Είναι ΠΑΣας και το δείχνει

Θοδωρής Βασίλης
Είναι ΠΑΣας και το δείχνει

bet365

Με ένα τέλειο τακτικά ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε άλλο ένα σκαλπ μεγάλου στην συλλογή του. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Αν κάποιος έλεγε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές θα ήταν στον κορυφή έχοντας το απόλυτο κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, χωρίς μάλιστα να δεχτεί και γκολ, θα τον χαρακτήριζε τρελό. Ειδικά μετά και την εικόνα της ομάδας στα φιλικά που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Τα έχουμε πει όμως και στο παρελθόν. Τα φιλικά δεν έχουν καμία σχέση με τα επίσημα και η εικόνα που μπορεί να σχηματιστεί τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεγελάσει. Για τον ΠΑΣ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας με αυτό της πρεμιέρας στην Τούμπα. Και αυτό γιατί ο αντίπαλος του προερχόταν από μια καλή εμφάνιση και νίκη στην πρεμιέρα που του είχε δώσει ψυχολογία, την ώρα που ο ΠΑΣ είχε απωλέσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού μετά το διπλό στην Τούμπα, κάτι που σήμαινε πως οι «πράσινοι» θα ήταν υποψιασμένοι για το τι θα αντιμετώπιζαν.

Οι Ηπειρώτες όμως ήταν αποφασισμένοι στην επιστροφή των οπαδών τους στις εξέδρες να χαρίσουν άλλη μία αξέχαστη βραδιά. Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά μπήκαν με το ξεκίνημα του αγώνα δυνατά αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλό τους κι ευτύχησε να προηγηθεί με το υπέροχο γκολ του Γκαρντάφσκι. Έχοντας πλέον πετύχει από νωρίς τον σκοπό του, αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να προστατεύσει τα νώτα του και να χτυπήσει στο τρανζίσιον, κάτι που επίσης είχε κάνει και στην Τούμπα με σχετική επιτυχία.

Και το πρώτο 45λεπτο πέρασε εύκολα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά με τον ΠΑΣ Γιάννινα καλά οργανωμένο δεν έβρισκε υποψία φάσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική στιγμή που ανησύχησε ο Λοντίγκιν στο πρώτο ημίχρονο ήταν η φάση με τον Αϊτόρ σε ένα σημείο του παιχνιδιού που ο ΠΑΣ αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Αντίθετα, αν δει κανείς ο «Άγιαξ» ήταν αυτός που δημιούργησε οργανωμένα την σημαντικότερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ξεκινώντας από την άμυνας φτάνοντας μέχρι την περιοχή του Διούδη με τον Περέα να μην προλαβαίνει την τελευταία στιγμή την μπάλα. Και όλα αυτά χωρίς τον μεγάλο άτυχο Πέδρο Κόντε ο οποίος είχε γίνει ήδη αναγκαστική αλλαγή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Μπορεί ο ΠΑΣ να είχε δώσει το δικαίωμα για καθολική κατοχή της μπάλας στον Παναθηναϊκό, μια κατοχή ανούσια, αφού περιοχή δεν πάτησε ποτέ. Και αυτό οφειλόταν κατά πολύ τόσο στο πόσο σωστά τακτικά ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Μεταξά που δεν άφηναν χώρους, αλλά και στην πολύ καλή φυσική κατάσταση και τα πολλά τρεξίματα που είχαν οι Ηπειρώτες για να καλύπτουν χώρους και κενά. Χωρίς χώρους είδαμε έναν Παναθηναϊκό να παίζει πολλές φορές παράλληλο ποδόσφαιρο και να απειλούν ελάχιστα (ένα φάουλ του Λούντκβιστ) και μια κεφαλιά του Μακέντα στο τέλος που κατέληξε αρκετά άουτ.

Για άλλη μια φορά ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε καταπληκτικά έναν αγώνα, τον οποίο έφερε στα μέτρα του και χωρίς να παρεκκλίνει από το πλάνο του ούτε ένα λεπτό πήρε άλλη μια δίκαιη νίκη και φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρωτοπόρος.

Θα ήταν η ιδανική βραδιά αν δεν ερχόταν ο τραυματισμός του Πέδρο Κόντε λίγο να μετριάσει την χαρά. Και αυτό γιατί υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να έχει πειραχτεί και ο χιαστός κάτι που σημαίνει απουσία πολλών μηνών. Και είναι κρίμα γιατί ο Ισπανός θα ήταν το σημείο αναφοράς στον φετινό ΠΑΣ και είχε ξεκινήσει ζεστός. Με την ελπίδα πως η μαγνητική θα δείξει την μικρότερη δυνατή ζημιά και ο Κόντε θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός για να βάλει και αυτός το λιθαράκι του σε αυτό το ωραίο πράγμα που φτιάχνει ο Ηρακλής Μεταξάς στα Γιάννενα.

ΥΓ. Τι να πεις για τον Χουάν Περέα. Τρομερό παιχνίδι, δημιουργός στο γκολ του Γκαρντάφσκι, ενώ αποτέλεσε διαρκή απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ειδικά ο Σάρλια πρέπει να έζησε ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του. Απλά καταπληκτικός ο Κολομβιανός.

ΥΓ1. Όχι ότι άλλοι υστέρησαν, αφού για άλλη μια φορά τακτικά όλη η ομάδα ήταν σούπερ, ενώ και στο αμυντικό κομμάτι είδαμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στα στημένα, αφού ακόμα και οι οποίες κεφαλιές κέρδισαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν υπό πίεση που δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν τον Λοντίγκιν.

ΥΓ2. Ο Ηρακλής Μεταξάς το είπε ξεκάθαρα. Ήταν άλλη μια νίκη και μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει χρόνος για παραπάνω πανηγυρισμούς γιατί ακολουθούν δύο σημαντικά παιχνίδια με Ιωνικό και ΟΦΗ μέσα σε μια εβδομάδα μέσα. Δύο ματς που μπορεί να καθορίσουν την πορεία του ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα. Με δύο νίκες στη Νίκαια και με τους Κρητικούς πλέον μπορεί να ονειρευτεί ακόμα και τα πλέι οφ.

ΥΓ3. Τέταρτη συνεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού κι έκτη συνεχόμενη ως γηπεδούχος. Το λες και δεν το πιστεύεις.

ΥΓ4. Πόσο έλειψε ο κόσμος από τα γήπεδα. Ειδικά για ομάδες όπως ο ΠΑΣ που οι οπαδοί του μπορούν να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη. Όλα σούπερ στην ομάδα και πλέον ακόμα και ο τελευταίος αμφισβητίας της ομάδας έχει πάρει την κατάλληλη απάντηση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα