Ακαδημίες: Ο Άρης που... γουστάρεις

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Ο Άρης που... γουστάρεις

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών το Σαββατοκύριακο.

Αν είχε χρώμα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, θα ήταν κιτρινόμαυρο! Ο Άρης θριάμβευσε σε όλα τα επίπεδα της Super League αφού η νίκη του στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ πλαισιώθηκε από επιτυχίες και στα τρία πρωταθλήματα υποδομής. Αυτό διευκόλυνε και την επιλογή των Πρωταγωνιστών της εβδομάδας.

Κ19 Στον Άρη το ντέρμπι, στον Παναθηναϊκό η κορυφή

Καταπληκτικό ματς στη Σουρωτή με τον Άρη να επικρατεί 3-2 του ΠΑΟΚ και να πλησιάζει την κορυφή. Συναρπαστική η εξέλιξη του σκορ με τους «κίτρινους» να προηγούνται 2-0, τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν, αλλά τον Τσιπούρα να διαμορφώνει το τελικό 2-3 στο 85΄. Με τέσσερις παίκτες της Κ17 βασικούς αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ (Γκούμας, Κωττάς, Δεληγιάννης, Βαρέλα). Στις πολύ όμορφες στιγμές του ντέρμπι, η εικόνα του τραυματία Ραφαήλ Τσέρα να αποχωρεί τραυματίας, υποβασταζόμενος από τον Μάριο Μπάμπουρα. Ένα στιγμιότυπο που απαθανατίστηκε από φίλο της στήλης

Αρης Κ19

Στην κορυφή παραμένει ο Παναθηναϊκός που αποσπάστηκε με διαφορά 4 βαθμών με τη νίκη του 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Κορωπί. Ντεμπούτο έκανε ο Δημήτρης Πιτσώτης, ο τρίτος παίκτης γεννηθείς το 2005 που αγωνίζεται στην Κ19, μετά τους Καλοσκάμη, Λιατίφη. Αθόρυβα ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε δεύτερος με το 2-0 επί του Ατρόμητου, που συμπλήρωσε δύο μήνες χωρίς νίκη και «κατρακύλησε» στην 4η θέση. Εύκολο 4-0 του Ολυμπιακου επί του Βόλου με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο να δίνει ευκαιρίες σε αρκετά παιδιά, ενώ ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά στον Ιωνικό με νίκη 3-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
Ωραίο ματς με εξέλιξη θρίλερ στο τέλος έγινε στη Φυλή όπου ο Απόλλωνας ισοφάρισε τη Λαμία από 0-2 σε 2-2 με γκολ του Πίκουλα στο 89΄ και του Δούμα στις καθυστερήσεις. Στους πανηγυρισμούς εκστασιασμένοι οι παίκτες έπεσαν πάνω στο σκόρερ που τραυματίστηκε στον ώμο. Ψυχραιμία παιδιά!

Μπακαούκας εναντίον ΑΕΚ

Ένας Μπακαούκας που φοράει το νούμερο «4» σε αγώνα της ΑΕΚ, αποτελεί πάντα ενδιαφέρουσα είδηση. Έστω κι αν παίζει με τους αντιπάλους, έστω κι αν δεν λέγεται Χριστόφορος! Ο legend της ομάδας χάντμπολ της Ένωσης εντοπίστηκε στο Γαλάτσι το πρωί του Σαββάτου να... καμαρώνει το γιο του Νίκο με την Κ17 Ιωνικού που έβαλε δύσκολα στην αγαπημένη του ομάδα. Τελικά η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο των Νικαιωτών επικρατώντας 2-1 με ανατροπή στο β΄ ημίχρονο. Για ακόμα μία φορά στην ενδεκάδα του «Δικέφαλου» χρησιμοποιήθηκαν πέντε «μικροί» (2006), δείχνοντας τη δυναμική του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και την επόμενη σεζόν.
Μία ομάδα υπήρχε που διατηρούσε το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις υποδομών της λίγκας, αλλά το έχασε την Κυριακή. Η Κ17 του ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-1 από την Ξάνθη, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση κι αυτό το οφείλει εν πολλοίς στο εξαιρετικό προπονητικό δίδυμο των Κώστα Προδρομίτη, Γιάννη Δημητριάδη. Ο Άρης (4-0 το Βόλο) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (6-1 τη Λαμία) είναι οι άλλοι δύο διεκδικητές.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες, αλλά έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι αυτή η ομάδα έχει τεράστιο «βάθος» και παραμένει ανταγωνιστική όποιος κι αν παίζει. Άλλωστε έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση κι αυτό παρέχει τη δυνατότητα για πειραματισμούς. Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Κ17, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Άρης και στην Κ15

Με πρωταγωνιστή τον μεσοεπιθετικό Κώστα Χαρούπα που άνοιξε και το σκορ στο 20΄, ο Άρης επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ και διατηρεί κάποιες ελπίδες για το Final Four. «Αγνώριστη» ξανά η Ένωση του Ιβάν Νεντέλκοβιτς που μπορεί να μην είχε στη διάθεσή της τον Ανδριώτη, όμως αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία, κάτι που είχε συμβεί και δύο εβδομάδες πριν, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους συνεχίζουν το νικηφόρο σερί, απόρροια της δουλειάς του Φώτη Παπαπαναγή, ο οποίος «διαβάζει» ξεχωριστά κάθε αντίπαλο και παρουσιάζει το ανάλογο πλάνο στο γήπεδο. Έτσι, προήλθε κι ένα «άκοπο» πέρασμα 2-0 επί του Αστέρα από την Τρίπολη με πρωταγωνιστές τους σούπερ φορμαρισμένους Σώκο, Γεωργόπουλο.
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε κι ο ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και καταπληκτικό γκολ με «ψαλίδι» του Τσιφούτη για τον οποίο σας είχε ενημερώσει το Gazzetta από νωρίς. Παρών στο στάδιο του Αγίου Ιερόθεου ήταν και ο Ομοσπονδιακός Κ15, Άγγελος Χατζόπουλος ο οποίος εξ όσων πληροφορούμαστε θα καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες τις κλήσεις των παιδιών (2007) για προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά.

Οι πρωταγωνιστές – Άρης Θεσσαλονίκης

Το «3Χ3» του Σαββατοκύριακου ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των ανθρώπων του Άρη να επαναφέρουν και τις ακαδημίες του συλλόγου στο υψηλό επίπεδο που βρίσκονταν προ δεκαετίας. Κεντρικό πρόσωπο ο Γενικός Αρχηγός, Παναγιώτης Αλεξιάδης, ο οποίος διανύει την 8η σεζόν του. Έως το 2018 ήταν στις μικρές ηλικίες, ενώ με την επιστροφή της ΠΑΕ στη Super League (2018) ανέλαβε ηγετικό ρόλο στις αντίστοιχες ομάδες Κ19, Κ17, Κ15.
Στις δηλώσεις του στο gazzetta στάθηκε στο πλάνο των ακαδημιών που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια, ενώ άνοιξε... διάπλατα την πόρτα της δημιουργίας Β΄ ομάδας για να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το ιδανικό για εμάς. Όλα αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν από μικρές ηλικίες και τα περισσότερα είναι δικά μας, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Έχουμε το καλύτερο προπονητικό τιμ στην Ελλάδα, όλοι είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Βέβαια το καλύτερο αποτέλεσμα θα είναι η ανάδειξη των παιδιών.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τότε που επέστρεψε ο Άρης στη Super League. Αυτή τη στιγμή στην Κ19 και την Κ17, το 90% των παιδιών είναι μαζί μας από την Κ14 και αρχίζουν σιγά σιγά να μας δικαιώνουν. Φαίνεται η βελτίωση και το μέλλον που έχουν. Ασφαλώς στόχος μας είναι να προωθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους στην ανδρική ομάδα. Παραδοσιακά στις μεγάλες πορείες του, ο Άρης είχε παιδιά από τα σπλάχνα του. Τελευταίες μεγάλες φουρνιές όπως ο Χαριστέας, είχαν βγει από τις υποδομές του Άρη, συνεπώς πρέπει να έχει παιδιά που έχουν μέσα τους το DNA. Νομίζω και ο κόσμος το θέλει. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να απορροφηθούν πολλά παιδιά γι΄αυτό και έχουμε στο μυαλό μας το θέμα της Β΄ ομάδας. Δυστυχώς οι προϋποθέσεις δεν μας το επέτρεψαν να τη δημιουργήσουμε από την εφετινή σεζόν, όμως είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και φυσικά το θέλει και ο πρόεδρος πάρα πολύ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα