Ολυμπιακός: Ρόνι Λόπες, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Σεβίλλης με την καρδιά χωρισμένη σε δύο χώρες

Ολυμπιακός: Ρόνι Λόπες, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Σεβίλλης με την καρδιά χωρισμένη σε δύο χώρες

bet365

Το Gazzetta γράφει για τον χαρισματικό μεσοεπιθετικό της Σεβίλλης, Ρόνι Λόπες, την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ισπανικού κλαμπ, που κλείνει στον Ολυμπιακό και νιώθει μισός Βραζιλιάνος και μισός Πορτογάλος.

Διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας και με πολλές συμμετοχές στις μικρές ομάδες της χώρας αλλά γεννημένος στο Μπελέμ της Βραζιλίας το 1995. Ο Ρόνι Λόπες, που έρχεται στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8, 14.30) έχει πίσω του μία καριέρα απ' όπου αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες της Μπενφίκα, πέρασε από τις υποδομές της Σίτι και την πρώτη ομάδα, έφτιαξε το όνομά του στη Γαλλία και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή ever για τη Σεβίλλη.

Των Δημήτρη Τομαρά, Δημήτρη Σαμόλη

Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως είναι η ιστορία του. Σε ηλικία μόλις 4 ετών άφησε τη Βραζιλία για να βρεθεί στην Ευρώπη. Ήταν στα 18 του όταν ο Μάρκος Πάουλο Μεσκίτα Λόπες κλήθηκε να πάρει μία μεγάλη απόφαση για το εάν θα αποδεχόταν την κλήση που του έγινε για την Εθνική Βραζιλίας. Τελικώς όμως η ιστορία θα έγραφε 2 συμμετοχές με τη μεγάλη Εθνική Πορτογαλίας.

Ήταν το 2014 όταν ο νεαρός τότε Λόπες ήταν στη Σίτι και θυμάται εκείνες τις στιγμές. Λίγοι θυμούνται επίσης πως ο Λόπες ξεκίνησε από την μικρή και άσημη Poiares στην Πορτογαλία για να βρεθεί από εκεί στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα.

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση για μένα (δήλωσή του από το 2014). Έχω ζήσει όλη τη ζωή μου στην Πορτογαλία αλλά έχω οικογένεια στη Βραζιλία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι με παρακολουθούν και στις δύο χώρες. Η καρδιά μου είναι σαν να είναι χωρισμένη στα δύο», είχε επισημάνει. Ο Ρόνι Λόπες τότε φορούσε το Νο10 στις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας.

Είχε γίνει τέτοιος... χαμός τότε που ο Λόπες ρωτήθηκε για το εάν θα ήθελε να παίξει με τον Νεϊμάρ ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ίδιος αφού γέλασε είπε πως «δεν μπορείς να διαλέξεις τον έναν ή τον άλλο. Τους θαυμάζω και τους δύο. Ελπίζω μία μέρα να παίξω με έναν εκ των δύο είτε και με τους δύο. Μου αρέσει πολύ ο Κριστιάνο Ρονάλντο για το πως κινείται και δουλεύει στο γήπεδο. Είναι ένα παράδειγμα. Εκτός από αυτόν θαυμάζω τον Μέσι και τον Νεϊμάρ».

Γιατί το προσωνύμιο 'Ρόνι' Λόπες

Η απάντηση για το προσωνύμιο Ρόνι έρχεται από τον ίδιο τον Λόπες. «Έγινε όταν έπαιζα για την Poiares. Έκανα προπονήσεις με τη φανέλα του Ρονάλντο (του Βραζιλιάνου με το παρατσούκλι Φαινόμενο). Είχε και το όνομά του και όλοι με φώναζαν Ρονάλντο. Όμως ο κόουτς μου είπε ότι το Ρονάλντο ήταν πολύ μεγάλο και άρχιζε να με λέει Ρον. Μετά όλοι με έλεγαν έτσι και καταλήξαμε στο Ρόνι».

Στη Σίτι ο Λόπες θεωρεί ότι έμαθε πολλά. Πως βοηθήθηκε πολύ για την καριέρα του παρότι είχε πίσω του θητεία στη Μπενφίκα. Ο ίδιος τότε είχε τονίσει πως προτιμούσε να παίζει δεκάρι ή γενικότερα πίσω από τον φορ και όχι τόσο εξτρέμ. Στη Σίτι άκουγε τις συμβουλές των Γκαρσία, Νεγρέδο και Αγουέρο αλλά λόγω γλώσσας έκανε περισσότερο παρέα με τον Φερναντίνιο.

Ο λόγος που η οικογένειά του άφησε τη Βραζιλία

Η ιστορία της οικογένειας του Λόπες δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τις δυσκολίες που είχαν άλλες οικογένειες στη Βραζιλία. Οι γονείς του Μάρκος και Λουίζα Λόπες έκριναν πως εάν έφευγαν για την Ευρώπη θα είχαν πιο καλή ζωή.

Μιλώντας στο GloboEsporte.com ο Ρόνι είχε επισημάνει το πόσο δύσκολη ήταν η ζωή για εκείνον και την οικογένειά του στη χώρα του καφέ και για αυτό έπρεπε να φύγουν. Μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα δεν είχε καταφέρει να δει την οικογένειά του που έμενε στη Βραζιλία και λόγω οικονομικών συγκυριών και λόγω υποχρεώσεων. Αυτά βέβαια με τις μεταγραφές και τα μεγάλα του συμβόλαια άλλαξαν.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Σεβίλλης

Το καλοκαίρι του 2019 η Σεβίλλη αποφάσισε να δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για να αποκτήσει τον Ρόνι Λόπες. Επρόκειτο για την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της ισπανικής ομάδας. Ο Πορτογάλος προερχόταν από 29 συμμετοχές με τους μονεγάσκους τη σεζόν 2018-2019, κατά την οποία μέτρησε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1995, στο Μπελέμ της Βραζιλίας, ο εξτρέμ που χρίστηκε διεθνής με την Πορτογαλία έκανε τα πρώτα του ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα. Από εκεί πήγε στην U18 της Σίτι τον Ιανουάριο του 2012, φτάνοντας να παίξει πέντε φορές με την πρώτη της ομάδα (είχε και ένα γκολ, δύο ασίστ).

Τον Ιούλιο του 2014 η Λιλ τον απέκτησε από τους «πολίτες» με τη μορφή δανεισμού, ώσπου το 2015 ήταν η σειρά της Μονακό να τον αγοράσει αντί 12 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά το πρώτο εξάμηνο δόθηκε πάλι δανεικός στη Λιλ, για να φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2019, όταν η Σεβίλλη «έσκασε» με την πρόταση των 25 εκατομμυρίων.

Ο Λόπες έχει παίξει 82 φορές με τη Μονακό (21 γκολ, 14 ασίστ), 72 με τη Λιλ (12 γκολ, 9 ασίστ), 33 με τη Νις (πέντε γκολ, δύο ασίστ), 14 με τη Σεβίλλη (μία ασίστ) και πέντε με τη Σίτι (ένα γκολ και δύο ασίστ).

Οι ακριβότερες αγορές της Σεβίλλης

  • Ρόνι Λόπες: 25 εκατ.
  • Ζουλ Κουντέ: 25 εκατ.
  • Λουίς Μουριέλ: 24.5 εκατ.
  • Κουίνσι Πρόμες: 21 εκατ.
  • Σούσο: 21 εκατ.
  • Γιουσέφ Ελ Νεσιρί: 20 εκατ.
  • Χοακίν Κορέα: 18.2 εκατ.
  • Μούνας Νταμπούρ: 17 εκατ.
  • Φράνκο Βάσκεθ: 16.8 εκατ.
  • Λούκας Οκάμπος: 15 εκατ.

Με την Πορτογαλία έκανε ντμπούτο στις 14 Νοεμβρίου 2017 σε φιλικό εναντίον των ΗΠΑ. Η δεύτερη και τελευταία μέχρι σήμερα συμμετοχή του καταγράφηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο φιλικό εναντίον των Κροατών. Άξιο αναφοράς ότι σε αυτό το ματς ο παίκτης που αντικατέστησε ήταν ο Μπρούμα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα