Τα θετικά και τα αρνητικά στον Άρη στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τα θετικά και τα αρνητικά στον Άρη στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης καταγράφει τα όσα είδε από τον Αρη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

ΘΕΤΙΚΑ

- Η ανανέωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της ομάδας. Ο κόσμος πιστεύει πολύ στο δυναμικό της και πίστεψε ακόμα περισσότερο με τις ενισχύσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου σε θέσεις νευραλγικές. Μετά την απογοήτευση ενός ακόμη άδοξου ευρωπαϊκού αποκλεισμού σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις και τα ατυχή αποτελέσματα στις δυο πρώτες αγωνιστικές πολύ εύκολα η ομάδα θα έμπαινε σε ένα περιβάλλον αμφισβήτησης και εσωστρέφειας μετά από τρίτο στραβοπάτημα.

Ένα τρίτο στραβοπάτημα που σίγουρα θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

- Η ανανέωση στο πρόσωπο του προπονητή. Θα ήταν πραγματικά άδικο για τον κόουτς Άκη Μάντζιο να πληρώσει το μάρμαρο για το άσχημο ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Να διαγραφούν μονοκονδυλιά όλα τα θετικά που προηγήθηκαν , όλη η αξιόλογη πορεία από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Σίγουρα όλοι έχουν τις ευθύνες τους για το κακό ξεκίνημα αλλά και οι εν θερμώ αποφάσεις δεν οδηγούν απαραίτητα σε σωστές επιλογές . Ως γνωστόν η διοίκηση του Άρη σε ανάλογες κρίσεις δεν λειτούργησε στο παρελθόν με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία και αν η ιστορία επαναλαμβανόταν το να μπει η ομάδα για μια ακόμη φορά στην διαδικασία αντικατάστασης προπονητή από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές δεν θα ήταν και το καλύτερο που θα μπορούσε να της συμβεί!

- Ο Άρης απέδειξε ότι είναι ομάδα με μέταλλο. Αυτό που την χαρακτήρισε άλλωστε καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής περιόδου . Νοοτροπία που τον κράτησε όρθιο στα δύσκολα , εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με ένα ρόστερ που σίγουρα υπολείπονταν του φετινού. Ο Άρης εμφάνισε στο γήπεδο όλες τις πρώτες ύλες που χρειάζεται μια ομάδα για να κερδίσει ένα ντέρμπι , ένα κομβικό παιχνίδι και μάλιστα με την πλάτη στον τοίχο.

Δύναμη , πάθος, εγωϊσμό, αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες της ομάδας. Οι σπουδαίες νίκες επί σημαντικών αντιπάλων δημιουργούν πάντα θετικές προϋποθέσεις για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

- Η πίεση ψηλά , ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Εντιαγέ , η κίνηση των παικτών χωρίς την μπάλα που δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βρεθούν οι χώροι , οι κατάλληλοι ώστε η ομάδα να αναπτυχθεί σωστά. Από μια τέτοια κίνηση εξάλλου προήλθε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

- Η επιλογή στο δεύτερο μέρος να αγωνιστεί η ομάδα με τρία χαφ. Άλλαξε όλη η εικόνα προς το καλύτερο. Ζωντάνεψε , ζωήρεψε , στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μισού μπλόκαρε τον αντίπαλο στο κομμάτι της δημιουργίας. Θεωρώ ότι το σχήμα με τους τρείς μέσους ταιριάζει περισσότερο στον φετινό Άρη που έχει και την ποιότητα αλλά και τον αριθμό παικτών να το υποστηρίξει. Όπως φάνηκε εξάλλου με τους τρείς στο κέντρο η ομάδα γίνεται πιο συμπαγής και οι γραμμές λειτουργούν με μεγαλύτερη αρμονία.

- Ο Άρης κατάφερε να κερδίσει ένα ντέρμπι με την απόδοση του να μην κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Αυτό και αν είναι κάτι που σίγουρα θα έχει ανάγκη ο Άρης φέτος που όλοι θα τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις. Οι νίκες σε παιχνίδια που ομάδα δεν καταφέρνει για διάφορους λόγους να ανεβάσει απόδοση είναι αυτές που τελικά έχει ανάγκη κάθε ομάδα που πρωταγωνιστεί, είναι αυτές που μεγαλώνουν την αυτοπεποίθηση.

- Η απόδοση του Καμαρά. Ο Άρης έχει επιτέλους σέντερ φορ που οι αντίπαλοι τον...καταλαβαίνουν και πολύ δύσκολα μπορούν να τον σταματήσουν. Κινείται σωστά χωρίς την μπάλα , ανοίγει χώρους , βοηθώντας και τους συμπαίκτες του να ελευθερωθούν. Αν ο Άρης είχε φέτος τον παίκτη στο κέντρο να κάνει την κάθετη μπαλιά ο Μαυριτανός θα βρισκόταν κάθε τόσο σε θέση βολής. Στα θετικά οι αποδόσεις των Σούντγκρκεν, Γκανέα ,Μαντσίνι και Εντιαγέ.

- Το γεγονός ότι όσοι ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν ουσιαστικά στη ροή του παιχνιδιού. Η καλύτερη απόδειξη ότι φέτος ο Άρης έχει επιτέλους βάθος , έχει επιλογές. Όταν θα είναι έτοιμος ο Ιτούρμπε , γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμος, του λείπουν παιχνίδια , τότε η ομάδα θα ανέβει επίπεδο. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο ικανός στο ένας εναντίον ενός , στο να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

- Το ότι ο κορμός της ομάδας δεν είναι έτοιμος στο βαθμό που θα έπρεπε να είναι. Κι αυτό γιατί ο κορμός καταρτίζεται από αυτούς που και πέρσι ήταν στην ομάδα. Το προπονητικό επιτελείο οφείλει να βρει γιατί δημιουργήθηκε αυτή η ανορθογραφία και να επιλύσει γρήγορα το πρόβλημα.

- Οι χαμηλές πτήσεις των Σάσα και Μπερτόλιο! Εν πολλοίς η μέτρια απόδοση της ομάδας μέχρι τώρα οφείλεται και στην κακή εικόνα και των δυο αφού η απόδοση τους κρίνεται κομβική. Ο Βραζιλιάνος είναι σκιά του εαυτού του , δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που πέρσι κυριαρχούσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο μέτρησα εφτά φορές να έχει πουλήσει την μπάλα και μάλιστα με τρόπο φτηνό! Η ικανότητα του να κρατά μπάλα έχει εξαφανιστεί. Ο δε Αργεντινός πολλές επαφές , μηδενική ουσία. Από αυτόν η ομάδα περιμένει τις μπάλες που θα βγάλουν σε πλεονεκτική θέση τους επιθετικούς αλλά αυτός φλυαρεί. Επειδή δεν είναι θέμα μόνο αυτόν των δυο , γενικά όσο ο Άρης δεν παίζει με κάθετες πάσες , τόσο θα μένουν αναξιοποίητοι οι Γκαρσία, Γκάμα , Μαντσίνι , Καμαρά , όσοι δηλαδή εκμεταλλεύονται τους χώρους!

- Η δυσκολία της ομάδας να κρατήσει την μπάλα , να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Γκαρσία όταν μπήκε το έκανε σωστά και ...θυσιάστηκε για την ομάδα όσον αφορά τον ρόλο του και ανάλογη επιμέλεια τους Γκάμα και Εντιαγέ. Επιβάλλεται όμως να μπούνε και άλλοι στην εξίσωση γιατί όσο δεν κρατάς μπάλα ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις όπου προηγείσαι στο σκορ , τόσο κινδυνεύεις να πάθεις την ζημιά και μετά να μην προλαβαίνεις να την διορθώσεις.

- Η έλλειψη συντονισμού στο ψηλό παιχνίδι των δυο κεντρικών αμυντικών. Έχασαν όλες σχεδόν τις μάχες στον αέρα από ένα μόνο παίκτη τον Ιωαννίδη που δεν τον λες και θεριό. Ο Άρης δεν το πλήρωσε αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα. Φαμπιάνο και Μπράμπετς έχουν αμφότεροι πολλά ποιοτικά στοιχεία στο παιχνίδι τους αλλά οφείλουν να βρουν την μεταξύ τους χημεία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!