Παναθηναϊκός: Τέσσερις «key passes» σε πέντε ματς ο Χουάνκαρ!

Παναθηναϊκός: Τέσσερις «key passes» σε πέντε ματς ο Χουάνκαρ!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Τέσσερις «key passes» σε πέντε ματς ο Χουάνκαρ!

bet365

Ο Ισπανός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού είναι αναγεννημένος με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του «τριφυλλιού», κάτι που φανερώνει με την βοήθεια του Wyscout και η συμμετοχή του στην δημιουργία της ομάδας.

Ήταν δεδομένο, λογικό και ποδοσφαιρικά επόμενο, ο φετινός Παναθηναϊκός να αναδείξει ποδοσφαιριστές που πέρσι δεν ήταν δυνατό να δείξουν τα χαρίσματά τους, εξαιτίας της άθλιας, αδούλευτης σε όλα τα επίπεδα εικόνας που παρουσίασε το σύνολο αρχικά με τον Ντάνι Πογιάτος και εν συνεχεία με τον Λάζλο Μπόλονι. Μεγάλο και τρανό παράδειγμα, ο Καρλίτος. Η ποδοσφαιρική κανονικότητα επέστρεψε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο κι ένας από τους εμφανώς βελτιωμένους ποδοσφαιριστές, είναι και ο Χουάνκαρ.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ σε όλη την καριέρα του υπηρετούσε τον ρόλο του με σαφέστατους επιθετικούς προσανατολισμούς, με τον Μπόλονι δεν... περνούσε παρά σπάνια την σέντρα και σε καμία περίπτωση δεν έδωσε τα πράγματα που μπορούσε στην πρώτη του σεζόν στο «τριφύλλι».

ζχζ

Φέτος τα δεδομένα άλλαξαν στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θέλει να παίξει ο Γιοβάνοβιτς, τα «ανεβάσματα» και η επιθετική συμμετοχή των πλάγιων μπακ είναι εξόχως σημαντικά για την υλοποίηση του πλάνου και ο Χουάνκαρ έχει ξεκινήσει πολύ «δυνατά»!

Δημιουργός τεσσάρων «καθαρών» ευκαιριών

Όλα αυτά τα χρόνια όταν μιλούσαμε για αριθμούς, η κουβέντα έμενε σε γκολ και ασίστ. Και ήταν αρκετά άδικο για έναν δημιουργικό παίκτη να κρίνεται η επάρκεια του από το αν ο συμπαίκτες του αξιοποίησε την ευκαιρία που του «έφτιαξε». Οι εποχές αλλάζουν, το ποδόσφαιρο προχωρά μπροστά και πλέον υπάρχουν... άπειροι δείκτες στους οποίους μπορούμε να σταθούμε για να βγάλουμε ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα.

JK

Στην περίπτωση του Χουάνκαρ, θα δούμε τις «key passes». Ανάλογα την φιλοσοφία της κάθε εταιρίας ο όρος διαφέρει. Σύμφωνα με το Wyscout μιλάμε για τις μεταβιβάσεις εκείνες που «άνοιξαν» την αντίπαλη άμυνα και οδήγησαν σε «καθαρή» εκτέλεση, ανεξάρτητα από την κατάληξή της. Για επαφές «πάρε-βάλε» να το πούμε... λαϊκά.

O 31χρονος αμυντικός έχει δημιουργήσει 4 τέτοιες συνθήκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος ενώ μόνο μία από αυτές είχε ευτυχή κατάληξη. Αριθμός αρκετά σημαντικός, καθώς μιλάμε για παίκτη της αμυντικής γραμμής. Σε αυτές τις φάσεις ο Παναθηναϊκός παίρνει πράγματα από την ταχύτητα, την επιθετική σκέψη και φυσικά το πολύ καλό αριστερό πόδι του έμπειρου μπακ. Είναι δεύτερος στην σχετική λίστα του πρωταθλήματος, με πρώτο τον Τσούμπερ της ΑΕΚ, τον Μπαρτόλο του Βόλου και τον Σίτο του Αστέρα Τρίπολης.

Ας θυμηθούμε τις φάσεις:

αζ

Στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης «φτιάχνει» στο επιθετικό transition το 2-0 του Καρλίτος.

;

Στους Ζωσιμάδες σημαδεύει ανάμεσα στα στόπερ του ΠΑΣ και βρίσκει τον Σάρλια που στέλνει την μπάλα άουτ

φ

Στα Ιωάννινα δημιουργεί την πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς, αλλά ο Αϊτόρ σουτάρει άουτ

qa

Στο «αιώνιο» ντέρμπι σε οργανωμένη επίθεση, βλέπει την κίνηση του Χατζηγιοβάνη ανάμεσα σε Σισέ και Ρέαμπτσουκ στέλνει την μπάλα... συστημένη στο κεφάλι του Έλληνα εξτρέμ που δεν μπορεί να βρει στόχο.

Σύντομα στο τραπέζι για ανανέωση

Η γενικότερη εικόνα του Χουάνκαρ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, έχει γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2022. Ο ποδοσφαιριστής είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο φέτος με τον Γιοβάνοβιτς και το καλοκαίρι ξεκαθάρισε στον ατζέντη του πως θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό παρά το ενδιαφέρον ισπανικών ομάδων. Πιθανότατα οι δύο πλευρές θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι πολύ σύντομα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια νέα σύμβαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα