ΠΑΣ Γιάννινα: Συνεχίζει απτόητος ψηλά

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Συνεχίζει απτόητος ψηλά

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να μην θάμπωσε με την απόδοσή του κόντρα στον Ιωνικό, αλλά συνεχίζει αήττητος χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Το ματς με τον Ιωνικό ήταν ιδιαίτερο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όχι γιατί κρινόταν κάτι, άλλωστε μιλάμε για την τρίτη αγωνιστική, αλλά για το γεγονός πως οι συνθήκες του αγώνα θα ανάγκαζαν την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού συνεπικουρούμενη και από την απουσία του Κόντε η οποία ουσιαστικά διέγραφε όλα τα επιθετικά συστήματα που είχε δουλέψει η ομάδα.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την έκπληξη με την τοποθέτηση του Λώλη στην βασική ενδεκάδα και την μετατόπιση του Σνάιντερ στο πλευρό του Περέα ως το επιθετικό δίδυμο της ομάδας. Μια επιλογή που ξεκάθαρα δεν βγήκε αφού ο νεαρός δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα να υπάρχουν θέματα στην δεξιά πλευρά του ΠΑΣ. Για τον λόγο αυτό και κάποια στιγμή ο Σνάιντερ ο οποίο τακτικά είναι καλύτερος από τον συμπαίκτη του, άλλαξε θέσεις με τον Λώλη με τον νεαρό να πηγαίνει ως δεύτερος φορ.

Παρόλα αυτά η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή στο πρώτο 25λεπτο. Χωρίς να απειλείται βέβαια, αλλά υπήρχαν θέματα. Εύκολα λάθη, τα μπακ δεν ανέβαιναν με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Χουτεσιώτη. Αυτό επιθετικά, γιατί αμυντικά δεν αισθάνθηκε κάποιο κίνδυνο. Ο Ιωνικός απειλούσε με σέντρες κυρίως από τα δεξιά ή μέσα από τα στημένα και τα κόρνερ.

Με τον ρυθμό να βολεύει τον ΠΑΣ και σε ένα ματς κλειστό οι ευκαιρίες θα ήταν ελάχιστες και σε περίπτωση που ερχόταν το γκολ τότε δύσκολα οι Ηπειρώτες δεν θα έπαιρναν το τρίποντο. Η φάση αυτή ήρθε στο 35' αλλά ο Εραμούσπε κατάφερε να αστοχήσει με όλο το τέρμα μπροστά του. Στην ανάπαυλα ο Μεταξάς αποφάσισε να διορθώσει το πρόβλημα του πρώτου ημιχρόνου με την είσοδο του Μιλιντσεάνου σε ένα πιο ορθολογικό 4-4-2.

Ο ΠΑΣ κατάφερε κι έφερε το ματς στα μέτρα του, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, πήρε μέτρα στο γήπεδο, την ώρα που ο Ιωνικός έδειχνε να έχει χάσει τον ενθουσιασμό του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, ευκαιρίες δεν υπήρχαν με εξαίρεση αυτή του Ντάλσιο για τους γηπεδούχους. Οι Ηπειρώτες είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους, κρατούσαν άνετα την μπάλα χωρίς να απειλούνται καθόλου. Αντίθετα, επιθετικά στην ομάδα κάτι έλειπε, είτε μια τελική πάσα όταν σε κάποιες φάσεις στο τρανζίσιον η ομάδα βγήκε με καλές προϋποθέσεις μπροστά, είτε μια καλή ατομική ενέργεια.

Έτσι, βλέποντας πως δύσκολα θα έρθει το γκολ, ο ΠΑΣ συμβιβάστηκε με τον βαθμό σε μια έδρα που δεν θα είναι εύκολη για τις άλλες ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι, διατηρώντας σχετικά άνετα το μηδέν πίσω για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Κάτι που δεν είναι λίγο αν σκεφτεί κανείς πως ο «Άγιαξ» είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ έχοντας μάλιστα στο πρόγραμμα δύο εκτός έδρας ματς σε έδρες όπως η Τούμπα και η Νεάπολη, ενώ το εντός ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Και αν στο αμυντικό κομμάτι ο ΠΑΣ παίρνει δέκα με τόνο (γιατί το μηδέν δεν έχει έρθει με τύχη αλλά με πολλή δουλειά και με ελάχιστες τελικές στην εστία του Λοντίγκιν), στο επιθετικό κομμάτι χρειάζεται άμεσα βελτίωση. Και αυτό γιατί στο ματς με τον ΟΦΗ οι παίκτες του Μεταξά θα πρέπει να κάνουν παιχνίδι, να πατήσουν περιοχή, να πιέσουν, να είναι aggressive και να φτάσουν στη νίκη. Βέβαια, χρόνος για να δουλευτούν όλα αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν, αφού σε τρεις ημέρες ακολουθεί το ματς με τους Κρητικούς.

Παρόλα αυτά, με τις αλλαγές του καλοκαιριού τόσο στο έμψυχο δυναμικό, όσο και στην άκρη του πάγκου, καθώς και με τις ατυχίες να χτυπάνε από νωρίς την πόρτα, το ξεκίνημα της για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι σούπερ. Δεύτερος στην βαθμολογία με επτά βαθμούς, αήττητος και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα