ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 1-0: Με Περέα, όλα είναι ξανά ωραία!

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 1-0: Με Περέα, όλα είναι ξανά ωραία!

bet365

Με σκόρερ τον Χουάν Χοσέ Περέα στο 51', ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Ιωνικό παρά τις πολλές απουσίες του και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας.


Με το... δεξί ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα το 2022, καθώς επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στο πρώτο παιχνίδι της κατηγορίας για το νέο έτος και παρότι μάλιστα δεν συμπλήρωνε αποστολή αφού για διάφορους λόγους είχε μόνο 15 παίκτες διαθέσιμους.


Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε με τον Σούλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάλιακα, Κάργα, Εραμούσπε, Πίρσμαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Λιάσο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Σνάιντερ, Μπρένερ στα άκρα και τους Περέα, Μιλιντσεάνου στην επίθεση.


Ο Ιωνικός είχε τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Γκοτσούλια, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντάλσιο, Ρομαό στον άξονα, τους Λένις, Κιάκο στα άκρα και τον Αοσμαν κοντά στον φορ Μάναλη.


Πιο δραστήριος ο Ιωνικός στο πρώτο ημίχρονο

Οι 2 ομάδες έχουν «χτυπηθεί» από Covid-19 και τραυματισμούς, κυρίως οι γηπεδούχοι, και για αυτό παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, αλλά μέχρι το 35' είχε έναν Α ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με «μπροστάρη» τον Αοσμαν που έβρισκε κενούς χώρους και θέλησαν σε 2-3 περιπτώσεις να φανούν απειλητικοί με τους Ντάλσιο, Λένις, ενώ «μέτρησαν» και ένα καλό φάουλ του Σύριου στο 9'.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» από την πλευρά του έψαχνε τον Περέα που παρουσιάζονταν δραστήριος και στο 14' απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μισού, όταν ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε το σουτ του Λιάσου και μετά ο Τσιγκρίνσκι έβαλε την κόντρα στο νέο του Κολομβιανού που πήρε το «ριμπάουντ». Ο Ουκρανός στόπερ πιστώθηκε σε αυτό το διάστημα ακόμη 2 κομβικά stop (σε Περέα, Μιλιντσεάνου), ενώ στα τελευταία λεπτά υπήρξαν αρκετές διακοπές και ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα.


Η είσοδος του Μορέιρα και η σούπερ εκκίνηση του ΠΑΣ

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο ΠΑΣ με την είσοδο του Μορέιρα άλλαξε το ένα του «φτερό», κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως του έδωσε απόλυτη υπεροχή στα πρώτα λεπτά, ενώ για την ιστορία η αλλαγή ήταν αναγκαστική! Από το 46' μέχρι και το 54' οι γηπεδούχοι πατούσαν με ευκολία στα καρέ του Ιωνικού, οι γραμμές των φιλοξενουμένων είχαν μεγάλη απόσταση, ο Χουτεσιώτης σε 1-2 περιπτώσεις επενέβη καταλυτικά, αλλά τελικά οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ.

Πιο συγκεκριμένα στο 51', όταν ο Μορέιρα έπαιξε γρήγορα/έξυπνα στον κενό χώρο για τον Μιλιτσεάνου που σούταρε, ο γκολκίπερ του Ιωνικού έδιωξε, αλλά ο Περέα πήρε το «ριμπάουντ» και ανενόχλητος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.


Μεγάλη ευκαιρία ο Λένις και... τέλος

Αμέσως μετά ο Ιωνικός έφτασε μια... ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 56' ο Αοσμαν «κέρδισε» τις κόντρες και κράτησε την κατοχή μέσα στα καρέ του Σούλη, έστρωσε στον Λένις που από πλεονεκτική θέση και μόνος του πλάσαρε ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα (59') οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίζουν φουλ επίθεση με την είσοδο των Τουράμ, Μάντζη, Καμπράλ και ο αγώνας απέκτησε ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Ο Ιωνικός κρατούσε μπάλα, μετέφερε τη «δράση» στο μισό του ΠΑΣ αλλά δεν «δημιουργούσε». Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους διαχειρίζονταν το παιχνίδι και μάλιστα παρουσιάζονταν απειλητικοί στην «κόντρα», όπου θα μπορούσαν να βρουν και 2ο γκολ με τους Μιλιντσεάνου ή Περέα. Η ουσία όμως είναι πως στο τελευταίο μισάωρο κράτησαν με σχετική άνεση το μηδέν παθητικό, που ήταν για εκείνους και το μεγάλο ζητούμενο.


MVP: Ο Περέα. Οχι μόνο γιατί σκόραρε. Στο δεύτερο μισό ζήτημα αν «έχασε» 1-2 «μονομαχίες», κρατούσε μπάλα και στο τελευταίο ημίωρο ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.


Στο ύψος του: Ο Μορέιρα ήταν καταλυτικός στην πολύ καλή εκκίνηση που έκανε το ΠΑΣ στο δεύτερο μισό και από τα πόδια του ξεκίνησε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.


Αδύναμος κρίκος: Ο Ιωνικός δεν πήρε πολλά πράγματα από τον άξονά του στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ρομαό δεν τον βοήθησε ανασταλτικά και δημιουργικά.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 1-0 κανείς φιλοξενούμενος δεν ακολούθησε τον Περέα, που πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε σε κενή εστία.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα και ως οφ σάιντ ακυρώθηκε στο δεύτερο μισό γκολ του Περέα, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR. Σε άλλη φάση ο ρέφερι Αγγελάκης έδειξε να αφήνει πλεονέκτημα σε οφ σάιντ που καταλογίστηκε ο Περέα και ενώ ο Ιωνικός είχε πάρει την κατοχή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική του εκκίνηση στο δεύτερο μισό, άνοιξε το σκορ και μετά διαχειρίστηκε το ματς όπως ήθελε, ελέω των απουσιών που τον ταλάνιζαν. Πλην της ευκαιρίας του Λένις δεν απειλήθηκε άλλη φορά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσμπε, Κάργας, Πίρσμαν, Μπρένερ, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (46' Μορέιρα), Περέα (90'+1' Σιόντης), Μιλιντσεάνου (82' Μίνα).
ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (74' Κάνιας), Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Λένις (59' Μάντζης), Αοσμαν, Κιάκος (59' Καμπράλ), Μάναλης (59' Μάναλης).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα