Ολυμπιακός: Αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου στην εκδίκαση της προσφυγής του στο Διαιτητικό

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου στην εκδίκαση της προσφυγής του στο Διαιτητικό

bet365

Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε επί της ουσίας το απόγευμα της Τρίτης για την προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό κατά της απόφασης της Διοργανώτριας Αρχής για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση διότι θεωρεί πως είναι παράνομη.

Ουσιαστικά πρόκειται για 11 ομάδες υπέρ των ΕΠΟ / Super League και τον Ολυμπιακό να έχει προσφύγει κατά της Λίγκας αλλά και κατά της ελληνικής Ομοσπονδίας για την απόφαση της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης. Εξαρχής εκ μέρους των ΕΠΟ και Λίγκας αλλά και ορισμένων προσφεύγουσων ΠΑΕ τέθηκε ζήτημα αναβολής για να υπάρξει επαρκής προετοιμασία.

Ο Συνεταιρισμός υπέβαλλε αίτημα αναβολής διότι εκτός των άλλων τονίστηκε ότι δεν είναι κάτι κατ' επείγον γιατί αφορά μια τροποποίηση για μετά από 2 χρόνια. Η ΕΠΟ ζήτησε αναβολή και για θέματα καταστατικού και για να προσκομίσει στοιχεία από άλλες χώρες για ανάλογα θέματα τηλεοπτικής διαχείρισης ενώ ο Βόλος είχε κώλυμμα.

Οι αντίδικοι του Ολυμπιακού αιτήθηκαν αναβολή για τους εξής λόγους:

  • Οι προθεσμίες που έβαλε το Διαιτητικό με συνέπεια να μην είναι προετοιμασμένοι οι δικηγόροι που θεωρούν πως οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές.
  • Το καταστατικό της ΕΠΟ που δεν έχει ακόμη εγκριθεί και το οποίο επίσης περιλαμβάνει την κεντρική διαχείριση στη Super League από τη σεζόν 2023-2024.
  • Τα στοιχεία που θέλουν να προσκομίσουν σχετικά με το τι συμβαίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε άλλες χώρες.
  • Την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της Γ.Σ. της Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε απόρριψη όλων των αιτημάτων αναβολής. Οι εκπρόσωποι των Πειραιωτών επισήμαναν ότι εξετάζεται η νομιμότητα της απόφασης και πως δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να επικαλείται ότι δεν έχει την τροποποίηση του καταστατικού της. Επίσης για τα απομαγνηματοφωνημένα ηχητικά από την επίμαχη ΓΣ - τα οποία επίσης τέθηκαν επί τάπητος για την αναβολή - σημείωσε πως τα έχει στη διάθεσή της και τα έχει στείλει. Παράλληλα εκ μέρους των αντίδικων του Ολυμπιακού είναι να παρουσιαστεί και ένας μάρτυρας.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο πρότεινε αναβολή δύο εβδομάδων. Μετά από μία εσωτερική σύσκεψη των μελών του δόθηκε αναβολή στην υπόθεση. Συγκεκριμένα ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 14 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

1.Προσφυγή της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΚΑΤΑ του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΠΕΡΙ αναγνώρισης της ακυρότητας άλλως ακύρωσης της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού, που ξεκίνησε την 2.9.2021 και ολοκληρώθηκε κατόπιν διακοπής την 9.9.2021, σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού του Συνεταιρισμού και την υποχρεωτική ανάθεση της κεντρικής διαχείρισης των ραδιοτηλεοπτικών και άλλων συναφών δικαιωμάτων του συνόλου των μελών στο Συνεταιρισμό από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 και εφεξής .

Αίτηση προσεπίκλησης του αστικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» προς το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»

Πρόσθετη παρέμβαση του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» ΥΠΕΡ του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΚΑΤΑ της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Πρόσθετη παρέμβαση των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών με την επωνυμία 1) ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΕ, 2) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΕ 3) ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ , 4) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ 5) ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΠΑΕ , 6) ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 7) ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ 8) ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , 9) ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ ΠΑΕ 10) ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και 11) ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ΥΠΕΡ του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΚΑΤΑ της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα