Τι σημαίνει η απόφαση του Διαιτητικού για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση

Δημήτρης Τομαράς
Τι σημαίνει η απόφαση του Διαιτητικού για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση

bet365

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου υπέρ του Ολυμπιακού δημιουργεί άλλα δεδομένα ως προς το σκέλος της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.

Το βασικό σημείο έχει να κάνει με τη συναίνεση των ομάδων.

Μετά από αυτήν την απόφαση του Διαιτητικού υπέρ του Ολυμπιακού θα πρέπει να συμφωνούν και οι 14 ομάδες για να υπάρχει κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Εάν διαφωνεί έστω και μία κεντρική διαχείριση δεν υφίσταται.

Επίσης δεν ισχύει καμία τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ στο σχετικό σκέλος και γενικά οι όποιες σχετικές τροποποιήσεις. Πρακτικά η Λίγκα δεν μπορεί να προσβάλλει μία τέτοια απόφαση και εάν υποθετικά γινόταν κάτι τέτοιο η ΕΠΟ θα υποχρεωνόταν να προβεί σε κυρώσεις.

Ουσιαστικά δηλαδή η Λίγκα επανέρχεται στην προτέρα κατάσταση. Εάν οκτώ ομάδες για παράδειγμα θέλουν να εκχωρήσουν τα δικαιώματά τους στη Λίγκα να τα διαπραγματευτεί μπορούν να το κάνουν. Εάν κάποιος θέλει να διαπραγματευτεί μόνος του επίσης το κάνει.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση κυρίως για 2 λόγους. Πρώτον δεν δεχόταν ότι η Λίγκα ήταν σαν να επέβαλλε κεντρική διαχείριση μέσω της πλειοψηφίας σε εκείνον (αλλά και στον Παναθηναϊκό που διαφωνούσε). Δεύτερον δεν θεωρούσε νόμιμη την απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως συμβόλαιο με τη COSMOTE έχουν οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, ΟΦΗ, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης. Στη NOVA είναι οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος και Αστέρας. Από τις 14 ομάδες της Super League Interwetten λήγουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν τα συμβόλαια μόνο των ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα