Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε…

Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την συνέπεια που έδειξε στο δεύτερο μέρος.

Την παραμονή του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είχα γράψει και επιμένω σ’ αυτό πως πάντοτε τα ντέρμπι εξελίσσονται σαν συνάρτηση, πόσα δικαιώματα τους δίνεις. Αν είναι πολλά, τότε και τα προβλήματά σου μπορεί να είναι πολλά.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε πολλά δικαιώματα στο πρώτο 45λεπτο και το πλήρωσε ακριβά…

Σίγουρα έχει να κάνει, όλο αυτό, με τον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι. Σκέπτονται. Κάτι που δεν είχε ο Αντερσον Εσίτι όταν υποδεχόταν την πρώτη πάσα από την άμυνα.

Το 0-0 μπορούσε να σπάσει, μονάχα κατά λάθος. Εσπασε, πραγματικά κατά λάθος. Ένα λάθος, το πρώτο, του Εσίτι. Κλέψιμο του Ρέαμπτσιουκ, με υποψία φάουλ, γκολ ο Αγκιμπού. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» τον ΠΑΟΚ στο τρανζίσιον παιχνίδι, «διάβασε» την αδυναμία του Νιγηριανού να αποφασίσει γρήγορα, το δεύτερο λάθος του ίδιου ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή, έφερε τέσσερις παίκτες μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

osfp_paok_2021

Αλλ’ υποτίθεται, πάνω απ’ τους ποδοσφαιριστές, για να τα σκέπτεται όλα αυτά υπάρχει ο προπονητής. Η κάμερα «έπιασε» τον Λουτσέσκου να έχει ένα βλέμμα απορίας μετά το 2-0, σαν να λέει «ένα λάθος ΟΚ, και δεύτερο λάθος, πάει πολύ…», όμως, ήδη, είχε γίνει η ζημιά. Το μπέρδεμα στο μυαλό του Εσίτι φάνηκε ξεκάθαρα προς το τέλος του ημιχρόνου όταν βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και δεν ήξερε τι να την κάνει, μέχρι να αποφασίσει, απλά την είχε χάσει…

Δεν το παράτησε, πάλεψε, πίεσε, αλλά…

Με τον Μπίσεσβαρ σε κακή βραδιά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τρόπο να γίνει απειλητικός στο πρώτο μέρος. Έλειψε η δημιουργία του Σουριναμέζου. Πάντως, για να τα λέμε όλα, ο Λουτσέσκου δεν παράτησε το ματς. Το πάλεψε. Στο ημίχρονο άφησε τον Εσίτι στα αποδυτήρια, έβαλε τον Καντουρί, βρήκε μια περισσότερη επιλογή στον άξονα και κυρίως μια ηρεμία. Στο 60’ ο Ρουμάνος έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, ο ΠΑΟΚ είχε το δοκάρι με τον Μιχαηλίδη, που θα μπορούσε να τον βάλει νωρίτερα στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, στο τέλος μείωσε όπως ακριβώς βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη. Με κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, που έφερε τρεις παίκτες του μπροστά σε ανοργάνωτη άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο «Δικέφαλος» στο β’ μέρος προσπάθησε να επιστρέψει ολοκληρωτικά, πίεσε τους «ερυθρόλευκους», δεν είχαν τη μεγάλη φάση, αλλά στις καθυστερήσεις έμεινε η απορία για το αν υπάρχει πέναλτι από τον Ρέαμπτσιουκ στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα υπό την πίεση του Σφιντέρσκι. Ο Αϊτεκίν και το VAR δεν είδαν κάτι στη φάση και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

osfp_paok_2021

Ο Λουτσέσκου μπορεί, επί του παρόντος, να κάνει ένα πράγμα. Υπομονή. Να δώσει, στους ποδοσφαιριστές του, τον χρόνο. Και να ελπίζει. Ότι θα φτάσουν στο επίπεδο που εκείνος θέλει, κυρίως στη διαχείριση των ατομικών λαθών, άλλωστε από ματς σε ματς αλλά και μέσα στο εκάστοτε ένα ματς, η κάθε ομάδα φτάνει σιγά-σιγά στο σημείο όπου αρχίζει ν’ αποκαλύπτεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.