Οι 9 «κερδισμένοι» βαθμοί του ΠΑΟΚ από τον Κούρτιτς (vids)

Οι 9 «κερδισμένοι» βαθμοί του ΠΑΟΚ από τον Κούρτιτς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Οι 9 «κερδισμένοι» βαθμοί του ΠΑΟΚ από τον Κούρτιτς (vids)

bet365

Ο Σλοβένος χαφ είναι «μέσα» στα 10 από τα 31 γκολ των Θεσσαλονικιών στο πρωτάθλημα και αυτό «μεταφράζεται» σε πόντους plus στο σακούλι τους.

Στους παίκτες που μας «συστήνονται» φέτος συγκαταλέγεται ο Γιάσμιν Κούρτιτς, καθώς ο Σλοβένος χαφ έγινε το καλοκαίρι κάτοικος Θεσσαλονίκης και παίκτης του ΠΑΟΚ. Αν κάτι χαρακτηρίζει τον διεθνή μέσο είναι τα πολύ καλά χτυπήματα που έχει στις στατικές μπάλες και ήδη μετρά 9 γκολ στην κατηγορία, εκ των οποίων τα 5 είναι από τα 11 βήματα και τα 2 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.


Στο ποδόσφαιρο κάθε τέρμα «μετρά» και έχει ξεχωριστή σημασία, όμως κακά τα ψέμματα είναι ένα «κλικ» διαφορετικό να βρίσκεις δίχτυα στο 0-0 ή ευρύτερα να διαμορφώνεις αποτέλεσμα, από όταν το σκορ είναι ήδη διευρυμένο, υπέρ αλλά και κατά της ομάδας σου.


Την ίδια στιγμή ο 32χρονος είναι «μέσα» και στο 1-0 του Μπίσεσβαρ επί της ΑΕΚ καθώς πιστώθηκε την ασίστ και αυτόματα με τον Α ή Β τρόπο «συμμετέχει» στα 10 από τα 31 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο «Δικέφαλος του Βορρά» στη Super League Interwetten.

Αν προσέξουμε θα δούμε πως τα 10 τέρματα που ως τώρα δήλωσε «παρών» (9 προσωπικά/1 τελική πάσα) «μεταφράζονται» σε 9 κερδισμένους βαθμούς για τον ΠΑΟΚ από τους συνολικά 28 που έχει στο σακούλι του, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση το 1/3.

*Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου έδωσε την ασίστ στον Μπίσεσβαρ ήταν εκείνος που στο 79' διαμόρφωσε με εκτέλεση πέναλτι το μετέπειτα τελικό 2-0. Αρα «+2» για την ομάδα του.

*Σε εκείνο της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Σλοβένος βρήκε δις στόχο από το 85' ως το φινάλε (με πέναλτι και φάουλ) και μετέτρεψε το 1-1 σε 3-1 υπέρ των Θεσσαλονικιών. Επιπλέον 2 βαθμοί.

*Στις 12 του μηνός ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Λαμία και στο 67' της αναμέτρησης ολοκλήρωσε με σουτ την ολική ανατροπή των γηπεδούχων και «έγραψε» το μετέπειτα τελικό 2-1. Plus 2 πόντοι.

*Μέχρι που φτάσαμε στο πρόσφατο 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης, όπου ευστόχησε δις από την άσπρη βούλα και μάλιστα η τελευταία φορά ήταν λίγο πριν το φινάλε. Αυτόματα τα 2 του τέρματα «σήμαναν» και 3 επιπλέον βαθμούς για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Παραπάνω έγινε αναφορά στα 6 από τα 9 του γκολ, τα οποία και διαμόρφωσαν αποτέλεσμα. Ομως και τα άλλα 3 είναι κομβικά. Στην Κρήτη ήταν εκείνος που στο 58' έδωσε αέρα 2 τερμάτων στον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς (3-1 τελικό), ενώ έβαλε τις βάσεις και για το ευρύ 4-0 των «Ζωσιμάδων», καθώς στο 31' και το 63' «έγραψε» το 0-1 και το 0-2 αντίστοιχα.

Αν αφαιρετικά πάντα... αφαιρεθούν δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα, ωστόσο κρίνονται καταλυτικά για την εξέλιξη των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα την προσφορά του Σλοβένου που μάλιστα έχει και 1 γκολ στο Κύπελλο, εξίσου πάρα πολύ σημαντικό. Για όσους θυμούνται είναι εκείνος που στις καθυστερήσεις του Αλκαζάρ και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το σκορ στα επίπεδα του 1-1, κάτι που διατήρησε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί ώστε να περάσει στα προημιτελικά κόντρα στην ΑΕΛ (η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για αύριο).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα