεις.

2) Ο πατέρας του εργάζονταν στην ακαδημία ποδοσφαίρου «Φρέντι Ουρτάδο» και από μικρός έπαιζε μπάλα εκεί. Προέρχεται από φτωχή οικογένεια και κατάφερε να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο μέσω ενός μάνατζερ που ήξερε ο πατέρας του και επένδυσε πάνω του. Αλλωστε μέχρι και πριν από μερικά χρόνια μέρος των δικαιωμάτων του άνηκαν σε εταιρεία ατζέντηδων.


3) Ξεκίνησε από τη Χιμνάσια Λα Πλάτα και εκεί πέρασε τα περισσότερα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά του χρόνια (2012-2017). Πριν έρθει στον Παναιτωλικό αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ατλέτικο Τουκαμάν, Τσακαρίτα, Ινστιτούτο, Ουρακάν.

4) Τα «καναρίνια» ήθελαν να τον αποκτήσουν και το 2016 που έπαιζε στη Χιμνάσια, όμως το θέμα «σκάλωσε» τότε στις υψηλές απαιτήσεις της τότε ομάδας του (μεταξύ άλλων ζητούσε ενοίκιο δανεισμού 500.000 ευρώ). Τελικά έγινε κάτοικος Αγρινίου 4 χρόνια μετά (2020) και ως ελεύθερος.

5) Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ορισμένοι του είχαν «κολλήσει» το παρατσούκλι «έντομο» επειδή κινούνταν σαν... ζιζάνιο μέσα στις αντίπαλες άμυνες. Τώρα όλοι οι φίλοι τον φωνάζουν «Μεντό», από το επώνυμό του.

6) Μαθαίνει ελληνικά και μάλιστα μπορεί να διαβάζει, όπως άλλωστε και αγγλικά. Ως «βέρος» Αργεντινός του αρέσουν τα μπάρμπεκιου και να περνά απογεύματα με φίλους απολαμβάνοντας το αγαπημένο του μάτε (σ.σ. διαδεδομένο ποτό των Λατινοαμερικάκων).

7) Εχει μία πανέμορφη κόρη.

8) Στις αρχές του 2020 και στην πρώτη φάση της πανδημίας όπου όλος ο πλανήτης βρίσκονταν ουσιαστικά σε λοκ ντάουν, ήταν εκ των πρωτεργατών καμπάνιας που έγινε στη γενέτειρά του ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που δεν εργάζονταν λόγω του εγκλεισμού και περνούσαν δύσκολες στιγμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα διέμεινε ο ίδιος από πόρτα σε πόρτα.


9) Λάτρης των τατουάζ, τιμά μέσω αυτών την οικογένειά του και τους ανθρώπους που του στάθηκαν στα πρώτα δύσκολα βήματα της ζωής του. Ετσι στο σώμα του υπάρχουν τα ονόματα των μελών της, όπως και η ημερομηνία γέννησης της κόρης του και των ανιψιών του. Είναι πολύ «δεμένος» με τη φαμίλια του και βρίσκεται πάντα στο πλευρό της.

10) Παράλληλα όμως έχει «χτυπήσει» ένα ρολόι και έναν λύκο. Δείγμα πως έτσι αισθάνεται, όταν θέλει να προστατέψει τα «πιστεύω» του και τους δικούς του ανθρώπους.

...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα