Οι 12 πιο σημαντικές στιγμές του Ολυμπιακού μέσα στο 2021!

Οι 12 πιο σημαντικές στιγμές του Ολυμπιακού μέσα στο 2021!

Οι 12 πιο σημαντικές στιγμές του Ολυμπιακού μέσα στο 2021!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις κατά την γνώμη του σημαντικότερες στιγμές του Ολυμπιακού μέσα στο 2021.

Έθεσε ένα ερώτημα ο Ολυμπιακός μέσω των social media για τις καλύτερες στιγμές του 2021 σε σχέση με τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ας πιαστώ λοιπόν κι εγώ από εκεί για να δώσω τις κατά την γνώμη μου πιο σημαντικές στιγμές, καλές και κακές, για τον Ολυμπιακό του 2021…

Μία, οι δύο νίκες επί της Φενέρμπαχτσε, το φθινόπωρο, ειδικά το 3-0 μέσα στην Πόλη, αλλά και το 1-0 στο 90ο λεπτό στο Καραϊσκάκη, που έδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Δύο, η πρόκριση επί της PSV στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ τον περασμένο Φλεβάρη, με το εντυπωσιακό 4-2 στο Καραϊσκάκη κι εκείνο το γκολ στο 90’ στην ήττα 1-2 στην Ολλανδία. Σπουδαίο αποτέλεσμα και το διπλό (1-0) στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ τον περασμένο Μάρτη, έστω κι αν δεν συνδυάστηκε με μία πρόκριση, λόγω της ήττας 1-3 στο πρώτο ματς στον Πειραιά.

Τρεις, οι τρεις νίκες επί της ΑΕΚ, τον περασμένο Γενάρη 3-0 στο Καραϊσκάκη τελειώνοντας την νωρίς νωρίς από διεκδικήτρια τίτλου, το 5-1 τον Απρίλη μέσα στο ΟΑΚΑ με ισοφάριση του ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης εκτός έδρας του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και το 3-2 το Νοέμβρη στο ΟΑΚΑ πάλι με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκαθαρίζουν από νωρίς ποιο θα είναι και φέτος το αφεντικό.

Τέσσερις, οι δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, το 3-0 τον περασμένο Γενάρη που τέλειωσε γρήγορα και τον ΠΑΟΚ από διεκδικητή τίτλου και το 2-1 τον Οκτώβρη που πιστοποίησε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στο φετινό πρωτάθλημα.

Πέντε, οι δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού, το 3-1 με ανατροπή (από 0-1) τον περασμένο Απρίλη στο Καραϊσκάκη και το 4-1 μέσα στη Λεωφόρο τον περασμένο Μάη, ισοφάριση ενός ιστορικού ρεκόρ για διπλό επί του αιώνιου αντίπαλου.

Έξι, η ομόφωνη αθώωση του Β. Μαρινάκη τον περασμένο Γενάρη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των δήθεν στημένων αγώνων που είχαν κάποιοι επιχειρήσει να μπλέξουν τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του. Μία υπόθεση που κράτησε χρόνια κι αποδείχθηκε μία μεγάλη φούσκα.

Εφτά, η ανανέωση του συμβολαίου του Μαρτίνς τον περασμένο Μάη μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και η κατάρριψη του ρεκόρ του Μπάγεβιτς με την παραμονή του Πέδρο στο τιμόνι του Ολυμπιακού εδώ και 3,5 πλέον χρόνια.

Μανωλάς

Οκτώ, οι μεταγραφές των δύο σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων αμυντικών, του Παπασταθόπουλου τον περασμένο Γενάρη από την Άρσεναλ και του Μανωλά τις προάλλες από τη Νάπολι. Σε συνδυασμό με την παραχώρηση του Σισέ τον περασμένο Γενάρη στη Σεντ Ετιέν κι η επιστροφή του το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, πιο δυναμικού από ποτέ.

Εννιά, η απόκτηση το προηγούμενο καλοκαίρι από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ του νεαρού Αφρικάνου Αγκιμπού Καμαρά, που μοιάζει να είναι ένα ταλέντο φτιαγμένο για πολύ μεγάλα πράγματα. Όπως σημαντική ήταν κι η μεταγραφή του Ρέμπτσιουκ τον προηγούμενο Γενάρη, καθώς κι αυτός συνεχώς κερδίζει πόντους στη διεθνή αγορά.

Δέκα, η πώληση το περασμένο καλοκαίρι του Ζοζέ Σα στην Γουλβς της Πρέμιερ Λιγκ κι η κάλυψη του κενού του με τον Βατσλίκ, καλύτερο κατά τη γαλλική Equipe γκολκίπερ του ΓΙΟΥΡΟ 2021. Σημαντικές κι οι αποχωρήσεις του Βραζιλιάνου Ραφίνια τον περασμένο Γενάρη και του Χολέμπας (κρέμασε τα παπούτσια του) το καλοκαίρι.

Έντεκα, ο αποκλεισμός από τη βουλγάρικη Λούντογκορετς στα πέναλτι τον περασμένο Αύγουστο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με δύο ισοπαλίες 1-1 μέσα και 2-2 έξω, καθώς από αυτό το καλοκαίρι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Και η ήττα 1-2 από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, οριακή κι αυτή, με γκολ στο 90’ στο ΟΑΚΑ τον προηγούμενο Μάη. Κοινός παρονομαστής των αγώνων με τη Λούντογκορετς και με τον ΠΑΟΚ, αλλά και της ήττας 1-2 στη Λεωφόρο που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο περασμένο πρωτάθλημα, όπως ακόμη και της ήττας 2-3 στη Λιβαδειά για το Κύπελλο, μοναδικής της ομάδας στη φετινή σεζόν στην Ελλάδα, η παρουσία σε όλα αυτά τα παιχνίδια του (εν τέλει παροπλισμένου επί τετράμηνο) Σεμέδο στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Δώδεκα, η δημιουργία του πρότζεκτ του Ολυμπιακού Β, κάτι που κυνηγούσε επί σειρά ετών ο σύλλογος. Επόμενο βήμα να παίζει η ομάδα του Ιμπαγάσα τουλάχιστον τα εντός έδρας παιχνίδια της σε κανονικούς αγωνιστικούς χώρους, αφού το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής γίνεται σε άθλιες γηπεδικές συνθήκες.

Γενικά, για τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζήσαμε όλοι μέσα στο 2021, για τον Ολυμπιακό ήταν μία καλή χρονιά. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, αλλά πάντοτε έτσι είναι αυτά, ειδικά όταν μιλάμε για το μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο.

Άσχετο: Δεν έχει καταλήξει το θέμα του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό. Αν ο Μαρτίνς πει «ναι» για τον Ζαγαρίτη, θα αποκτηθεί. Αλλά ο Πέδρο το σκέφτεται ακόμη, κάτι που δείχνει κάποια πράγματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.