Παναθηναϊκός: To σημείο «κλειδί» στο μεγαλύτερο προσόν του Αλεξανδρόπουλου

Παναθηναϊκός: To σημείο «κλειδί» στο μεγαλύτερο προσόν του Αλεξανδρόπουλου

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: To σημείο «κλειδί» στο μεγαλύτερο προσόν του Αλεξανδρόπουλου

bet365

O διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού έκανε... παρέλαση στον άξονα του Παναιτωλικού και επιβεβαίωσε δύο πράγματα. Το μεγάλο του προτέρημα και την «λεπτομέρεια» που πρέπει να διορθώσει για να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός.

Από τα πρώτα παιχνίδια, στα οποία «συστήθηκε» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, ανάμεσα τους και εκείνο το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έδειξε πως δεν είναι ο... κλασσικός Έλληνας κεντρικός μέσος, από εκείνους που είναι λες και έχουν βγει από το ίδιο «καλούπι».

Η ικανότητα που έχει να αναπτύσσει ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια και να τρέχει κάθετα το γήπεδο, προκαλώντας... πανικό στις γραμμές άμυνας του αντιπάλου, τον καθιστά αυτομάτως σε μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση χαφ. Ο 20χρονος διεθνής μέσος αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη φετινή έκδοση του «τριφυλλιού» και στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας του, με σπουδαία δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ras

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Αλεξανδρόπουλος επιβεβαίωσε το μεγάλο του προσόν και ταυτόχρονα, αυτό που θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό για να γίνει ακόμη καλύτερος, να γίνει πιο αποτελεσματικός και ουσιαστικός. Με τις έξι «κούρσες» του, έκανε... παρέλαση στον άξονα του Παναιτωλικού, δημιούργησε ανισορροπίες αλλά στο φινάλε των προσπαθειών του, οι περισσότερες επιλογές του δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε. Εξαίρεση, φυσικά, αποτελεί η φάση στο 72' όταν έβγαλε τον Μακέντα στην πλάτη της άμυνας των «κυανοκίτρινων», σε θέση για να εκτελέσει.

O νεαρός άσος αλλά και το προπονητικό επιτελείο του συλλόγου, θα πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτή την «λεπτομέρεια», ώστε ο ποδοσφαιριστής να βελτιώσει τις επιλογές του σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, να «βλέπει» καλύτερα το γήπεδο και να αξιοποιεί ότι ο ίδιος έχει «χτίσει» με τις επελάσεις του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα