ΑΕΚ: Τα must-win και οι αναμενόμενες αλλαγές ενόψει Νίκαιας

Δημήτρης Βέργος
Με τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την κορυφή, η ΑΕΚ δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο για άλλες απώλειες. Σε συγκεκριμένες αλλαγές στην ενδεκάδα αναμένεται να προχωρήσει ο Γιαννίκης για το ματς με τον Ιωνικό.

Τα δύο ματς πρωταθλήματος που απομένουν μέσα στο 2021 με Ιωνικό την Πέμπτη και ΟΦΗ τη Δευτέρα, το παιχνίδι με τη Λαμία που θα ανοίξει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2022, αλλά και εκείνο που θα ακολουθήσει με τον ΠΑΟΚ είναι τέσσερις αναμετρήσεις από τις οποίες η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το απόλυτο των βαθμών. Με τη διαφορά πλέον στους οκτώ βαθμούς από την κορυφή, περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ επιβάλλεται να συνεχίσει με νίκες την εξέλιξη και τη βελτίωση του πρότζεκτ και σε καμία περίπτωση να μην ρίξει λευκή πετσέτα. Και το πνευματικό κομμάτι μέσα στα αποδυτήρια είναι το πλέον σημαντικό για να μην επηρεαστούν οι κιτρινόμαυροι μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο Γιαννίκης προφανώς και δεν μπορούσε να αναλύσει τίποτα από αυτό το παιχνίδι στους παίκτες του. Κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αγωνίστηκαν δεν θα μπορούσε να κρίνει κανονικά την εμφάνιση τους σε ένα ματς που θα πήγαινε στο πάθος και στην ένταση που θα έβγαινε στον βαρύ από την καταιγίδα αγωνιστικό χώρο. Οι δύο βαθμοί που άφησε η ΑΕΚ εκεί προφανώς και κοστίζουν στην παρούσα φάση. Από την άλλη στα θετικά μπορεί να βάλει κανείς το γεγονός ότι η Ένωση κράτησε για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος -και τρίτο σερί παιχνίδι συνολικά- το μηδέν στην άμυνα, όπως επισήμανε ο 41χρονος τεχνικός. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια καθώς είναι αλήθεια πως η γενικότερη ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ προβληματίζει και τη φετινή σεζόν.

Ενόψει του ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια ο Γιαννίκης θα προχωρήσει σε κάποιες αναμενόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα από τη στιγμή που ο Μοχαμαντί αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό από την προπόνηση (εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων), ενώ ο Σιμόες δηλώθηκε να εκτίσει τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του λόγω καρτών. Έτσι ο Χατζισαφί αναμένεται να επανέλθει στο αρχικό σχήμα με τα υπόλοιπα πρόσωπα στην άμυνα πιθανότατα να μην αλλάζουν. Φυσικά, απόντος του Στάνκοβιτς, ο Τσιντώτας θα είναι ξανά στην εστία, ο Τζαβέλλας έπειτα από την καλή εμφάνισή του με τον Αστέρα λογικά θα διατηρηθεί πλάι στον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, όπως και ο Μισελέν στο δεξί άκρο.

Στον χώρο του κέντρου Λε Ταλέκ και Σάκχοφ διεκδικούν τη μία θέση δίπλα στον Σιμάνσκι. Στην επίθεση δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις. Ο Λιβάι Γκαρσία, όπως είχατε διαβάσει, κάνει τα πάντα για να προλάβει το ματς και αν βγάλει τη σημερινή προπόνηση θα βρίσκεται στην 20άδα, αλλά μοιάζει δύσκολο να ξεκινήσει. Συνεπώς οι Τσούμπερ και Άμραμπατ στα δύο άκρα, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο και τον Αραούχο στην κορυφή φαίνονται οι επικρατέστερες επιλογές. Η μόνη διαφοροποίηση που θα μπορούσε να προκύψει θα ήταν η επιλογή του Γέβτιτς ως «ελεύθερου». Θυμίζουμε πως πλέον έχει επιστρέψει και ο Ανσαριφάρντ, που μπήκε ξανά στο κανονικό πρόγραμμα μετά το δεύτερο αρνητικό τεστ κορονοϊού, έχοντας χάσει όμως τις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας.

@Photo credits: eurokinissi