Αλεξανδρόπουλος: Σιγουριά για την ομάδα, χαρά για τον Γιοβάνοβιτς

Αλεξανδρόπουλος: Σιγουριά για την ομάδα, χαρά για τον Γιοβάνοβιτς

Κώστας Ζάλιαρης
Αλεξανδρόπουλος: Σιγουριά για την ομάδα, χαρά για τον Γιοβάνοβιτς

bet365

Ο Ρούμπεν Πέρεθ σε ρόλο «καθηγητή», ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος «εκτελεί» κατά γράμμα κάθε οδηγία και ο νεαρός μέσος έδειξε και απέναντι στον Ιωνικό γιατί αποτελεί βασική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Αλεξανδρόπουλος σημείωσε την πρώτη του ασίστ στη φετινή Super League Interwetten, λίγο καιρό μετά και το πρώτο του γκολ.

«Σέρβιρε» το δεύτερο γκολ του Καρλίτος στο 4-1 επί του Ιωνικού, ωστόσο, η δράση, οι κινήσεις του και ο τρόπος με τον οποίο κινείται στον άξονα σε απόλυτη συνεννόηση με τον Ρούμπεν Πέρεθ, τον έχουν ανεβάσει επίπεδο φέτος στο «τριφύλλι».

Συνήθως θα παίξει πιο μπροστά από τον Ισπανό παρτενέρ του στα χαφ, αλλά όποιος τους παρακολουθεί στο γήπεδο θ' αντιληφθεί εύκολα και γρήγορα τις συνεχείς συνομιλίες τους πως έχουν «δέσει» απόλυτα. Και ο μικρός παίρνει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση απ' όλο αυτό...

  • Η πιο επιτυχημένη παρουσία του

Το WyScout βοηθάει στην «ερμηνεία» της απόδοσης του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου κόντρα στον Ιωνικό. Ναι μεν προκαλεί τον ενθουσιασμό του κόσμου με τη διάθεση που βγάζει στο γήπεδο, τον διασκελισμό που τον βοηθάει ν' αναπτύξει ταχύτητα και να βγει μπροστά, αλλά και τις στιγμές που σπρώχνει επιθετικά τον Παναθηναϊκό, όμως, η τεχνολογία βοηθάει σε μια πιο λεπτομερή ανάγνωση.

Έφτασε να έχει ποσοστό επιτυχίας στις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο στο 80% και αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει παρουσιάσει ο νεαρός μέσος στο φετινό πρωτάθλημα. Από τις 56 ενέργειες ολοκλήρωσε με επιτυχία τις 45.

Οι ενέργειες του Αλεξανδρόπουλος

(πηγή: Wyscout)

Οι μεταβιβάσεις του, είχαν ανάλογη ακρίβεια, όπως είχε συμβεί και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο, όπου είχε πετύχει και το εκπληκτικό γκολ με το μακρινό σουτ.

Ξανά έφτασε σε ποσοστό επιτυχίας στο 91% με 39 ολοκληρωμένες πάσες από τις 43 που επιχείρησε. Και σε αυτό το κομμάτι ισοφάρισε την επίδοση που είχε στην αναμέτρηση με την «ελαφρά ταξιαρχία», όπου βέβαια είχε αγωνιστεί ένα ημίχρονο (35/32).

Οι μεταβιβάσεις του Αλεξανδρόπουλου

(πηγή: Wyscout)

  • Οι «μονομαχίες» του, η φοβερή σέντρα στον Βιτάλ και η ασίστ

Στο ματς με τον Ιωνικό, ο «Αλεξανδρό» έπιασε ποσοστά Βόλου. Και τότε ο Παναθηναϊκός πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με πολλά γκολ έχοντας κάνει και εκρηκτικό ξεκίνημα με δυο τέρματα από τ' αποδυτήρια. Όπως εκείνο το ηλιόλουστο μεσημέρι στη Λεωφόρο, έτσι και το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στον κόσμο της ομάδας, ο διεθνής μέσος είχε 6 επιτυχημένες μονομαχίες στις 9 που συμμετείχε, με ποσοστό επιτυχίας στο 67%. Αυτός είναι και ο καλύτερος αριθμός που έχει σημειώσει, αφού μετά είχε... πάνω από τη βάση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (26/14, 54%).

Οι μονομαχίες του Αλεξανδρόπουλου

(πηγή: Wyscout)

Αξίζει να κοιτάξει κανείς τις κινήσεις που κάνει τόσο στην ασίστ προς τον Καρλίτος, όσο και στην... παρολίγον ασίστ λίγο νωρίτερα προς τον Βιτάλ.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ξέρει να παίρνει το χώρο όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία και με ελάχιστη αλλαγή κατεύθυνσης στη μπάλα καταφέρνει να ξεφύγει και ν' ανοιχτεί ώστε να εκμεταλλευτεί το μήκος του γηπέδου όσο του επιτρέπεται από την κάθε συνθήκη.

Κάπως έτσι το έκανε διανύοντας πολλά μέτρα από δεξιά και βγάζοντας μπαλιά πάρε – βάλε προς τον Βιτάλ λίγο μετά την ισοφάριση από πλευράς Ιωνικού και λίγο πριν το δεύτερο γκολ του Καρλίτος.

Η κούρσα του Αλεξανδρόπουλου

Το σημείο που έφτασε ο Αλεξανδρόπουλος πριν την μπαλιά στον Βιτάλ

Στη φάση όπου βγάζει την κάθετη στον Ισπανό επιθετικό για να κάνει εκείνος το 2-1 του ημιχρόνου, ο Αλεξανδρόπουλος δεν χρειάζεται να κουβαλήσει πολύ τη μπάλα. Ξέρει που κινείται στο γήπεδο, έχει το «ok» του Ρούμπεν Πέρεθ και φυσικά την κάλυψη του παρτενέρ του πιο πίσω.

Οι δυο τους, άλλωστε, γνωρίζουν ακριβώς που έχουν συνεννοηθεί για να βρίσκονται. Κίνηση του αέρινου και αποτελεσματικού Καρλίτος στην πλάτη της άμυνας, ξεχασμένος ο Κωνσταντινίδης που καλύπτει, γκολ και νέο προβάδισμα.

Η κάθετη του Αλεξανδρόπουλου στον Καρλίτος

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα