Ολυμπιακός: Οι αλλαγές του Μαρτίνς σε σύστημα και πρόσωπα και ο Ελ Αραμπί έδωσαν το διπλό

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι αλλαγές του Μαρτίνς σε σύστημα και πρόσωπα και ο Ελ Αραμπί έδωσαν το διπλό

bet365

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο βράδυ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη λύση του την έδωσαν ο πάγκος και οι 2 αλλαγές συστήματος για το διπλό κορυφής. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Όταν έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις στην κορυφή δεν γίνεται να τη χάσεις, ακόμα κι αν δεν είσαι ακριβώς στη μέρα σου και δεν κάνεις... σούπερ ματς. Αυτό ακριβώς συνέβη στον Ολυμπιακό. Δεν έκανε ματσάρα απέναντι στον ΠΑΣ, όμως παρότι ισοφαρίστηκε είχε τον τρόπο και τα πρόσωπα για να μπορέσει να πάρει διπλό κορυφής με έναν ΠΑΣ που έπαιζε εντός έδρας και ήταν αήττητος. Ο Ολυμπιακός δεν είχε το περιθώριο να μην πάρει αυτό το ματς μετά την απογευματινή ισοπαλία στο ΠΑΟΚ - Βόλος.

Ο ΠΑΣ έβαλε από την πλευρά του δυσκολίες στον Ολυμπιακό και στο α' αλλά και στο β' μέρος. Όμως οι Ερυθρόλευκοι με σκόρερ αρχικά τον χαρισματικό πιτσιρικά Αγκιμπού Καμαρά και τον killer Ελ Αραμπί πήραν αυτή τη νίκη με 2-1. Έτσι αξιοποίησαν τη γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Βόλο και τώρα θα έχουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Γ. Καραϊσκάκης την επόμενη αγωνιστική.

Α. Καμαρά

Οι δύο αλλαγές στο σύστημα, ο πάγκος και φυσικά ο Ελ Αραμπί πήραν το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε διαφορετικά το παιχνίδι και αλλιώς το τελείωσε. Το 4-2-3-1 του α' μέρους έγινε 4-3-3 με την είσοδο του Εμβιλά και στη συνέχεια κατέληξε σε 4-4-2 έχοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο (ο Βραζιλιάνος φορ που έχει και πορτογαλικό διαβατήριο βγήκε στο 88').

Θα μπορούσαμε να σταθούμε στο ότι ο Μαρτίνς περισσότερο βοηθήθηκε από τα πρόσωπα που ήρθαν από τον πάγκο παρά από τον σχηματισμό του καθώς ο Τικίνιο στο ματς με τον ΠΑΣ δεν φάνηκε τόσο. Ο Βαλμπουενά ήταν εκείνος που μπήκε στο ματς και έκανε το φάουλ από το οποίο βγήκε το 1-2. Ο Εμβιλά είχε την ασίστ και ο τρομερά ποιοτικός Ελ Αραμπί (και ήταν και παραμένει παίκτης μεγάλης αξίας) είχε το τέρμα για τη νίκη. Ακόμα και ο Γκάρι Ροντρίγκες που μπήκε ήταν δραστήριος, πάτησε την αντίπαλη περιοχή και είχε συμμετοχή σε φάσεις. Ο Ελ Αραμπί το είχε ανάγκη αυτό το γκολ. Να βάλει ένα καθοριστικό γκολ! Και από ψυχολογικής πλευράς αλλά και επειδή είχε μείνει στον πάγκο.

Ονιεκούρου

Ο Ονιεκούρου και η φάση του πέναλτι

Από τους 11 βασικούς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, παρά τη διάθεσή του να προσφέρει ο χειρότερος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξακολουθεί να μην μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω βάσει αξίας και ποιότητας και να παραμένει σε ρηχά νερά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ο διεθνής εξτρέμ που κόστισε 5 εκατ. ευρώ από τη Μονακό (ακριβότερη φετινή μεταγραφή στη Superleague Interwetten!) πρέπει να αρχίσει να δίνει καλούς αγωνιστικούς λόγους και εικόνα αντάξια και του ποδοσφαιρικού background του αλλά και των χρημάτων που δαπανήθηκαν για εκείνον.

Από εκεί και πέρα πάντως ανεξάρτητα από την καλή εικόνα του ΠΑΣ και το πόσο ανοιχτά και σωστά αγωνίστηκε, η απόφαση του ρέφερι Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι για χέρι του Ρέαμπτσιουκ ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Μολδαβός, αναμφίβολα σηκώνει συζήτηση. Μεγάλη συζήτηση. Και σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν θα την αναφέρει ή όχι ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη εβδομαδιαία αξιολόγηση του. Και ασφαλώς τι θα πει για τη φάση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.