Ολυμπιακός: Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς την οξυδέρκεια και την ποιότητα ενός πρωταθλητή Γαλλίας

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς την οξυδέρκεια και την ποιότητα ενός πρωταθλητή Γαλλίας

bet365

Ο Ολυμπιακός μετά τη Φενέρ πήρε νίκη στο 90' και με τον Βόλο με τη... σφραγίδα του Γάλλου αρτίστα Ματιέ Βαλμπουενά που στα 38 του δείχνει το πως κερδίζονται τα ματς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Δεν ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό με τον Βόλο (όπως μαρτυρά και το τελικό 2-1 στο 90+) αλλά έτσι όπως του πήγαν τα τελευταία του παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη κανένα από αυτά δεν ήταν εύκολο. Λογικό και επόμενο ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς να κοιτάξει τον πάγκο του και να ψάξει λύσεις από εκεί όσο το ματς ήταν στο 0-0. Επιστράτευσε και τον Ελ Αραμπί και τον Ανδρούτσο και άλλους παίκτες.

Έριξε στη... μάχη όμως και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ναι ο Γάλλος Mister Assist κοντεύει στα 38 και αυτό παίζει τον ρόλο του. Ναι δεν μπορεί να παίζει με την ίδια ένταση. Παρόλα αυτά η οξυδέρκεια, η αντίληψη, οι κινήσεις και οι στατικές φάσεις ενός πρωταθλητή Γαλλίας δεν μπορεί ούτε να αμφισβητηθούν ούτε να υποτιμηθούν. Ο Ρέαμπτσιουκ συνεχίζοντας το... κρεσέντο του από τη Φενέρ (όπου είχε ασίστ στο γκολ του Τικίνιο) κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί (από τον Ρομέρο) αλλά και το φάουλ που χτύπησε εξαιρετικά ο Βαλμπουενά (το κέρδισε από τον Μπαρτόλο).

Ένα φάουλ που ήταν το πρώτο γκολ του Γάλλου φέτος αλλά το δίχως άλλο είναι από τα πιο σημαντικά για τον Ολυμπιακό στη ροή του πρωταθλήματος. Μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης (μπορείτε να το δείτε και ΕΔΩ στα χαϊλαϊτς του ματς). Ο Βαλμπουενά εξάλλου σε 17 αγώνες φέτος έχει και 5 ασίστ. Ένας Βαλμπουενά που έχει κρίνει και άλλα ματς φέτος στο πρωτάθλημα όπως με τον Παναιτωλικό που είχε πάρει το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί.

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο πρωτάθλημα μετά τον Γενάρη του 2021

Ο Βαλμπουενά εκτός από το γεγονός ότι εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς - θρίλερ με τον Βόλο - που εξακολουθεί να δείχνει παραδοσιακά ότι δυσκολεύει τον Ολυμπιακό - δημιούργησε και ένα ιδιαίτερο στατιστικό.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει με απευθείας φάουλ στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες μετά τη γκολάρα του Φορτούνη με τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 6/01/2021. Το πρώτο γκολ από εκτέλεση φάουλ δηλαδή μετά τον Γενάρη του 2021. Γκολάρα και το φάουλ τότε του Φορτούνη, γκολάρα και με τον Βόλο από τον Βαλμπουενά.

Ο Μπα δείχνει πως δεν είναι στο επίπεδο των Σισέ και Σωκράτη

Με αφορμή και τον τρόπο που ισοφαρίστηκε ο Ολυμπιακός - που σε μία ακόμα περίπτωση ισοφαρίζεται αρκετά γρήγορα - υπάρχει η εικόνα του Ουσεϊνού Μπα στους αγώνες με Φενέρ και Βόλο. Με τη Φενέρ είδε μία σχετική γρήγορη κίτρινη και κινδύνεψε και άλλο με ορισμένα μαρκαρίσματά του και με τον Βόλο είχε συμμετοχή στη λανθασμένη αντίδραση της άμυνας για να μπει το γκολ του Φαν Φέερτ. Ουσιαστικά είναι ο παίκτης που βρίσκεται στην πορεία της μπάλας, τη βρίσκει αλλά δεν τη διώχνει και έρχεται από πίσω ο Φαν Φέερτ για το γκολ. Γίνεται εμφανές πως ο Μπα δεν είναι στο επίπεδο των Σισέ και Σωκράτη και θα πρέπει να παίζει με πιο καθαρό μυαλό και πιο σωστή διαχείριση των φάσεων.

Δεν είχε περιθώριο απώλειας βαθμών

Ο Ολυμπιακός κατά τα άλλα δεν είχε - έτσι είναι όπως είναι η κατάσταση στη βαθμολογία - περιθώρια για οποιαδήποτε γκέλα με τον Βόλο. Οι Ερυθρόλευκοι έπρεπε να πάρουν το ματς αυτό προκειμένου να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά με τους διώκτες τους και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ είχε τη νίκη με τον ΠΑΣ από το Σάββατο. Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός πέρασε μία τριάδα δύσκολων και απαιτητικών αγώνων με ΑΕΚ, Φενέρ και Βόλο έχοντας κάνει το τρία στα τρία και δείχνοντας χαρακτήρα, επιμονή και προσπάθεια μέχρι το τέλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.