Οι «Survivors» του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι αντεπιτέθηκαν ως μαχητές

Οι «Survivors» του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι αντεπιτέθηκαν ως μαχητές

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Οι «Survivors» του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι αντεπιτέθηκαν ως μαχητές

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την προφανή παγίδα που καλείται να αποφύγει αύριο ο Παναθηναϊκός στο Βόλο προκειμένου να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

Η μια ομάδα προέρχεται από πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς και μια πρόκριση στους προημιτελικούς Κυπέλλου. Εχει πλέον διαθέσιμο τον καλύτερο αμυντικό της, δέχεται γκολ και ευκαιρίες με το σταγονόμετρο, βρήκε ταυτότητα στο 4-3-3 παρότι «έχασε» τον πρώτο σκόρερ της και εσχάτως μαθαίνει να νικά δίχως να σκορπά... τεσσάρες. Μαθαίνει να νικά ομάδες δυσκολοκατάβλητες, ομάδες «εξάδας», ομάδες που έχουν νικήσει/δυσκολέψει πολλούς από τους «μεγάλους» εφέτος. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που ταξίδεψε στο Βόλο χωρίς τον Μαουρίσιο και τον Καρλίτος, αλλά με τους Ρουμπέν Πέρεθ και Χατζηγιοβάνη στον πάγκο, έτοιμους για 15-30 λεπτά ως «αλλαγές».

Η άλλη ομάδα δείχνει να έχει χάσει την πυξίδα και τον προσανατολισμό της. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, πρόσφερε θέαμα, πήρε εντυπωσιακά αποτελέσματα, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις εναντίον του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Κάποια στιγμή άρχισαν να «στραβώνουν» τα αποτελέσματα, ο στόχος των play offs εξαϋλώθηκε. Ο προπονητής απολύθηκε, η ζωή συνεχίζεται... Είναι όμως μια διαφορετική ζωή. Η εξάδα είναι πολύ μακριά για να οριστεί ως στόχος το ολικό comeback. Η «ουρά» της βαθμολογίας είναι επίσης πολύ μακριά για να οριστεί ως στόχος η παραμονή στην κατηγορία. Οι όποιες προσδοκίες στο Κύπελλο εξαφανίστηκαν μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο Βόλος τη σήμερον ημέρα. Μια ομάδα που μετράει από τις 2 Οκτωβρίου 3 ισοπαλίες – 6 ήττες, αλλά δεν έχει βρει δίχτυα μόνο στην εντός έδρας ήττα με 2-0 από τον ΟΦΗ. Ναι, και στο 0-0 του Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού, στο οποίο δεν δημιούργησε ούτε ευκαιρία...

Η προφανής παγίδα για τον Παναθηναϊκό

Η παγίδα μοιάζει τόσο προφανής για τους Πράσινους στο αυριανό ματς που αν δεν την αποφύγουν είναι άξιοι της μοίρας τους. Της τύχης και της μοίρας που οι ίδιοι ορίζουν. Η παγίδα που λέγεται «υποτίμηση του αντιπάλου» ή, αν προτιμάτε - «υπερτίμηση του εαυτού του». Η' και τα δυο μαζί σ' ένα μείγμα – τέλεια συνταγή αποτυχίας!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε εδώ που έφτασε, στο κατώφλι της πρώτης τριάδας, με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Με πολλές αποτυχίες, με πολλές γκέλες, με επώδυνες ήττες του 1-0. Με χαμένες ευκαιρίες και βαθμούς εδώ κι εκεί («Ζωσιμάδες», «Κλεάνθης Βικελίδης», Τρίπολη), με «τζάμπα» ήττες, με αποτυχίες σε όλα τα ντέρμπι, με φωνές και ξέσπασμα Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το ρεσιτάλ ευκαιριών του Παλάσιος. Εφτασε εδώ με δυο αλλαγές διάταξης (από 4-2-3-1 σε 4-4-2 και τελικά σε 4-3-3) με πολλή δουλειά του κόουτς στους «ξεχασμένους» ή και «τελειωμένους» παίκτες (Καρλίτος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σάντσες), μεταγραφές που άργησαν να «πάρουν μπρος» (Παλάσιος, Ρουμπέν Πέρεθ) με άλλες που δεν έχουν «πιάσει» έως τώρα (Βιτάλ, Λούντκβιστ), με αλλαγές πολλές και σταδιακές.

Η κρίσιμη επιλογή του Βόλου

Εφτασε – εκτός όλων των άλλων – να είναι και μια από τις oμάδες με τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στη Superleague 1. Οχι τυχαία, είχε μόλις πέντε. Και αύριο στο Βόλο απόντες θα είναι μόνο οι Μαουρίσιο, Καρλίτος, Μπουζούκης. Καλείται, συνεπώς, να αξιοποιήσει αυτό το momentum ο Παναθηναϊκός. Να... καβαλήσει το κύμα που λεν και οι γραμματιζούμενοι. Να μην ξεχάσει ότι έφτασε εδώ με πολύ μόχθο και να μην πετάξει αυτό το μόχθο στα σκουπίδια. Είναι η ευκαιρία του και έχει όλα τα υπέρ μαζί του: αύρα, αποτελέσματα, αυτοπεποίθηση, θετική ατμόσφαιρα, στόχους, κέφι, αμυντική αξιοπιστία, συσπείρωση, παίκτες «ανεβασμένους».

Παίζει, όμως, εναντίον μιας ομάδας η οποία μέχρι πρότινος σκόραρε πολύ. Και δημιουργούσε πολύ. Ανεξάρτητα αν με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο ο Βόλος επιλέξει πιο «συνητηρητικό» τρόπο παιχνιδιού ή προτιμήσει να αγωνιστεί με το ανεξάντλητο επιθετικό ταμπεραμέντο όλων πλην των στόπερ του, ο γηπεδούχος δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει σ' αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό. Κι αν το αντιμετωπίσει ως μια θαυμάσια ευκαιρία ανάκαμψης και παίξει ανοιχτά, το ταλέντο μεσοεπιθετικά είναι άφθονο και ο Βόλος πολύ – πολύ επικίνδυνος. Αντιθέτως, αν ο κόουτς του Βόλου επιλέξει να παίξει παλαιομοδίτικα με δυο ζώνες άμυνας σε χαμηλά μέτρα και κόντρα επιθέσεις, το πιθανότερο είναι ο Παναθηναϊκός να φύγει από το Πανθεσσαλικό όπως και στις δύο πρόσφατες επισκέψεις του: πανηγυρίζοντας.

Το εκτός έδρας πρόβλημα και το «γούρικο» Πανθεσσαλικό

Εδώ που τα λέμε, αυτό το γήπεδο είναι και το μοναδικό στο οποίο έχουν πανηγυρίσει εφέτος οι Πράσινοι, πλην Λεωφόρου. Μια φορά με τη Λαμία όταν η ομάδα της Φθιώτιδας δεν... ήθελε να προχωρήσει στα βελτιωτικά έργα του χλοοτάπητα στο ΔΑΚ, δεύτερη στη ρεβάνς Κυπέλλου. Ξεχάσαμε και τη νίκη – πρόκριση στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, την οποία είχε πανηγυρίσει δεόντως ο πιεσμένος τότε Ιβάν, ο οποίος ακόμα δεν έχει απαθανατιστεί αγκαλιά με τους παίκτες του.

Αν το πάρει σήμερα το ματς, ίσως τον δούμε και σ΄ένα τέτοιο στιγμιότυπο...

Υ.Γ. Μετά την αναβολή του Ολυμπιακός – Αστέρας, εύλογο είναι ότι μπαίνει ερωτηματικό δίπλα στο Παναθηναϊκός – Oλυμπιακός που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...