ΠΑΣ Γιάννινα: Το πρώτο «κανονικό» τεστ για τον Μεταξά και τους παίκτες του

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Το πρώτο «κανονικό» τεστ για τον Μεταξά και τους παίκτες του

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Ιωνικό έναν αντίπαλο «κανονικό» σε σχέση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές κι έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των Ηπειρωτών στην απώλεια του Κόντε, αλλά και στο τακτικό κομμάτι.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα δεν περίμενε το ξεκίνημα που θα έκανε η ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά όταν στις δύο πρώτες αγωνιστικές αντίπαλοι των Ηπειρωτών ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΣ ριχνόταν στην μάχη του πρωταθλήματος φανερά ανέτοιμος, αφού τόσο τα προβλήματα στην προετοιμασία (αλλαγή προπονητικού κέντρου λόγω κορονοϊού με αποτέλεσμα ακύρωση φιλικών αγώνων και ελάχιστα παιχνίδια για να μονταριστεί η ομάδα).

Για τον λόγο αυτό ο Ηρακλής Μεταξάς γνωρίζοντας ότι και η μεσοεπιθετική του γραμμή αποτελείται από εντελώς νέα πρόσωπα αποφάσισε στα δύο πρώτα ματς- και δικαίως- να επικεντρωθεί στην αμυντική λειτουργία της ομάδας με τα γνωστά αποτελέσματα. Δύο νίκες με μηδέν παθητικό, δύο απόλυτα δίκαιες νίκες.

Πλέον, έχοντας περάσει το σκόπελο των δύο πρώτων αγωνιστικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπαίνει στην διαδικασία να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα που δεν παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, η οποία ψυχολογικά είναι στα ουράνια μετά την σπουδαία νίκη επί του Άρη.

Σε αυτό το ματς ο ΠΑΣ θα πρέπει να αλλάξει τακτική. Και αυτό γιατί ο Ιωνικός δεν θα είναι η ομάδα που θα έχει μεγάλα ποσοστά κατοχής και δεν θα πιέσει από το πρώτο λεπτό. Αυτό σημαίνει πως ο «Άγιαξ» δεν θα μείνει τόσο πίσω και θα έχει περισσότερο διάστημα με την μπάλα στα πόδια του, κάτι που σημαίνει πως οι μεσοεπιθετικοί θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι, δηλαδή να δημιουργήσουν, να φτιάξουν παιχνίδι.

Κι εδώ θα φανεί το πως η ομάδα θα αντιδράσει τόσο στην δουλειά που έχει γίνει στην ανάπτυξη και στην ενσωμάτωση των νέων προσώπων, αλλά κυρίως το πως θα αντεπεξέλθει στην απουσία του Πέδρο Κόντε. Να μην γελιόμαστε, ο Ισπανός θα αποτελούσε το σημείο αναφοράς του ΠΑΣ στην φετινή σεζόν και όλα τα συστήματα και η δουλειά ήταν στο πως θα αναδειχτεί ο Κόντε αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για την ομάδα. Ειδικά ματς σαν το σημερινό που μπορεί να μην υπάρξουν πολλές φάσεις, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του έμπειρου φορ ο οποίος με μια του ενέργεια θα μπορούσε να καθόριζε το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το πρώτο «κανονικό» παιχνίδι για τον Μεταξά και τους παίκτες του και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι έχει σκεφτεί ο Έλληνας τεχνικός και το τι εικόνα θα έχει ο ΠΑΣ με τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους. Το σημερινό ματς θα είναι ένα πρώτο κρας τεστ για να δούμε την ομάδα σε τέτοιου είδους παιχνίδια, τα οποία θα είναι η πλειοψηφία των παιχνιδιών στο φετινό πρωτάθλημα κι ένας καλός οδηγός ενόψει και του αγώνα της Δευτέρας με τον ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες. Τα υπόλοιπα ανάλυση από την Παρασκευή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα