Ολυμπιακός: Ο Γκάρι Ροντρίγκες άλλαξε την ιεραρχία των εξτρέμ

Ολυμπιακός: Ο Γκάρι Ροντρίγκες άλλαξε την ιεραρχία των εξτρέμ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Γκάρι Ροντρίγκες άλλαξε την ιεραρχία των εξτρέμ

bet365

Ο ακραίος μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι με την εικόνα του στις προπονήσεις αλλά και με όσα έδειξε με τον ΠΑΟΚ αλλάζει το... status για τα εξτρέμ στον Ολυμπιακό.

Ένα 45λεπτο αρκεί για να αλλάξει άρδην τα δεδομένα σε μία θέση σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;

Ναι μπορεί και να αρκεί όταν έχουμε να κάνουμε με παίκτη που μπαίνει, παίζει και κάνει τη διαφορά όπως συνέβη με την περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκες. Μία εμφάνιση που από μόνη της δημιουργεί άλλο status στην ιεραρχία των ακραίων κυνηγών στον Ολυμπιακό για τη συνέχεια των αγώνων των πρωταθλητών Ελλάδας.

Εκεί που πρακτικά η μοναδική βασική επιλογή από την αρχή της χρονιάς που παραμένει ψηλότερα απ' όλους είναι εκείνη του Γιώργου Μασούρα. Ενός παίκτη που κάνει πολλά σωστά πράγματα στο γήπεδο: τακτικά, αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά. Σκοράροντας αλλά και δημιουργώντας. Ο Αγκιμπού Καμαρά αν και σπουδαίο ταλέντο αποδίδει πιο καλά ως χαφ παρά ως εξτρέμ ενώ ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν μπορεί να δίνει πια τον χρόνο συμμετοχής που έδινε.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κρίνεται εδώ; Που κρίνεται σε αυτήν την περίσταση και για τη συγκεκριμένη θέση;

Υπάρχουν δύο ακραίοι επιθετικοί που αποκτήθηκαν για βασικοί. Ο Χένρι Ονιεκούρου με αγορά 5 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο στο επίπεδο του Ελ Αραμπί και ο Ρόνι Λόπες που μπορεί να παίξει εξτρέμ και δεκάρι και έκλεισε ως δανεικός και με τον Ολυμπιακό να δίνει το μισό συμβόλαιό του (1.5 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο). Το ότι αποκτήθηκαν για βασικοί όμως δεν σημαίνει πως θα είναι στο αρχικό σχήμα όποιο και να είναι το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Κανένας εκ των δύο προαναφερθέντων ακραίων κυνηγών δεν έχει ικανοποιήσει. Με την εξής διαφορά. Του Ονιεκούρου δεν του βγαίνουν τα ματς ωστόσο από κατάστασης ετοιμότητας είναι σε πιο καλό επίπεδο από τον Λόπες και επίσης παίρνει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες. Στους εξτρέμ υπάρχει και ο Μάριος Βρουσάι που επίσης δεν έχει πάρει πολύ χρόνο, ωστόσο όποτε καλείται να αγωνιστεί προσφέρει αρκετά.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες θα είναι ο 2ος εξτρέμ πίσω από τον Μασούρα

Εάν ο Ροντρίγκες είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη είναι σίγουρο πως και εκεί θα είχαμε διαφορετική τροπή και άλλες εξελίξεις. Ότι θα έπαιρνε τη θέση του Ονιεκούρου. Τώρα θα συμβεί αυτό ως προς τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά με σωστή διαχείριση βέβαια μετά τον τραυματισμό του που ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ γίνεται με άλλα λόγια ο Νο2 στην ιεραρχία των εξτρέμ πίσω από τον Γιώργο Μασούρα. Όπερ σημαίνει πως σε σχέση με την προτεραιότητα που θα έχουν οι εξτρέμ των Πειραιωτών για την 11άδα η σειρά / ιεραρχία πια διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μασούρας
  • Ροντρίγκες
  • Ονιεκούρου
  • Βαλμπουενά / Λόπες
  • Βρουσάι

Οι συμμετοχές των εξτρέμ φέτος στον Ολυμπιακό (ή παικτών που έχουν παίξει στα άκρα)

  • Γιώργος Μασούρας: 12 αγώνες με 5 γκολ και 4 ασίστ
  • Χένρι Ονιεκούρου: 11 αγώνες με 1 γκολ
  • Ρόνι Λόπες: 6 αγώνες
  • Μάριος Βρουσάι: 11 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ
  • Γκάρι Ροντρίγκες: 2 αγώνες
  • Ματιέ Βαλμπουενά: 13 αγώνες με 4 ασίστ
  • Αγκιμπού Καμαρά: 13 αγώνες με 4 γκολ και 2 ασίστ
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα