Super Sunday: Γκολ, θέαμα και συγκινήσεις, ποιο ήταν όμως το καλύτερο ντέρμπι; (poll)

Κώστας Τόπας
Super Sunday: Γκολ, θέαμα και συγκινήσεις, ποιο ήταν όμως το καλύτερο ντέρμπι; (poll)

bet365

Η Κυριακή (24/10) ήταν ημέρα ντέρμπι και μέσα από τα live του Gazzetta είχατε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσετε όλα!

Η αρχή έγινε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο «Κάμπ Νόου» με το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης Εκεί όπου η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αποδείχθηκε… η βασίλισσα στο «Clasico», επικρατώντας με 2-1.

Στο Νησί, η Γουέστ Χαμ μπορεί να πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι με 1-0 της Τότεναμ, αλλά αυτό που συγκέντρωσε τα φώτα πάνω του ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ντέρμπι στην Premier League. Το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ. Οι «Reds» του Γιούργκεν Κλοπ, όχι μόνο νίκησαν αλλά διέσυραν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς με 5-0 και ήρωα τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Σημαντικά παιχνίδια είχαμε και στην Ιταλία. Αρχικά ο Ζοσέ Μουρίνιο έβαλε το πρώτο STOP στην ομάδα του Λουσιάνο Σπαλέτι, καθώς Ρόμα και Νάπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες, δίχως τέρματα. Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας (24/10) η Γιουβέντους έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας με την Ίντερ, στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Μαρσέιγ στο «Classique» της Μασσαλίας, με τον Αργεντινό αστέρα να παραμένει «άσφαιρος» στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, ντέρμπι δεν θα μπορούσε να μην είχε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 κι έτσι σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το Άγιαξ – Αϊντχόφεν μπορεί να μην είχε την προβολή που ενδεχομένως είχαν τα υπόλοιπα ντέρμπι, ωστόσο ο «Αίαντας» συνέχισε με πατημένο το γκάζι συνέτριψε την αντίπαλό του με 5-0 για την 10η αγωνιστική της Eredivisie με πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

Ποιος ήταν όμως το πιο χορταστικό ντέρμπι που είδαμε την Κυριακή;

Loading...

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5

Ρόμα - Νάπολι 0-0

 Ρόμα - Νάπολι 0-0

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Ίντερ - Γιουβέντους 1-1

Ίντερ - Γιουβέντους 1-1

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 5-0

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 5-0

Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-0

Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-0

Η Ρεάλ στέφθηκε Βασίλισσα του «Clasico» και με αυτόν τον τρόπο πλησίασε στο -1 από την πρωτοπόρο Σοσιεδάδ. Στο 32’ άνοιξε το σκορ με τον Αλάμπα να πιάνει τρομερό διαγώνιο σουτ και να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ για τους Μαδριλένους. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε με «φτωχό» σκορ, ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Οι «μπλαουγκράνα» το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν ήταν να μειώσουν σε 2-1, με τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα.

Τι ματσάρα ήταν αυτή! Η Λίβερπουλ έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και μία ασίστ, έφυγε με σπουδαίο τρίποντο από το «Ολντ Τράφορντ». Οι «Reds διέλυσαν τη Μάντσεστερ και κατάφεραν να βρουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε ξανά από τον Σαλάχ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, ο «Φαραώ» έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που πετυχαίνει τρία τέρματα στο «Ολντ Τράφορντ» μετά το 1936 και ο πρώτος γενικά μετά από το 2003 και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Από την άλλη, ο… ανήμπορος Κριστιάνο Ρονάλντο είδε να ακυρώνουν το γκολ που σημείωσε στο 52’ αλλά και την ομάδα του στο τέλος να γνωρίζει μία ντροπιαστική ήττα.

Η Νάπολι ήταν ανώτερη σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, η οργανωμένη άμυνα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν της επέτρεψε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς (0-0). Αυτοί ήταν και οι πρώτοι χαμένοι βαθμοί για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, η οποία έχουν πλέον συγκάτοικο την Μίλαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα... παρατράγουδα από το ντέρμπι. Μετά το τέλος του αγώνα ο διαιτητής του ντέρμπι ανάμεσα στη Ρόμα και Νάπολι Ντάβιντε Μάσα έβγαλε την κόκκινη κάρτα στους δύο προπονητές, Ζοσέ Μουρίνιο και Λουτσιάνο Σπαλέτι

Ντέρμπι φυσικά είχαμε και στην Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Αν και κεκλεισμένων των θυρών οι δύο ομάδες προσέφεραν γκολ και θέαμα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 21' και στο 30' με τα γκολ των Αγκιμπού Καμαρά και Γιώργου Μασούρα. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και λίγα λεπτά πριν το φινάλε κατάφερε να μειώσει με τον Μουργκ σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ μεταξύ των δύο ομάδων.

Το πρώτο Derby d'Italia της σεζόν δεν είχε νικήτρια αλλά δύο χαμένες. Ίντερ και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 κι έτσι έχασαν αρκετό έδαφος στη βαθμολογία. Οι «νερατζούρι» βρίσκονται πλέον στο -7 από τις συμπρωτοπόρους Νάπολι και Μίλαν ενώ η «Γηραιά Κυρία» είναι στο -10. Η Ίντερ μπορεί να προηγήθηκε στο 17' χάρη στο γκολ του Έντιν Τζέκο, όμως το γκολ του Βόσνιου επιθετικού δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα με πέναλτι - γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα που υπέδειξε ο διαιτητής μέσω VAR, η Γιουβέντους έμεινε όρθια στο Μιλάνο και έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

Το ντέρμπι που συγκέντρωσε τα λιγότερα φώτα, μας προσέφερε γκολ κι θέαμα. Τουλάχιστον από πλευράς Άγιαξ, ο οποίος συνέτριψε με 5-0 την Αϊντχόφεν και εδραίωσε τη θέση του στην κορυφή, αποκτώντας προβάδισμα τεσσάρων βαθμών. Μάλιστα, πήρε την επιβλητική νίκη λίγες μέρες μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Ντόρτμουντ για το Champions League, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η ομάδα του Τεν Χαγκ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Κόντρα στην Αϊντχόφεν, είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ ενώ σημείωσε τρία γκολ σε διάστημα είκοσι λεπτών στο δεύτερο μέρος.

Ηταν το πρώτο ντέρμπι του Λιονέλ Μέσι στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά ο Αργεντινός αστέρας δεν κατάφερε να λάμψει και να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει το πολυπόθητο τρίποντο κι έτσι Μαρσέιγ και Παρί αναδείχθηκαν ισόπαλες, δίχως τέρματα. Μάλιστα, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί, έμεινε «όρθια» στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της στη μάχη του τίτλου.