ΑΕΚ: Η προετοιμασία του Γιαννίκη για τον Ολυμπιακό

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η προετοιμασία του Γιαννίκη για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Έλληνας τεχνικός της Ένωσης δίνει το πρώτο του μεγάλο ματς (και κριτήριο) και το Gazzetta καταγράφει τις επιλογές που έχει (τακτική και πρόσωπα) για ένα παιχνίδι που κρίνει πολλά (όχι όλα)...

Είναι δεδομένο ότι έχει ολοκληρώσει το διάβασμα του αντιπάλου... Έχει ήδη πραγματοποιήσει αποκρυπτογράφηση του αντιπάλου σε τέτοιο επίπεδο που γνωρίζει όλα τα δυνατά αλλά και τα τρωτά σημεία του Ολυμπιακού. Ακόμη σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας και για το πώς θα επιχειρήσει να... καμουφλάρει-προστατεύσει ο Μαρτίνς αυτές τις αδυναμίες της ομάδας του είναι απόλυτα προετοιμασμένος. Αποτελεί γεγονός ότι ο Αργύρης Γιαννίκης είναι έτοιμος για να παρουσιάσει τη δική του ομάδα απόλυτα διαβασμένη για το ντέρμπι κορυφής που έφτασε!

Δεν αρκεί όμως να είναι διαβασμένη η ΑΕΚ. Πρέπει να είναι (και) πνευματικά κατάλληλα προετοιμασμένη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι ποδοσφαιριστές της δηλαδή και αυτό συνιστά υποχρέωση επίσης του προπονητή. Όπως και να επιλέξει τη σωστή τακτική, να είναι έτοιμος να παρέμβει αγωνιστικά όταν το... φωνάζει η ομάδα, να διαβάζει και να βλέπει κοινώς τον αγώνα στην εξέλιξή του, πιο σωστά να τον παρακολουθεί και να τον καταλαβαίνει, όχι απλά να τον βλέπει, δεν αρκεί.

Για τον 41χρονο Έλληνα προπονητή αυτό το ματς είναι το μεγαλύτερό του σε οποιονδήποτε πάγκο. Λογικό άλλωστε και φυσικά μέχρι το επόμενο... Είναι ένα παιχνίδι κριτήριο για τον Γιαννίκη, όχι σε σχέση με το υπόλοιπο της συνεργασίας του με την Ένωση. Σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, ίσως να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια σε αγωνιστικό επίπεδο και αποτελεσμάτων, αφού μια ήττα από τον Ολυμπιακό στο -3 δεν σημαίνει καταστροφή, αλλά κρίνει πολλά (όχι όλα επαναλαμβάνουμε) τη στιγμή που ακολουθούν ματς αρκετά δύσκολα έως το φινάλε του πρώτου γύρου!

Η τακτική και ο Αραούχο...

Το καλό μαντάτο, για να περάσουμε στην ουσία του θέματος που είναι η προετοιμασία του Γιαννίκη για τον Ολυμπιακό, είναι το γεγονός ότι Τσούμπερ (αναμενόμενα) και Αραούχο (απίστευτο) θα είναι στη διάθεση του Έλληνα προπονητή. Για τον «Τσίνο» ήταν μεγάλο το «θέλω» και το κατάλαβε πολύ καλά ο κόουτς στο διάστημα των προηγούμενων ημερών. Αν και εφόσον εξελιχθούν όλα (με τους δυο παίκτες) δίχως προβλήματα στη συνέχεια της εβδομάδας -έως και την Κυριακή- θα σημαίνει ότι ο κόουτς μπορεί να τους ξεκινήσει όπως φαίνεται να επιθυμούσε και πριν προκύψουν τα μυϊκά προβλήματα των δυο παικτών του.

Σε ότι αφορά στην τακτική, χωρίς να 'χουμε σημαντικό και ουσιαστικό δείγμα γραφής του Γιαννίκη, υπάρχουν δυο σκέψεις – προσεγγίσεις: το 4-3-3 και το 4-2-3-1... Το τελευταίο συνιστά και τη τακτική διάταξη που επέλεξε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ΑΕΚ αλλά και στον προηγούμενο πάγκο του, σε εκείνον του ΠΑΣ, κάτι λογικό... Γι' αυτό και έχει προβάδισμα στο κεφάλι του η συγκεκριμένη διάταξη. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε έως και το Σάββατο για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή του.

Araujo

Αν επιλέξει το 4-2-3-1 προφανώς θα 'χει βασικό τον Πέτρο Μάνταλο στη κλασική του θέση, πίσω απ' τον φορ, βέβαια τον διεθνή μεσοπιθετικό και αρχηγό θα έπρεπε να τον σκέφτεται (και υπολογίζει) βασικό και για το 4-3-3, να παίξει ως εσωτερικός χαφ για να κουβαλάει κανείς την μπάλα όπως ΔΕΝ έκαναν Σιμάνσκι – Σιμόες (δεν είναι ο ρόλος του) στο ΑΕΚ – Άρης... Λοιπόν πλην του Μάνταλου: Στάνκοβιτς στην εστία, Μισελέν ή Ρότα δεξί μπακ, Μοχαμαντί αριστερό μπακ, Βράνιες και Μήτογλου στα στόπερ, Σιμόες Σιμάνσκι στα χαφ, αριστερά Τσούμπερ, στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο και δεξιά προβάδισμα ο Γκαρσία αν και παίζει δυνατά του Άμραμπατ...

Στο ενδεχόμενο να πάει στο 4-3-3 οι ενδείξεις θέλουν εκτός τον Μάνταλο, τριάδα στα χαφ με τον Λε Ταλέκ σε ρόλο κόφτη και Σιμάνσκι – Σιμόες εσωτερικά χαφ, όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα μένουν τα ίδια. Αν κάποιος έχει την απορία γιατί να μην ξεκινάει ο Άμραμπατ, είναι διότι έχει αφενός προβάδισμα ο Γκαρσία αλλά και επειδή έχει επιβεβαιωθεί (σε όλους μας αλλά αλλού μετράει περισσότερο) ότι από τον πάγκο δίνει περισσότερα ο Ολλανδομαροκινός απ' τον Γκαρσία. Κάτι που (και) σε τέτοια ματς παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση ενός προπονητή!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα