Καρλίτος: Βρήκε χώρους και «σμπαράλιασε» τον Βόλο (pics & vids)

Καρλίτος: Βρήκε χώρους και «σμπαράλιασε» τον Βόλο (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Καρλίτος: Βρήκε χώρους και «σμπαράλιασε» τον Βόλο (pics & vids)

bet365

Για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα, ο Καρλίτος, ο Βιτάλ και οι υπόλοιποι πράσινοι βρήκαν χώρους να παίξουν με ταχύτητα. Τo Wyscout ερμηνεύει πως ο Ισπανός έκανε άνω – κάτω τον Βόλο με δυο γκολ, ασίστ, κερδισμένο πέναλτι και πολλά τρεξίματα.

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από αρκετές ημέρες πίεσης, λόγω και των απανωτών αρνητικών αποτελεσμάτων στις αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, επέστρεψε στις νίκες και πήρε το δεύτερο φετινό του «τρίποντο» έπειτα από αυτό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το γεγονός πως μόλις στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν στο 2-0 για τους «πράσινους» βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, απέναντι στον καλοδουλεμένο Βόλο που έχει συγκεκριμένο σχέδιο και φοβερή ποδοσφαιρική νοοτροπία με τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στον πάγκο.

Ο Καρλίτος έφτασε στα 4 τέρματα για τη φετινή Super League Interwetten μετά και τα δυο γκολ που είχε πετύχει απέναντι στον Απόλλωνα, ωστόσο, το μυστικό κρύβεται τελικά στο επιθετικό τρανζίσιον του Παναθηναϊκού όταν θα δει ότι ο αντίπαλος του επιτρέπει να τρέξει και να κάνει μεγάλη ζημιά.

  • Το μαρτυρούν οι ενέργειές του

Έπειτα από τέσσερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, η εικόνα της ομάδας χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Μια είναι αυτή που οδήγησε σε τέσσερα γκολ κόντρα στην «ελαφρά ταξιαρχία» και στα πέντε κόντρα στον Βόλο, ενώ, η άλλη είναι το απόλυτο μπλοκάρισμα από τον ΠΑΣ και τον Άρη στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Στις δύο μεγάλες νίκες των «πράσινων», ο Καρλίτος, όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία του Wyscout, ξεπέρασε τις 50 ενέργειες, δείγμα πως είχε χώρο για να τρέξει και να βοηθήσει επιθετικά είτε κουβαλώντας τη μπάλα, είτε για να γίνει εκείνος ο αποδέκτης και να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Απέναντι στον Απόλλωνα είχε 27/60 επιτυχημένες και με τον Βόλο έφτασε στις 32/57 σε ποσοστό 56%. Βέβαια, με τους Βολιώτες κινήθηκε κυρίως αριστερά και δεν πήρε θέσεις στην απέναντι πλευρά, όπως το έκανε στο παιχνίδι της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος.

Το heatmap και οι ενέργειές του με τον Απόλλωνα (Wyscout)

Ο χώρος δράσης του Καρλίτος με τον Απόλλωνα

Οι ενέργειες του Καρλίτος με τον Απόλλωνα

Το heatmap και οι ενέργειές του με τον Βόλο (Wyscout)

Ο χώρος δράσης του Καρλίτος με τον Βόλο

Οι ενέργειες του Καρλίτος με τον Βόλο

  • Απόλυτος στις απειλές προς την εστία

Ξανά, όπως το έκανε και απέναντι στον Απόλλωνα, ο Καρλίτος ό,τι προσπάθεια κι αν πήρε για ν' απειλήσει την αντίπαλη εστία και να βρει τα γκολ που θα βοηθούσαν τον Παναθηναϊκό, θα έστελνε τη μπάλα εντός των ορίων του τέρματος.

Πέρα από τα δυο του γκολ στο παιχνίδι της Κυριακής, είχε άλλες δυο τελικές προς το στόχο.

Ο Καρλίτος στο πρώτο γκολ με τον Βόλο

Ο Καρλίτος στο δεύτερο γκολ με τον Βόλο

Κατέγραψε το εκπληκτικό δεξί σουτ στο οποίο είδε τον Κλέιμαν στο 24ο λεπτό να του αρνείται το γκολ, ενώ, στο 65', ελάχιστα προτού χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά στο παιχνίδι της Λεωφόρου, έκανε τη λόμπα από μεγάλη απόσταση με τον αντίπαλο γκολκίπερ να έχει κάνει πολύ κακή έξοδο πολλά μέτρα μακριά από την εστία του.

Σ' εκείνη τη φάση ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι για χέρι, ωστόσο, βλέποντας και το ριπλέι στο on-field review, πήρε πίσω την απόφασή του, με τη μπάλα να έχει χτυπήσει στον ώμο αντιπάλου έπειτα από την απομάκρυνση που έγινε σχεδόν πάνω από την τελική γραμμή.

Το σουτ του Καρλίτος που έβγαλε ο Κλέιμαν

Η λόμπα του Καρλίτος με τον Βόλο

Οι τελικές του Καρλίτος (Wyscout)

Οι τελικές του Καρλίτος με τον Βόλο

  • Η φοβερή κίνηση στην ασίστ, το πέναλτι και τα xGoals

Το τρίτο από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τους Βολιώτες είναι ένα άριστο δημιούργημα του Καρλίτος. Βέβαια συμμετέχουν στη φάση ο Βιτάλ και ασφαλώς ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που πετάγεται πρώτος στη μπάλα ξεφεύγοντας από τον αμυντικό που έχει το μαρκάρισμά του, όμως, ο Ισπανός έχει ομορφύνει όλη τη φάση.

Έχει γίνει κάτοχος της μπάλας σε σημείο κοντά στην περιοχή του Διούδη, αποφεύγει έναν αντίπαλο με ντρίμπλα, αφήνει έξυπνα στον Βιτάλ, κάνει περιστροφή γύρω από τον άξονά του και ξεχύνεται στην επίθεση από αριστερά. Ο Βραζιλιάνος θα τον ξαναβρεί κι εκεί ο «Τσάρλι» θα βγάλει την τρομερή ασίστ με το εξωτερικό φάλτσο του δεξιού του ποδιού για το προσωρινό 3-0...

Ο Καρλίτος κατεβάζει πριν την ασίστ

Ο Καρλίτος αφήνει στον Βιτάλ

Ο Καρλίτος ανοίγεται και δείχνει στον Βιτάλ

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Καρλίτος θα κάνει τη διαγώνια κίνηση που ξανά θα έκανε τη διαφορά. Ο Ιωαννίδης είναι εκτεθειμένος στη μπαλιά που βγαίνει προς το μέρος του, φροντίζει να κυνηγήσει τόσο – όσο, βλέπει ότι ο Καρλίτος είναι από πίσω του και αφήνει έξυπνα. Τέλος φάσης.

Ο φετινός πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού παίρνει, ντριμπλάρει, περνάει από δεξιά, γκρεμίζεται, κερδίζει το πέναλτι και ο Βιτάλ ευστοχεί για το 4-0. Στο χώρο, ο Ισπανός ήταν «φωτιά».

Στα δυο ματς που έχει καταφέρει να βρει δίχτυα από δυο φορές στο πρωτάθλημα μέχρι και αυτή τη στιγμή, όντας αναγεννημένος τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Καρλίτος έχει βοηθήσει τόσο σημαντικά τον Παναθηναϊκό κι ας μην προετοίμαζε για κάτι τέτοιο η στατιστική. Αμείλικτος στην καλή του μέρα, όταν θα βρει γήπεδο να τρέξει, θα σκοράρει περισσότερο από το προσδοκώμενο.

Στα 0,67 ήταν τα xGoals του βάσει του Wyscout – επαναλαμβάνουμε, με γνώμονα τις φάσεις στις οποίες συμμετείχε και τα κριτήρια που θέτονται για να οριστεί κάποια “καθαρή” στιγμή για γκολ – απέναντι στον Απόλλωνα, ενώ, με τον Βόλο ήταν ξανά στο 1,3 κι όμως πέτυχε δυο τέρματα.

Τα xGoals του στην πρεμιέρα (Wyscout)

Τα xGoals του Καρλίτος με τον Απόλλωνα

Τα xGoals του με τον Βόλο (Wyscout)

Τα xGoals του Καρλίτος με τον Βόλο

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα