Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Μοιρασιά στη Νεάπολη! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Μοιρασιά στη Νεάπολη! (vids)

bet365

Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στην Νεάπολη, με τον Ιωνικό να προηγείται με τον Τουράμ, τον Αστέρα να ισοφαρίζει με τον Τιλίκα και το 1-1 να... σφραγίζει τον αγώνα παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο φινάλε.

Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό (20/11) ματς της Νίκαιας, όπου ο Ιωνικός παραχώρησε 1-1 στον Αστέρα Τρίπολης και οι δύο ομάδες συνεχίζουν «χέρι-χέρι» στους 10 βαθμούς.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκοτσούλια, Ντάλσιο στον άξονα, τους Καμπράλ, Λενίς στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον φορ Τουράμ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Καρμόνα, Καστάνο, Ατιένθα, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Τιλίκα στον άξονα, τους Σίτο, Ριέρα στα άκρα και τον Σόνι σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον Μπενίτο.

Σκόρερ δύο Βραζιλιάνοι

Σέντρα στο ματς και οι Αρκάδες πήραν την κατοχή. Οχι σε extreme επίπεδα, αλλά κρατούσαν περισσότερη ώρα την μπάλα και έπαιζαν πολύ από τα αριστερά τους (Αλβαρες, Σίτο). Μάλιστα επειδή τα μπακ τους ανέβαιναν ψηλά, σε φάση επίθεσης έβγαζαν 4 και 5 παίκτες ψηλά.

Ωστόσο η προσέγγισή τους «μετουσιώνονταν» σε φάσεις, ενώ ο Ιωνικός «έψαχνε» την κόντρα. Ο αγώνας κυλούσε σε αυτό το τέμπο και οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στην ουσιαστικά πρώτη, εκατέρωθεν, καλή του στιγμή. Πιο συγκεκριμένα στο 14' όταν ο Λένις σέντραρε για τον Τουράμ που «τρύπωσε» στην αντίπαλη μικρή περιοχή (στην πλάτη του Βαλιέντε) και με κεφαλιά «νίκησε» τον Τσιφτσή. Το 1-0 δεν άλλαξε την εκατέρωθεν «οπτική γωνία» στο παιχνίδι και στο 29' ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση με τον Τιλίκα και χάρις στην πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του. Ετσι στο ημίωρο το παιχνίδι... ξεκίνησε από την αρχή και σκόρερ του ήταν δύο Βραζιλιάνοι.

Αισθητή η «απώλεια» του Τουράμ

Τότε (33') όμως διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα σε επίπεδο προσώπων. Ο Τουράμ υπέστη θλάση και αντικαταστάθηκε από τον Ματσούκα και αυτόματα για τον Ιωνικό στο «9» πέρασε ο Λένις που δεν είναι «φουνταριστός». Αυτόματα οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν και οι Αρκάδες με «δημιουργό» τον Σίτο θέλησαν να βάλουν δύσκολα στην άμυνά τους, αλλά οι Μπενίτο, Σόνι που βρέθηκαν σε θέση βολής λίγο πριν την ανάπαυλα, δεν έκαναν καλό τελείωμα.


Κατοχή χωρίς ουσία ο Αστέρας

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό φάνηκε τι θα επακολουθούσε. Ο Αστέρας αύξησε τα επίπεδα της κατοχής μπάλας, μετέφερε το παιχνίδι στο μισό του Ιωνικού αλλά δεν «έβγαζε» φάσεις. Ο Σίτο παρέμενε δραστήριος, υπήρξαν από μέρος του ορισμένες καλές στιγμές με τους Μπενίτο, Τιλίκα, αλλά ως εκεί, ενώ δεν εκμεταλλεύονταν και τις στατικές φάσεις που «κέρδιζε».

Ο Αοσμαν «φλέρταρε» με το γκολ

Μάλιστα οι γηπεδούχοι που μετά την είσοδο του Μάναλη είχαν πιο «ορθολογική» διάταξη (εκείνος φορ, ο Λενίς στα άκρα) ήταν εκείνοι που απώλεσαν την πρώτη «μεγαλύτερη» ευκαιρία μετά την ανάπαυλα, όταν στο 78' «έπαιξαν» ωραία την μπάλα και μετά από κόντρα ο Αοσμαν βρέθηκε σε πλάγια θέση απέναντι από τον Τσιφτσή, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Αμέσως μετά ο Τσιφτσής αντέδρασε σωστά σε νέα προσπάθεια του Σύριου και υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Χουτεσιώτης... κατέβασε ρολά

Οπου η αναμέτρηση είχαν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Χουτεσιώτη. Ο γκολκίπερ του Ιωνικού ήταν ούτως ή άλλως μέχρι εκείνη τη στιγμή αρκετά καλός, όμως στα τελευταία λεπτά... κατέβασε ρολά. Αρχικά στο 85' «νίκησε» τον Σίτο στο μεταξύ τους τετ α τετ όταν ο Αστέρας βγήκε όμορφα στο τρανζίσιον μετά το κόρνερ του Ιωνικού. ο Κρέσπο έβγαλε τον Ισπανό απέναντι στον 27χρονο πορτιέρε που απέκρουσε το πλασέ του. Λίγο αργότερα πρόλαβε τον Κρέσπι με σωστή έξοδο, ενώ στο 90'+1΄ο Κρέσπι βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε με τη μία αλλά εκείνος αντέδρασε εκ νέου σωστά.

MVP: Ο Χουτεσιώτης. Ο γκολκίπερ του Ιωνικού ήταν πάρα πολύ καλός και μεταξύ άλλων είχε τη μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ με τον Σίτο και εκείνες στις προσπάθειες των Τιλίκα, Κρέσπι.

Στο ύψος του: Το δίδυμο των Τσιγκρίνσκι, Ρομάο λειτούργησε πολύ καλά στα στόπερ και ζήτημα αν «έχασε» 1-2 «μονομαχίες», παρότι ο Αστέρας βρήκε πολλές στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ τους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπενίτο. Ο 26χρονος φορ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής (43', 51'), αλλά δεν «τελείωσε» καλά τις φάσεις.


Το «στραγάλι»: Ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και σε μαρκάρισμα του Ρομαό επί του Μπενίτο, όμως Καρανώνης και VAR είπαν «παίζετε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα ματς που κυρίως στο διάστημα 46'-80' δεν είχε φάσεις και ρυθμό. Αλλά παρόλα αυτά είδαμε δύο γκολ και ορισμένες «καθαρές» ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά.


ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Λενίς (90+1’ Κιάκος), Άοσμαν, Καμπράλ (55’ Μάναλης), Τιράμ (33’ Ματσούκας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα (77΄Ρουμπέν Γκαρθία), Άλβαρες, Ατιένθα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Τιλίκα, Σίτο, Ριέρα (77΄Ιγκλέσιας), Σονί (63’ Κρέσπι), Μπενίτο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα