Ο πρώτος γύρος της Super League Interwetten με αριθμούς

Φώτης Καρακούσης
Ο πρώτος γύρος της Super League Interwetten με αριθμούς

bet365

Ο πρώτος γύρος της Super League Interwetten αποτελεί παρελθόν και λίγες ώρες πριν την έναρξη του δεύτερου σας παρουσιάζουμε τους αριθμούς που πάντα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Μπορεί να έκανε μέρες να ξεκινήσει με την μία αναβολή μετά την άλλη, αλλά ήδη ο πρώτος γύρος της φετινής Super League Interwetten αποτελεί παρελθόν (εκκρεμεί ο αγώνας του Απόλλωνα Σμύρνης με τον ΟΦΗ). Ένας γύρος που μας χάρισε θέαμα και συγκινήσεις και σίγουρα μας άνοιξε την όρεξη για την συνέχεια. Ένας πρώτος γύρος που έχει τον Ολυμπιακό στην 1η θέση με 35 βαθμούς και την ΑΕΚ στην 2η με 27.

Ένας γύρος που αν θα έπρεπε να βάλουμε μια ομάδα που ήταν η ευχάριστη έκπληξη , δεν θα χρειαζόταν να ψάξουμε πολύ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει στην συγκεκριμένη κατηγορία χωρίς αντίπαλο. Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην 3η θέση με 22 βαθμούς όσους και ο ΠΑΟΚ και πριν την τελευταία αγωνιστική είχαν και την καλύτερη άμυνα, την οποία έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Από την άλλη όσον αφορά την δυσάρεστη έκπληξη και εκεί δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ, καθώς αυτή είναι ο Ατρόμητος με τους Περιστιεριώτες να κάνουν πολλές και καλές μεταγραφές το καλοκαίρι και να βρίσκονται στην 13η θέση με μόλις 9 βαθμούς.

Στις ομάδες που ξεχώρισαν, όπως και στους παίκτες κλπ, γίνεται αναφορά σε άλλα θέματα. Τώρα θα σταθούμε στους αριθμούς που όπως πάντα έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία. Αριθμοί που σε πολλές περιπτώσεις λένε πολλά και σε άλλες ενδεχομένως να μην λένε και τίποτα.

21 ημέρες μετά είχαμε την πρώτη σέντρα

Φυσικά και ο πρώτος αριθμός είναι το 21 και είναι οι μέρες που καθυστέρησε η έναρξη του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα αν και το πρωτάθλημα ήταν κανονικά να ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου, τελικά, το γεγονός ότι δεν υπήρχε τηλεοπτικό συμβόλαιο για αρκετές ομάδες αλλά και το ότι δεν τα έβρισκαν για την κεντρική διαχείριση οδήγησε στο να έχουμε σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου. Τρεις βδομάδες μετά και πάλι καλά να λέμε!

Μετά από 31 μέρες η πρώτη αλλαγή προπονητή

Στις 22/9 ο έμπειρος κόουτς, αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, δηλαδή 31 ημέρες μετά την έναρξη. Ο λόγος για τον Γιάννη Πετράκη ο οποίος σε τρία ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε τρεις ήττες από Παναθηναϊκό, Βόλο και Ολυμπιακό και στη θέση του έρχεται ο Φέστα. Αυτός ήταν κι ο πρώτος προπονητής που αποχωρεί από το τιμόνι ομάδας, ενώ συνολικά είναι 4 οι

25 γκολ: Τόσα είναι τα τέρματα που έχει πετύχει η ΑΕΚ που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Δεύτερος ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ με 24 και οι δύο, ενώ οι Βόλος και Παναθηναϊκός έχουν από 22.

9: Αυτά είναι τα τέρματα που έχει δεχτεί η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Κι αυτή είναι του Ολυμπιακού! Η δεύτερη πιο... μπετό άμυνα είναι του ΠΑΣ Γιάννινα με 10, ο Παναθηναϊκός έχει 11 και 3 ομάδες ακολουθούν με 12, οι Άρης, Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ.

27: Αυτά είναι τα τέρματα που έχουν δεχτεί οι δύο χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος. Το αρνητικό αυτό ρεκόρ το έχουν Βόλος και Ατρόμητος, με τον Παναιτωλικό να έχει δεχθεί 25 και τον Απόλλωνα Σμύρνης 23.

13: Αυτός είναι ο αριθμός του - μέχρι τώρα - αήττητου σερί του Ολυμπιακού, ο οποίος μετρά 2 ισοπαλίες (0-0 με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό) και 9 νίκες.

9: Είναι τα γκολ του Καρλίτος που βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Οι Τομ Φαν Βέερτ και Σέρχιο Αραούχο ακολουθούν με 6 και ο Στίβεν Τσούμπερ έχει σκοράρει 5 φορές.

49: Είναι οι περισσότερες αποκρούσεις και τις έχει ο Λευτέρης Χουτεσιώτης του Ιωνικού. Ακολουθεί με 10 λιγότερες ο Θανάσης Γκαραβέλης της Λαμίας (30), ενώ ο Νίκος Μελίσσας του Παναιτωλικού έχει 36 συμπληρώνοντας την τριάδα.

26: Οι περισσότεροι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει μια ομάδα στον πρώτο γύρο. Αυτοί είναι οι ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ τους λιγότερους έχει βάλει ο Βόλος και είναι 20. Δείτε παρακάτω το πόσους ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν οι ομάδες, αυτόν που είχε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής και αυτόν που είχε τον μικρότερο.

ΑΕΚ 23 παίκτες Όγκνιεν Βράνιες 1252' – Στράτος Σβάρνας 20'

Απόλλων Σμύρνης 21 παίκτες Φάμπρι Κάστρο 1095' – Βασίλης Βιτλής 43'

Άρης 23 παίκτες Γιακούμπ Μπράμπετς 1240' – Κρίστιαν Λόπεθ 32'

Αστέρας Τρίπολης 24 παίκτες Πέπε Καστάνο 1183 - Σουνταΐς Αλί Μπαμπά 81'

Ατρόμητος 24 παίκτες Πάτρικ Σάλομον 1179' – Νίκος Αθανασίου 35'

Βόλος 20 παίκτες Φράνκο Ρομέρο 1206' – Αλέξανδρος Τερεζίου 107'

Ιωνικός 23 παίκτες Λευτέρης Χουτεσιώτης, Γιώργος Βαλεριάνος 1239' – Βασίλης Πογκοσιάν 1'

Λαμία 25 παίκτες Ντανιέλ Αντέτζο 1191' – Ανέστης Βλαχομήτρος 21'

Ολυμπιακός 24 παίκτες Τόμας Βάτσλικ 1257' – Αλγκασίμ Μπα 11'

ΟΦΗ 26 παίκτες Ντέβις Επασί, Πραξιτέλης Βούρος 1048' – Πασχάλης Στάικος 22'

Παναθηναϊκός 23 παίκτες Ρούμπεν Πέρεθ 1156' – Μπαρτ Σένκεφλεντ 12'

Παναιτωλικός 23 παίκτες Ντέρεκ Κορνέλιους 1052' – Στάθης Μπελεβώνης 60'

ΠΑΟΚ 26 παίκτες Αλέξανδρος Πασχαλάκης 1152' – Γιάννης Κωνσταντέλιας 23'

ΠΑΣ Γιάννινα 21 παίκτες Μάρβιν Πίρσμαν, Χουάν Ντομίνγκεθ, Γιούρι Λοντίγκιν 1241' – Στέφανος Σιόντης 26'

17 ετών, 6 μηνών και 7 ημερών ήταν ο Μίνα Λεονίντ όταν με τη φανέλα του ΠΑΣ έπαιξε στο Περιστέρι. Έτσι έγινε ο μικρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα.

40 ετών, 8 μηνών και 17 ημερών ήταν στις 24 Οκτωβρίου ο Λουκάς Βύντρα, όταν και έπαιξε τότε στον αγώνα της Λαμίας με τον ΟΦΗ. Ο έμπειρος αμυντικός εκτός από μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί φέτος, είναι και ο μεγαλύτερος όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία.

8 γκολ σημειώθηκαν στα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Βόλος (4-4) και Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (6-2), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ παραγωγικότητας στον πρώτο γύρο.

10: Τα δοκάρια που έχει ο Ολυμπιακός με τους Πειραιώτες να είναι οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό , με τον ΟΦΗ να ακολουθεί με 7.

568: Είναι τα λάθη που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο και είναι στην κορυφή μιας στατιστικής που κανείς δεν θέλει να είναι. Τον ακολουθούν ο Άρης με 562 και ο ΠΑΟΚ με 558.

17: Όσες είναι οι ασίστ που έχουν δώσει οι παίκτες της ΑΕΚ, με την Ένωση να προπορεύεται και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με 15 και ο Ολυμπιακός με 13.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα