Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, βρείτε το και λύστε το

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, βρείτε το και λύστε το

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, βρείτε το και λύστε το

bet365

O Μιχάλης Λεάνης δεν... ξεγελιέται από το διπλό του Αρη στην Λαμία και εντοπίζει τις αδυναμίες της ομλάδας του Ακη Μάντζιου.

Να θυμίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ή σε κάποιους που πιθανόν τους διαφεύγει ότι ο Άρης στη διάρκεια της περσινής κανονικής περιόδου τερμάτισε δεύτερος και στα playoffs παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη.

Γιατί το αναφέρω; Γιατί το γεγονός αυτό καθ’ αυτό έχει την σημασία του. Μια ομάδα που τερμάτισε στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα , όταν αντιμετωπίζει ακόμα κι εκτός έδρας αντιπάλους και μάλιστα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου που το κύριο μέλημα τους είναι η παραμονή στην κατηγορία , ΟΦΕΙΛΕΙ , είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να μπει στον αγωνιστικό χώρο με την αυτοπεποίθηση και την ανωτερότητα που πρέπει να την χαρακτηρίζει και από το πρώτο δευτερόλεπτο να κυριαρχεί.

Έτσι μεγαλώνει αγωνιστικά μια ομάδα! Έτσι δείχνει ότι σε σύγκριση με το κοντινό παρελθόν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου , ότι ανήκει πλέον στις ομάδες πρώτης γραμμής!!!

Είναι αδιανόητο ένας Άρης που θέλει να πιστεύει ότι έχει μεγαλώσει αγωνιστικά , ένας Άρης με την ποιότητα που έχει να παρουσιάσει στο ρόστερ του , ανεξάρτητα από απουσίες , να περιμένει να δει πως θα παίξει ο αντικειμενικά κατώτερος αντίπαλος του, να σπαταλά χρόνο να διαβάσει τις προθέσεις του , να αναλώνεται σε αναγνωριστική τακτική!

Μπαίνεις μέσα , παίρνεις τη μπάλα , κάνεις το παιχνίδι σου και το πρώτο πράμα που δίνεις στον αντίπαλο να καταλάβει είναι ότι ήρθες να κερδίσεις και είσαι απόλυτα προετοιμασμένος και αποφασισμένος γι’ αυτό!

Συγνώμη αλλά αυτή την εικόνα με τη Λαμία εγώ προσωπικά δεν την είδα! Δεν την είδα ούτε και όταν ο Άρης, πολύ νωρίς, δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού που λογικά θα λειτούργησε υπέρ του στον τομέα της ψυχολογίας.

Συνεπώς κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά επισημαίνω!

Τώρα, επειδή η κατάσταση αρχίζει πραγματικά να κουράζει και ο κόσμος που δικαίως έχει προσδοκίες από αυτή την ομάδα, η οποία με μέτριες εμφανίσεις και -6 στην πλάτη της ήδη βρίσκεται στο -4 από την έκτη θέση και τα playoffs, σύσσωμος ο οργανισμός Άρης , διοίκηση, προπονητικό επιτελείο, παίκτες , ο καθένας από την μεριά του, οφείλει να βρει λύσεις. Οφείλουν να επαναφέρει την τάξη στην ομάδα ώστε αυτή να αποδίδει σύμφωνα με τις αναμφισβήτητες δυνατότητες της.

Πως θα γίνει αυτό; Δεν ξέρω ειλικρινά! Υποχρέωση τους είναι ,ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν τρόπους.

Δεν γίνεται να ψάχνει ο κόσμος, (δεν είναι αυτός ο ρόλος του , ούτε υποχρέωση του), αλλά ακόμα και οι δημοσιογράφοι , αν το ζήτημα είναι ψυχολογικό, υπαρξιακό, ή ότι μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας.

Τι ψυχολογικό δηλαδή για να καταλάβω! Ότι δηλαδή η ομάδα ξεκίνησε με -6 κι αυτό προκάλεσε άγχος στην ομάδα;

Εγώ γνωρίζω ότι οι ομάδες που έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και τις διακρίνει η απαραίτητη αυτοπεποίθηση , οι ομάδες που έχουν απόλυτη γνώση του ποδοσφαίρου που θέλουν να ξεδιπλώσουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ακόμα και με -12 να ξεκινήσουν θα μπουν μέσα θα παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και θα καλύψουν την διαφορά.

Ο Άρης της Λαμίας κατά τα ¾ ήταν ο περσινός Άρης που πρωταγωνίστησε και έλαμψε με τις εμφανίσεις του. Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και δεν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε ο Άρης της Λαμίας ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικός από τον περσινό Άρη αφού παρατάχθηκε σε σύγκριση με πέρσι πιο ενισχυμένος τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Για ποια ψυχολογία μιλάμε λοιπόν να καταλάβω! Επειδή πέρσι έχασε; Ε και; Στο τέλος που τερμάτισε η Λαμία και που ο Άρης! Τι μπάλα έπαιξε η Λαμία και τι ο Άρης! Τι παίκτες έχει η Λαμία και τι παίκτες έχει ο Άρης!

Πέρσι όλοι θυμούνται ότι το γήπεδο ήταν ένας βούρκος , ο Άρης πραγματοποίησε μια από τις λίγες άσχημες εκτός έδρας εμφανίσεις του, έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σούντγκρεν και ακόμα πως η Λαμία προηγήθηκε με ένα γκολ , συγκεκριμένα του Αραμπουλί, από αυτά που κάθε 20 χρόνια συναντάς στα γήπεδα γενικότερα κι όχι μόνο στα ελληνικά.

Ένα χρόνο πριν από αυτό ο Άρης είχε κερδίσει με 3-0, άρα ούτε για κακό δαίμονα , ούτε για αρνητική παράδοση μπορούμε να μιλάμε. Ξέχωρα ότι οι ομάδες που μεγαλώνουν αγωνιστικά μέσα στις υποχρεώσεις τους είναι να σπάνε κι τις παραδόσεις.

Το θέμα λοιπόν και το ζητούμενο είναι να αποδείξει ο φετινός ενισχυμένος Άρης ότι έχει μεγαλώσει αγωνιστικά!

Δεν το είδαμε ούτε στη Λαμία παρόλο που κέρδισε. Δεν είδαμε να κυριαρχεί, να τελειώνει το παιχνίδι, παρόλο που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε την αριθμητική υπεροχή και βρισκόταν μπροστά στο σκορ!

Αντίθετα έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει μέχρι την λήξη ότι μπορεί να ισοφαρίσει, έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να τα βάζει με την τύχη του και δικαιολογημένα για το άχαστο γκολ που κλώτσησε στο πουθενά ο Καραμάνος!

Το μόνο θετικό ότι για ακόμη ένα 90λεπτο κρατήθηκε το μηδέν στην άμυνα , όπως κρατήθηκε.

Ο Άρης κέρδισε αλλά η εικόνα του προβληματίζει. Προβληματίζει η η μέτρια ή κάτω του μετρίου απόδοση σημαντικών παικτών , προβληματίζει η συνολική εικόνα της ομάδας.

Προβληματίζει η έλλειψη καθαρού μυαλού , σωστού αγωνιστικού προσανατολισμού, η έλλειψη κίνησης χωρίς την μπάλα, η έλλειψη αυτοματισμών και συνοχής στις γραμμές , ιδιαίτερα η έλλειψη επιθέσεων από τα άκρα, η έλλειψη οργάνωσης , η έλλειψη παικτών από την βασική ενδεκάδα, προβληματίζουν επίσης οι επιλογές σε πρόσωπα παικτών που δείχνουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, που είναι μακριά, μα πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό!

Φταίνε οι παίκτες ,φταίνε οι προπονητές , φταίνε όλοι μαζί; Δεν ξέρω! Ή πιο σωστά δεν θέλω να ξέρω εγώ , θέλω να μου πουν οι ειδικοί , αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με αυτόν τον ρόλο!

Κάτι λογικά πρέπει να φταίει!

Η αναζήτηση τράβηξε αρκετά. Καιρός να δοθούν απαντήσεις γιατί η εικόνα της ομάδας έχει αρχίσει να προβληματίζει ! Και ότι προβληματίζει , κουράζει! Οι παίκτες υπάρχουν , η ομάδα λείπει! Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα , βρείτε το και λύστε το!

ΥΓ: Έβλεπα κάποιες μικρές εκλάμψεις στην ομάδα, ιδιαίτερα μετά το 60ο λεπτό, όταν οι παίκτες σε μια δυο περιπτώσεις έκρυβαν την μπάλα και σκεφτόμουν τις δυνατότητες αυτών των παικτών , αυτής της ομάδας γενικά και αναρωτιόμουν ποιος στα αλήθεια μπορεί να μας πει, να μας εξηγήσει , γιατί αυτές οι στιγμές δεν έχουν διάρκεια!

Έλα ντε...

ΥΓ2: Ο Καμαρά στο 80ο λεπτό γύρισε πίσω , έτρεξε, “σκοτώθηκε” για να μη βγει η μπάλα πλάγιο. Την πρόλαβε και ξεκίνησε μια νέα κατοχή από χαμένη μπάλα, για την ομάδα. Δυο λεπτά μετά έφτασε μέχρι το κέντρο και έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλο δίνοντας την δυνατότητα στην ομάδα να βγει και πάλι στην αντεπίθεση.

Πως είναι δυνατόν αυτόν τον παίκτη με την τόση δύναμη , την τόση θέληση γα διάκριση , με τις κινήσεις στον χώρο να μην τον εκμεταλλεύεται η ομάδα. Να μην του έχει περάσει μια μπάλα την κατάλληλη στιγμή , να μην τον έχει βρει με μια σέντρα, να μην τον έχει ενσωματώσει στο επιθετικά της σχέδια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!