Η… (100η) νίκη του Ραζβάν Λουτσέσκου (infographics)

Η… (100η) νίκη του Ραζβάν Λουτσέσκου (infographics)

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Η… (100η) νίκη του Ραζβάν Λουτσέσκου (infographics)

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης «βλέπει» τους αριθμούς του «κατοστάρη» Ραζβάν Λουτσέσκου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο και μια ομάδα που φέρει από την αρχή ως το τέλος την υπογραφή του.

Ο ίδιος ο Ραβζάν Λουτσέσκου τη χαρακτήρισε μια νίκη «με ιταλικό στυλ», λίγο πολύ συμφώνησε μαζί του και ο Μιχάλης Τσόχος, εδώ στο Gazzetta, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντική», το σίγουρο είναι πως στη «διαβολοβδομάδα» που ξεκίνησε από το ματς στο Γιβραλτάρ, συνεχίστηκε στην Τρίπολη, ακολουθεί το Αγρίνιο και κλείνει με το ντέρμπι-φωτιά κόντρα στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ μετράει μέχρι τώρα δύο νίκες (Λίνκολν, Αστέρας), δίχως πάντως να πείσει με το ποδόσφαιρο που παίζει και το κυριότερο να ενθουσιάσει τα πλήθη με την απόδοσή του.

Οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν από μια δύσκολη έδρα, όπου πολλές ομάδες θα δεινοπαθήσουν, με το «διπλό» και αυτό το 2/2 με μηδέν παθητικό στην εστία του φέρνει, εκτός από τα γάντια του σταθερού Πασχαλάκη, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Λουτσέσκου.

Οι άσχημες νίκες και οι όμορφες ήττες

Αυτό το κακό θέαμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις στην αρχή και στο φινάλε του αγώνα, θα το ξαναπαρουσιάσει ο «Δικέφαλος», ίσως και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά καθόλου δεν απασχολεί τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να παρουσιάζει στο χορτάρι μια ομάδα που είναι έτοιμοι να ζήσει και να πεθαίνει για το αποτέλεσμα.

Επιμένω, όπως είχα γράψει και μετά το ματς στο Γιβραλτάρ, πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει η θεωρία, για τις άσχημες νίκες και τις όμορφες ήττες. Διαλέγεις και παίρνεις τη νίκη με άσχημη εικόνα ή την ήττα με στιλ…

vieirinha

Κακά τα ψέματα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, μέχρι τώρα, στηρίζονται στο δόγμα του προπονητή τους «ποιος νοιάζεται για την εμφάνιση, το αποτέλεσμα με κάθε κόστος». Μ’ αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να ξεπεράσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες την ανετοιμότητα, τις απουσίες από τους διαδοχικούς τραυματισμούς και να βρουν ρυθμό μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι τόσα λίγα τα θετικά, πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών, που μπορεί να κρατήσει ο Λουτσέσκου απ’ αυτό το παιχνίδι με τον Αστέρα, είμαι σίγουρος ότι πλην της δεύτερης συνεχόμενης καλής εμφάνισης του Πασχαλάκη, το φιλότιμο του Μπίσεσβαρ, μαζί με την καλή παρουσία του Σίντκλεϊ (επιμένω ότι ο Βραζιλιάνος είναι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής που αν πάρει βοήθεια από τον κακό αμυντικά Μιτρίτσα και βρει ρυθμό θα κάνει γρήγορα τους ΠΑΟΚτσήδες να ξεχάσουν τον Μπάμπα…) και την εμπλοκή του Εσίτι στο γνωστό ρόλο του «έρχομαι από τον πάγκο στο τελευταίο 20λεπτο», θα το έχει σβήσει από το «σκληρό δίσκο του».

Το κοντέρ «γράφει» για τον Ραζβάν

Η «συνταγή» που ακολουθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοιάζει με την προ διετίας άκρως επιτυχημένη παρουσία του, στην καλύτερη περίοδο της Ιστορίας του Συλλόγου, με τον ΠΑΟΚ που είχε, τότε, φτιάξει να κατακτά ένα αήττητο πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και να χάνει άλλο ένα πρωτάθλημα στις δικαστικές αίθουσες.

Αλήθεια, θυμάται κανείς το θέαμα στα περισσότερα από εκείνα τα ματς της διετίας; Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν (πχ. το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 την σεζόν 2017-18 ή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 την σεζόν 2018-19) απλώς για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα...

lucescu

Μαζί με τα επτά φετινά επίσημα παιχνίδια ο Ρουμάνος προπονητής κατέγραψε στην Τρίπολη την 100η παρουσία του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο την ίδια ώρα που ο αρχηγός του «Δικεφάλου», Αντρέ Βιεϊρίνια, γιόρτασε μ’ ένα γκολ κι ένα χτύπημα στην ποδοκνημική, που ευτυχώς δεν του προκάλεσε κάτι σοβαρό, τις 250 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Λουτσέσκου γιόρτασε με νίκη αυτή την 100η παρουσία έχοντας φτάσει τις 72 νίκες ως προπονητής του «Δικεφάλου», με το ποσοστό του να παραμένει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα και πάνω από το 70%. Πιο αναλυτικά:

  • Πρωτάθλημα: 61 αγώνες 48 νίκες, 8 ισοπαλίες, 5 ήττες* (Μ.Ο νικών: 78,6%)
  • Κύπελλο: 20 αγώνες, 16 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες (Μ.Ο. νικών: 80%)
  • Ευρώπη: 19 αγώνες, 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες (Μ.Ο. νικών: 42,1%)
  • Σύνολο: 100 αγώνες, 72 νίκες, 13 ισοπαλίες, 15 ήττες* (Μ.Ο. νικών: 72%)

**Ως ήττα καταγράφεται το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (0-3) της σεζόν 2017-18, που κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.