Σούλης: Ο 10λογος του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Σούλης: Ο 10λογος του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα (vids)

bet365

O 27χρονος πορτιέρε του ΠΑΣ Γιάννινα ντεμπουτάρισε το 2022 στη μεγάλη κατηγορία και με το «καλημέρα»... άφησε το στίγμα του. Τα «εγκώμια» του Χαλκιά, το μπάντμιντον και το...Call of Duty.

Με το... πόδι στο «γκάζι» ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα το 2022, καθώς στο πρώτο ματς του νέου έτους κέρδισε τον Ιωνικό με 1-0 και χθες (8/1) απέσπασε ισοπαλία (1-1) στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, σε έναν αγώνα που μέχρι τις καθυστερήσεις «κρατούσε» τη νίκη στα χέρια του.

Ετσι εδραιώθηκε στις θέσεις των play offs και ο Βασίλης Σούλης είναι εκ των πρωταγωνιστών του την καινούργια χρονιά. Ο 27χρονος πορτιέρε ντεμπουτάρισε με ιδανικό τρόπο στη μεγάλη κατηγορία καθώς πραγματοποίησε αντίστοιχες πολύ καλές εμφανίσεις και κυρίως στο «Γεντί Κουλέ»... κατέβασε ρολά, όπου «νικήθηκε» δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ύστερα από κόντρα.

Ετσι μπήκε στην... ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε, λόγω της απουσίας του Γιούρι Λοντίγκιν. Ας τον γνωρίσουμε...


1) Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1994 στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

2) Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Θύελλας Πατρών, στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Δόξα Νέας Μανωλάδας και στον ΠΑΟ Βάρδας, μέχρι που το 2016 βρέθηκε στην Παναχαϊκή. Εκεί «έχτισε» το όνομά του, πανηγύρισε την άνοδο των «ροσομπλού» στη δεύτερη κατηγορία και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ενδιάμεσα πήγε και στον Πλατανιά.

3) Σε επαγγελματικό επίπεδο ντεμπουτάρισε τον Δεκέμβριο του 2017 σε έναν αγώνα της Παναχαϊκής με τον Απόλλωνα Πόντου, όταν στο 8' αποβλήθηκε ο Βρονταράς και αντικατέστησε τον Σπανό για να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ.

4) Συνολικά μετρά μέχρι στιγμής 78 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.


5) Στην Παναχαϊκή είχε μεταξύ άλλων για συμπαίκτη τον Κώστα Χαλκιά και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 είπε, σε ανύποπτη στιγμή, για εκείνον πώς «έχει πολλά προσόντα, πολλή όρεξη, μεγάλες προδιαγραφές. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ γιατί βλέπω στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό μεγάλο γκολκίπερ. Και στην Ελλάδα η θέση Νο1 έχει γίνει λιγάκι προβληματική».

6) Ο αδερφός του Σταύρος Σούλης ασχολείται επίσης με το ποδόσφαιρο, είναι στόπερ, και αγωνίζεται στον ΑΟ Μυκόνου. Ως μεγαλύτερος μάλιστα, τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο όταν ο Βασίλης ήταν μικρός.

7) Θηριώδης με ύψος 1.99, από μικρός ήταν γκολκίπερ. Στο Δημοτικό όμως ασχολούνταν παράλληλα και με άλλα ομαδικά αθλήματα όπως το μπάντμιντον και μάλιστα έχει χριστεί διεθνής στις «μικρές» Εθνικές!


8) Στην Πάτρα τον αποκαλούσαν «βουνό», ελέω σωματοδομής.

9) Μπορεί και συνδυάζει το ποδόσφαιρο με το πανεπιστήμιο και έχει περάσει στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Πατρών.

10) Αρκετά «βιβλιοφάγος», ο... μύθος λέει πως μπορεί να... λιώσει μαζί με φίλους παίζοντας Call of Duty.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα