Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν επαναφέρει την ποδοσφαιρική κανονικότητα

Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν επαναφέρει την ποδοσφαιρική κανονικότητα

Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν επαναφέρει την ποδοσφαιρική κανονικότητα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από το Χορστ της Ολλανδίας για την ταυτότητα που θέλει να δώσει στον δικό του Παναθηναϊκό ο Σέρβος προπονητής.

Η περσινή σεζόν του Παναθηναϊκού, όσον αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι πέρα από τα αποτελέσματα, ήταν σαν μια φωτιά που έκαψε ότι βρήκε στον διάβα της, ήταν σαν τα νερά του ποταμού Μάας εδώ στην Λιμβουργία που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή μετά την υπερχείλιση των υδάτων.

Η ποδοσφαιρική διαδικασία γύρισε... εκατό χρόνια πίσω και εκτός από την ιστορική ξεφτίλα της πέμπτης θέσης, ο Λάζλο Μπόλονι άφησε πίσω του καμμένη γη, ένα σύνολο που ως σύνολο δεν δούλεψε ποτέ ούτε στα βασικά, ένα σύνολο που δεν έμαθε ούτε να παίζει επίθεση με συγκεκριμένα μοτίβα και αυτοματισμούς αλλά ούτε και να αμύνεται με τους κανόνες του ποδοσφαίρου στο 2021.

«Για κάθε ανάγκη μετακίνησης η Avance έχει την λύση μέσα από τον πλήρη και υπερσύγχρονο στόλο της»!

Το job description του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην επιστροφή του στην Ελλάδα θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να περιγραφεί με τρεις λέξεις. Μόνο. ᾽᾽Να φτιάξουμε ομάδα᾽᾽. Ο Σέρβος τεχνικός από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα μετά από τρεις προπονήσεις στο Χορστ, έχει κάνει ξεκάθαρα μέσα από την δουλειά του, τα εξής σημαντικά:

  • Η ποδοσφαιρική κανονικότητα επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα αποτελέσματα, κανείς δεν μπορεί να δει το μέλλον. Για αυτό που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι πως ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να φτιάξει μία ομάδα, η οποία θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει με το ποδόσφαιρο της. Τελεία και παύλα.
  • Ο έμπειρος κόουτς δουλεύει για να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο θα βασίζεται στην κατοχή και την καλή κυκλοφορία της μπάλας και στην άμεση πίεση του αντιπάλου για την επανάκτηση της κατοχής. Δεν θα ξαναδούμε ποτέ τον Παναθηναϊκό να παίζει με τον ουραγό του πρωταθλήματος και να έχει 30% κατοχή, δεν θα ξαναδούμε ποτέ να παίζει το Τριφύλλι με ᾽᾽μικρές ομάδες᾽᾽, να σκοράρει πρώτος στην αρχή του ματς και μετά να βάζει το πούλμαν στο 1/3 του γηπέδου.
  • Οι μακρινές μεταβιβάσεις ως μέθοδος build up και το κυνήγι της δεύτερης μπάλας στο 2/3 ή και στο 3/3 του αγωνιστικού χώρου για να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή, κόβονται μαχαίρι. Το ''i don't like this'' που είπε στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας, μόλις ο Βέλεθ σήκωσε την μπάλα στην πρώτη πάσα, είναι ενδεικτικό των προθέσεών του. Αν καταφέρει να... κόψει και τις παράλληλες, ανούσιες πάσες, με τις οποίες έγινε έξαλλος χθες, τότε θα έχει καταφέρει ακόμη κάτι αρκετά σημαντικό.

Αυτοί που θα έρθουν και τα περιθώρια που στενεύουν

Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς ταιριάζει στον Παναθηναϊκό, όμως, η επιτυχία δεν μπορεί να καθοριστεί μόνο από τις ιδέες του προπονητή όταν δεν υπάρχει το καλύτερο δυνατό υλικό για να προοδεύσει μία ομάδα. Αυτή την στιγμή, ο Σέρβος τεχνικός δουλεύει χωρίς να έχει στην διάθεσή του σημαντικά κομμάτια του παζλ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τον νέο κεντρικό αμυντικό, δηλαδή και τουλάχιστον τον έναν εξτρέμ που θα ήθελε ως βασικό. Έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν πως θα είναι το καλοκαίρι της υπομονής στο μεταγραφικό κομμάτι και αυτό γιατί ο Γιοβάνοβιτς έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και αν δεν δίνει 1000% σίγουρος δεν δίνει το πράσινο φως.

σκατ

Και μην ξεχνάμε πως το Τριφύλλι σε υποδομές και οργάνωση αναζήτησης υποψηφίων στόχων βρίσκεται πολύ μακριά από το επιθυμητό επίπεδο.

Τα περιθώρια όμως στενεύουν και το ιδανικό θα ήταν να εμφανιστούν επί ολλανδικού εδάφους και ο κεντρικός αμυντικός αλλά και ο ακραίος επιθετικός που αναζητά στην αγορά το Τριφύλλι, ώστε να μπορέσει ο προπονητής να τους βάλει στο... κόλπο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να προκύψει μεταγραφή. Ίσως και συντομότερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.