Παράδειγμα για όλους ο Εμβιλά!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Παράδειγμα για όλους ο Εμβιλά!

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την εικόνα της Αμβέρσας αλλά δεν... έλαμψε κιόλας στο ματς με τον Αρη, στο οποίο του αρκούσε ένα καλό διάστημα στο β' μέρος για να πάρει τη νίκη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως τον περίμενε δύσκολο απόγευμα απέναντι στον Άρη αλλά και ότι είχε και μία μεγάλη ευκαιρία για να πάει στο +8 από την ΑΕΚ που γκέλαρε στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, γνώριζε και ότι θα έπρεπε να καταθέσει καλύτερη εικόνα στο γήπεδο σε σύγκριση με το παιχνίδι εναντίον της Αντβέρπ. Αυτό το έκανε ως ένα σημείο και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο φόρτσαρε κάπως και ειδικά στο διάστημα που βρήκε το γκολ για το 1-0. Και συνολικά στο ματς αυτό αναμφίβολα ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του.

Σε γενικές γραμμές το σημερινό Ολυμπιακός - Αρης δεν ήταν ένα παιχνίδι που... εντυπωσίασε. Οι καλές φάσεις ήταν μετρημένες. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορεί να κρατήσει κανείς από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και από ένα ματς που δεν θα μας μείνει στο μυαλό και για πολύ. Θα ξεχαστεί από αύριο (Δευτέρα, 13/12), λόγω της κλήρωσης για την επόμενη φάση του Europa League και οι Πειραιώτες θα μάθουν τον επόμενο ευρωπαϊκό τους αντίπαλο.

Ο Μαντί Καμαρά δεν... τραβάει όμως ο Εμβιλά είναι παράδειγμα για όλους

Προφανώς και έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα μια συζήτηση για το γεγονός ότι ο Μαντί Καμαρά έχει χάσει τη θέση του στη βασική 11άδα. Σωστά γίνεται τέτοια συζήτηση αλλά δικαίως ο Μαντί δεν χρίζεται βασικός. Ο Αφρικανός χαφ στα καλά του είναι ικανός να σε ανεβάσει επίπεδο. Όμως καιρό τώρα η πορεία του Μαντί Καμαρά είναι πτωτική. Τους λόγους τους ξέρει καλύτερα απ' όλους ο ίδιος όμως δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που θαυμάζαμε.

Αντίθετα, ο Γιαν Εμβιλά είναι ο μοναδικός χαφ των Πειραιωτών που όχι απλά στέκεται στο ύψος του αλλά συνεχίζει να κάνει τη διαφορά και να αποτελεί παράδειγμα για όλους. Όχι μόνο για τους μέσους του Ολυμπιακού. Όχι μόνο για τον Μαντί Καμαρά. Για όλη την ομάδα και για το πώς μάχεται και τα δίνει όλα για την ομάδα του. Από το πώς παίζει στην άμυνα αλλά και το πώς βοηθάει στη δημιουργία. Ένας μέσος που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή και την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος!

Το ρεκόρ του Σισέ και ο ανεβασμένος Λόπες

Ο Παπέ Σισέ από την πλευρά του με το νικητήριο γκολ του εναντίον του Άρη έκανε ρεκόρ καριέρας. Είναι η πρώτη χρονιά που ο διεθνής στόπερ φτάνει τα 5 γκολ σε μια σεζόν, η οποία ακόμα δεν έχει φτάσει καν στο μισό της! Σε 24 ματς 5 γκολ: νικητήρια στο ματς με τον ΟΦΗ, πάλι έδωσε σήμερα τη λύση από στατική φάση εναντίον του Αρη.

Όσο για τον Λόπες; Παρότι έχει ακόμα... δρόμο, εξακολουθεί να πιστοποιεί την άνοδό του καταγράφοντας στο ενεργητικό του μια επιπλέον ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού φέτος. Ακόμα και ο μικρός Καμαρά, ο Αγκιμπού, που δείχνει επηρεασμένος από τη διαδοχικά ματς και τις... παγίδες πάνω του, είχε τις στιγμές του με τον Άρη, όπως την εξαιρετική του κίνηση και το σουτ στο δοκάρι ένα λεπτό προτού ανοίξει το σκορ ο Σισέ.

Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του την έκανε απόψε έστω και δύσκολα. Και ο στόχος παραμένει το απόλυτο στο πρωτάθλημα μέχρι τη διακοπή για τις γιορτές. Και βέβαια πρέπει να βελτιωθεί δραστικά, διότι καμία χρονιά δεν έχει τελειώσει και τίποτα δεν έχει κριθεί παρά την απόσταση «ασφαλείας» που έχει στην κορυφή της βαθμολογίας και παρότι είναι πρώτος στο κλείσιμο του α' γύρου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.