Ο Γκάρι Ροντρίγκες πρώτη φορά αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ και με ισχυρό κίνητρο (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Γκάρι Ροντρίγκες πρώτη φορά αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ και με ισχυρό κίνητρο (vids)

bet365

Ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τώρα θα βρεθεί απέναντί του έχοντας πάνω του τα Ερυθρόλευκα!

Το δίχως άλλο είναι ένα από τα πρόσωπα του προσεχούς ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένο ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη θα είναι πιο... φρέσκος και ξεκούραστος ενώ ήδη έχει πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του με τον ΠΑΣ βγάζοντας ένα αρκετά καλό δείγμα.

Ο λόγος για τον Γκάρι Ροντρίγκες. Τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ - που φέρεται ο Δικέφαλος του Βορρά να τον διεκδίκησε ξανά για να γυρίσει - που φοράει πια τη φανέλα του Ολυμπιακού και ετοιμάζεται για το πρώτο του ματς απέναντι στην παλιά του ομάδα και το πρώτο του ντέρμπι ως παίκτης των Πειραιωτών (με τον Ολυμπιακό ως παίκτης του ΠΑΟΚ έχει παίξει αντίπαλος 2 φορές έχοντας 2 ήττες). Έχοντας πιθανότητες ακόμα και για βασικός στο ντέρμπι του Φαλήρου που θα γίνει χωρίς κόσμο λόγω της τιμωρίας έδρας των Ερυθρόλευκων.

Φυσικά και ο Ροντρίγκες ξέρει καλά το τι σημαίνουν τα ελληνικά ντέρμπι. Η θητεία του στον ΠΑΟΚ του έδωσε εικόνες και παραστάσεις, τις οποίες έχει κρατήσει στο μυαλό του. Ας μην ξεχνάμε πως στον ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκες έχει 58 αγώνες με 13 γκολ και 14 ασίστ, ξεχώρισε για τα καλά και πήρε μετά και καλές μεταγραφές.

Το προσωπικό κίνητρο είναι μεγάλο

Ο Γκάρι Ροντρίγκες όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει πως στον Ολυμπιακό νιώθει σαν στο σπίτι του. Αισθάνεται καλά και θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του.

Βλέπει να ανοίγεται ένα πολύ καλό κεφάλαιο στην καριέρα του και πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει. Τόσο που αυτό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να του δίνει μεγάλο κίνητρο. Απέναντι στην παλιά του ομάδα δεν είναι ένα ματς... εξιλέωσης. Είναι ένα παιχνίδι όπου μπορεί να μετρήσει τις δυνάμεις του και να αποδείξει πως μπορεί να ξεχωρίσει, να διακριθεί και να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Μία ασίστ, ένα γκολ ή μία σημαντική ενέργεια μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να του δώσουν μία μεγάλη και έξτρα ώθηση για τη συνέχεια. Αυτό το ματς ο Ροντρίγκες το βλέπει λοιπόν ως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Οι οκτώ θέσεις και οι τοπ χρονιές του

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον Ολλανδό αλλά διεθνή με το Πράσινο Ακρωτήρι είναι ότι έχει παίξει στη θητεία του ως παίκτης σε οκτώ διαφορετικές θέσεις. Αριστερό μπακ, αριστερό χαφ, οκτάρι, δεκάρι, δεξιό και αριστερό εξτρέμ, δεξί χαφ και επιθετικός. Ως αριστερός εξτρέμ - σύμφωνα και με τα διαθέσιμα στοιχεία του Transfermarkt - έχει 172 αγώνες με 44 γκολ και 39 ασίστ και ως δεξιός εξτρέμ 68 αγώνες με 11 γκολ και 15 ασίστ. Τους δε καλύτερούς του αριθμούς σε επίπεδο συλλόγων τους είχε με τη Λέφσκι Σόφιας με 46 αγώνες, 20 γκολ και 12 ασίστ. Έχει βέβαια δοκιμαστεί και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες ανά ομάδα (με τον Ολυμπιακό έχει μόνο μία ολιγόλεπτη συμμετοχή):

  • Με Γαλατά: 78 αγώνες με 16 γκολ και 16 ασίστ
  • Με ΠΑΟΚ: 58 αγώνες με 13 γκολ και 14 ασίστ
  • Λέφσκι: 46 αγώνες με 20 γκολ και 12 ασίστ
  • Έλτσε: 42 αγώνες με 3 γκολ και 3 ασίστ
  • Αλ Ιτιχάντ: 31 αγώνες με 5 γκολ και 7 ασίστ
  • Φενέρ: 29 αγώνες με 4 γκολ και 6 ασίστ
  • Ντόρντρεχτ: 23 αγώνες με 5 γκολ και 6 ασίστ
  • Με την Εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου έχει 33 αγώνες με 6 γκολ και 2 ασίστ

Οι κορυφαίες χρονιές του Ροντρίγκες:

  • Με Λέφσκι Σόφιας το 2012-2013: 42 αγώνες με 12 γκολ και 10 ασίστ
  • Με Λέσφκι Σόφιας το 2013-2014: 37 αγώνες με 14 γκολ και 10 ασίστ
  • Με ΠΑΟΚ το 2015-2016: 36 αγώνες με 7 γκολ και 6 ασίστ
  • 2016-2017 με ΠΑΟΚ και Γαλατά: 40 αγώνες με 8 γκολ και 11 ασίστ
  • 2017-2018 με Γαλατά: 40 αγώνες με 10 γκολ και 11 ασίστ

Ένας ποδοσφαιρικός νομάδας που προσαρμόζεται παντού

Με γονείς από το Πράσινο Ακρωτήρι και ολλανδική ποδοσφαιρική παιδεία ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν ένας ακόμα... περιπλανώμενος ή νομάδας του ποδοσφαίρου. Η αποφαση των γονιών του να αφήσουν το Πράσινο Ακρωτήρι τους έφερε στην Ολλανδία. Οι δικοί του δεν ένιωθαν ασφαλείς στο Πράσινο Ακρωτήρι και κατέληξαν στο Ρότερνταμ.

Και ο ίδιος ο Ροντρίγκες αυτοπροσδιορίζεται ως ένας νομάδας του ποδοσφαίρου. Χαμογελάει αρκεί να κάνει αυτό που αγαπάει: το ποδόσφαιρο. Από την ηλικία των 8 ετών και πριν ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Τα βασικά στοιχεία τα έμαθε στις Ακαδημίες της Σπάρτα Ρότερνταμ προτού πάει στις υποδομές της Φέγενορντ. Από τα 17 του άφησε την Ολλανδία και άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να παίξει μπάλα.

Βρέθηκε στην Πορτογαλία και τη Real SC U19. Θα έμενε δύο σεζόν για να γυρίσει μετά στην Ολλανδία. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε και τα περίμενε και κατέληξε κάποια στιγμή στην ερασιτεχνική Boshuizen. Μετά από 25 γκολ σε μία σεζόν ήρθε η κρούση της Ντεν Χάαγκ. Εκεί ήταν το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Από τη Ντεν Χάαγκ βρέθηκε δανεικός στη Dordrecht της 2ης κατηγορίας της Ολλανδίας, την οποία ο ίδιος θεώρησε μεγάλο ποδοσφαιρικό σχολείο. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της βουλγαρικής Λέφσκι Σόφιας που έπεσε διάνα κλείνοντάς τον καθώς μαζί της έκανε τοπ χρονιές.

Οι εμφανίσεις του στη Βουλγαρία του έδωσαν το... διαβατήριο για την Έλτσε και το ισπανικό πρωτάθλημα, εκεί όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε να είναι συμπαίκτης του άλλοτε ερυθρόλευκου Αλμπέρτο Μποτία στην Έλτσε.

Νωρίτερα είχε απορρίψει τη Γουέστ Χαμ διότι του ζήτησε να περάσει δοκιμαστικά. «Θελω να πάω σε μία ομάδα που με πιστεύει και μου προσφέρει συμβόλαιο», είχε πει και έκλεισε στην Έλτσε. Για εκείνον ήταν όνειρο ζωής θεωρώντας το ισπανικό πρωτάθλημα το κορυφαίο στον κόσμο αλλά εκεί δεν προσαρμόστηκε τόσο εύκολα. Προσπάθησε πάντως αρκετά και ο κόσμος τον εκτίμηση. Η Έλτσε μάλιστα έδωσε 600.000 ευρώ στην εταιρεία μάνατζερ που τον είχε για να έχει τα πλήρη δικαιώματά του.

Στην Ισπανία αποφάσισε πως το Μέντες Ροντρίγκες είναι πολύ μεγάλο στο πίσω της φανέλας και έτσι το έκοψε (μπορεί να προτιμούσε και το Γκάρι) ενώ άλλαξε και τον τρόπο παιχνιδιού του και έγινε πιο ομαδικός.

Η κλήση του στην Εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου του έδωσε περηφάνεια διότι εκπροσωπούσε τη χώρα των γονιών του και έπαιζε για την οικογενειακή κληρονομιά του.

Από την Έλτσε θα αποχωρούσε λόγω των οικονομικών της δυσχερειών. Μάζεψε τα πράγματά του και ο επόμενος προορισμός ήταν η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ μαζί με τη σύντροφό του Ντενίς και τη νεογέννητη τότε κόρη ου Ιλιάνα. Στον ΠΑΟΚ θα έκανε δύο σχεδόν καλές χρονιές για να ακολουθήσει μετά η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία και βέβαια η επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά για τον Ολυμπιακό αυτήν τη φορά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα