Στον Άρη η συζήτηση για τους φορ είναι διαχρονική…

Στον Άρη η συζήτηση για τους φορ είναι διαχρονική…

Στον Άρη η συζήτηση για τους φορ είναι διαχρονική…

bet365

Στον Άρη της τελευταίας τετραετίας, οι χαφ έχουν προσφέρει (σχεδόν) τον τριπλάσιο αριθμό τερμάτων σε σύγκριση με τους σέντερ φορ που πάτησαν στο χορτάρι!

Αυτή η συζήτηση είναι διαχρονική καθώς, ακόμη κι αν θέλεις να την αποφύγεις δεν σου το επιτρέπουν τα γεγονότα και πολύ περισσότερο οι επιδόσεις των σέντερ φορ που πέρασαν από τους «κίτρινους» συνυπολογίζοντας τις προσδοκίες, τις απαιτήσεις και το κόστος των συμβολαίων. Για παράδειγμα, μέσα σε αυτούς είναι και ο νυν μάνατζερ της ομάδας Θωμάς Ναζλίδης ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε εννιά παιχνίδια αλλά ο δικός του ρόλος ήταν περισσότερο υποστηρικτικός. Όπως και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος ο οποίος όμως είτε λόγω τραυματισμού είτε ρόλου, δεν έπαιξε σε περισσότερα από 12 παιχνίδια με αφετηρία τη σεζόν 2018-19.

Τώρα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Οι δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο, οι χώροι στους οποίους θέλει να τον βλέπει ο Άκης Μάντζιος, το γεγονός ότι δεν μετρά περισσότερες από τέσσερις τελικές προσπάθειες από το σύνολο των 48 που έχει να επιδείξει ο Άρης που έχει ως φυσική συνέπεια το μόλις ένα γκολ σε σύνολο πέντε αγώνων. Παλιότερα ήταν άλλοι παίκτες. Όπως ο Χαμζά Γιουνές, μετά ο Μπράουν Ιντέγε, αλλά και οι Κώστας Μήτρογλου, Κριστιάν Λόπεθ οι οποίοι παραμένουν στην ομάδα αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν στη δράση.

Τα 35 γκολ σε 168 αγώνες

Με αρκετή δόση προχειρότητας, αυτός είναι ο απολογισμός όλων των σέντερ φορ που αγωνίστηκαν στον Άρη από τη σεζόν 2018-19 έως και σήμερα. Προφανώς υπολογίζεται ο διαφορετικός ρόλος του καθενός. Για παράδειγμα οι επιδόσεις του Γιουνές (28 αγώνες-9γκολ) μπαίνουν στην ίδια ευθεία με αυτές των Μπράουν Ιντέγε (30 αγώνες-10 γκολ), Κριστιάν Λόπεθ (19 αγώνες – 1 γκολ) ή ακόμη του Δημήτρη Μάνου ο οποίος έχει τα περισσότερα παιχνίδια από τον καθένα (45) και σκόραρε εννιά φορές. Βέβαια, ο Βεροιώτης επιθετικός ουδέποτε ήταν το φορ περιοχής αλλά «βαφτίστηκε» έτσι λόγω των αναγκών της ομάδας, γιατί επίσης εξυπηρετούσε το πλάνο. Το γκολ είναι μια ευθύνη η οποία προέκυψε εντονότερα προϊόντος του χρόνου.

Ο Καμαρά

Έχοντας κλείσει 8μηνο στην ομάδα (συμπεριλαμβανομένων και των μηνών του καλοκαιριού) ο Κώστας Μήτρογλου παραμένει στις 11 συμμετοχές (και δύο γκολ), ένα χαμένο αγωνιστικό στοίχημα, δίχως αυτή τη στιγμή να υπάρχει ενημέρωση για τον χρόνο επιστροφής του. Το πέρασμα του Φιορίν Ντουρμισάι (9 αγώνες) πέρασε απαρατήρητο στο χορτάρι, όχι όμως στις δικαστικές αίθουσες. Ο Καμαρά είναι το νέο πρόσωπο στην όλη συζήτηση με την προσδοκία ότι στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα καταφέρει να αποδράσει από αυτή ή μάλλον θα τη διακόψει. Προφανώς δεν είναι ο φορ περιοχής, αυτό πιστοποιείται και από τον αριθμό των τελικών προσπαθειών του, αλλά κανείς δεν θα ασχολούταν μ’ αυτό αν είχε ακρίβεια στις (έστω τέσσερις) τελικές του.

Ο Άρης είναι η ομάδα των χαφ

Αυτό δείχνει η εικόνα και επιβεβαιώνεται μέσα από τους αριθμούς, όσο παραπλανητικό ρόλο κι αν έχουν αυτοί στο ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, η στατιστική δεν αποτυπώνει την απόλυτη αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, τα γκολ που «κρέμονται» μεταξύ των φορ και των χαφ είναι αυτά του Νικολάς Ντιγκινί καθώς ο Γάλλος επιθετικός χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις θέσεις. Τόσο στις πτέρυγες, πίσω από τον φορ, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Από την ημέρα αποχώρησής του από την ομάδα, ο Άρης έψαξε και δεν βρήκε αυτά τα 18 τέρματα που είχε προσφέρει σε 62 παιχνίδια. Δεν μπήκε στη λίστα των φορ γιατί δεν αποκτήθηκε μ’ αυτόν τον ρόλο. Και στην περίπτωσή του, χρησιμοποιήθηκε εκεί από ανάγκη.

Ο Ντιγκινί

Στη λίστα των χαφ «προεδρεύει» ο Μπρούνο Γκάμα (98 αγωνες-23 γκολ) και τον ακολουθεί ο Ματέο Γκαρσία (68 αγώνες-14 γκολ) λόγω της τρομερής παρουσίας του στην πρώτη θητεία του στην ομάδα γιατί στη δεύτερη, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για τον ίδιο παίκτη. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχει έναν αγώνα περισσότερο (69 αγώνες-6 γκολ) από τον Ματέο, αλλά στην έλλειψη ακρίβειας στην εκτέλεση αναδεικνύεται η βασική αγωνιστική αδυναμία του.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ουδέποτε διακρίθηκε για την ικανότητά του στο γκολ (56 αγώνες-7 γκολ) αλλά στην τελική πάσα και τη δημιουργία του, ομοίως και ο Φακούντο Μπερτόγλιο (42 αγώνες-7 γκολ) ο οποίος πέρυσι έκανε ρεκόρ καριέρας (σε μια σεζόν) με τα γκολ που σημείωσε. Ο Ντάνι Λάρσον (49 αγώνες-7 γκολ) επίσης χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις θέσεις καθώς λειτούργησε και σαν στήριγμα του Μπράουν Ιντέγε καθώς το σχέδιο προέβλεπε να ανοίξει χώρους για τον Νιγηριανό. Μάρτιν Τόνσο, Νίκο Μαρτίνεθ και Μπρούνο είχαν περισσότερο υποστηρικτικό ρόλο, ενώ ο Σάντε Σίλβα πρόσφερε τέσσερα γκολ σε 33 αγώνες.

Πώς θα ξεμπλοκάρει ο Άρης;

Αν το παρελθόν είναι ο ασφαλέστερος οδηγός για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η απάντηση μάλλον είναι ευνόητη. Όταν πάρουν μπρος παίκτες όπως οι Μπρούνο Γκάμα, Φακούντο Μπερτόγλιο ο Άρης θα λύσει το βασικό πρόβλημά του το οποίο αρχίζει από τη δημιουργία και το «φτιάξιμο ουσιαστικών ευκαιριών και καταλήγει στον πενιχρό απολογισμό που έχει σε πέντε αγώνες με τα μόλις τέσσερα τέρματα. Εξάλλου, είναι οι δύο παίκτες που τον καθοδήγησαν στο πρώτο μισό της περσινής Interwetten Superleague με τα δέκα γκολ που είχαν προσφέρει συνολικά στους στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος. Η δική τους αγωνιστική άνοδο μπορεί να διαφοροποιήσει τον τρόπο παιχνιδιού του Αμπουμπακάρ Καμαρά και να τον βοηθήσει να ανταποκριθεί στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στους αγώνες της ομάδας του.

@Photo credits: Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα