Το σύνδρομο των Ιωαννίνων!

Το σύνδρομο των Ιωαννίνων!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το σύνδρομο των Ιωαννίνων!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βρέθηκε στους Ζωσιμάδες και γράφει για τον κάκιστο Παναθηναϊκό που για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Σαββατόβραδο στους Ζωσιμάδες αυτό που ακριβώς άξιζε. Ένα μεγάλο τίποτα.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έβγαλε την παραμικρή αντίδραση στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε από τον Γκαρντάφσκι στο 5᾽ και σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι απλά ταλαιπωρούσε την μπάλα, χωρίς την παραμικρή ταχύτητα, την παραμικρή φαντασία, σε ένα απόλυτα προβλέψιμο παιχνίδι απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά, η οποία απειλήθηκε ουσιαστικά μονάχα στο 42´ από την ευκαιρία του Αϊτόρ.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Έξι συνεχόμενες φορές έχει χάσει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε παιχνίδια όπου ήταν φιλοξενούμενος και μετά την νικηφόρα πρεμιέρα, οι πράσινοι… προσγειώθηκαν απότομα και την Τετάρτη ακολουθεί νέα επικίνδυνη έξοδος με τον Άρη στο Βικελίδης. Από κει και πέρα, για το παιχνίδι μπορούμε να σταθούμε στα εξής:

Περέα έκανε ότι ήθελε τους κεντρικούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού και ειδικά τον Σάρλια, ο οποίος και σήμερα είχε προβληματική εικόνα. Χάνει τον Κολομβιανό στην φάση του γκολ και του δίνει την δυνατότητα να γυρίσει και να στρώσει στον Γκαρντάφσκι. Στην φάση του γκολ, ο σκόρερ του ΠΑΣ μπορεί να πιάνει το τέλειο σουτ αλλά ο Αϊτόρ που μαρκάρει με τα μάτια ενώ και οι Μαουρίσιο και Ρούμπεν έχουν κακή διαχείρισης της φάσης, σε έναν χώρο που είναι δική τους ευθύνη να εμποδίσουν τις επιθετικές ενέργειες του αντιπάλου.

*Πέρα από την ήττα, μεγαλύτερο προβληματισμό θα πρέπει να δημιουργήσει η μη αντίδραση του Παναθηναϊκού. Με όλη κι όλη μια σοβαρή ευκαιρία, δεν γυρίζουν τα ματς. Οι πράσινοι δεν είχαν λύσεις στο ταμπούρι του ΠΑΣ, δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν είχαν γρήγορες λήψεις αποφάσεων με την μπάλα στα πόδια και κατέθεσαν ελάχιστες καλά δομημένες επιθέσεις. Κακό ματς από τον Λούντκβιστ που ο ρόλος του πίσω από τον φορ είναι απόλυτα κομβικός, δεν πήρε μπάλα ανάμεσα στις γραμμές, δεν βοήθησε δημιουργικά.

*Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει στο μισό γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτα ακίνδυνος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άργησε πολύ να ρίξει στο παιχνίδι τον Παλάσιος και τον Βιγιαφάνιες, προτιμώντας ως πρώτη κίνηση τον Ιωαννίδη αντί του Λούντκβιστ και την μετατόπιση του Καρλίτος πίσω από τον Έλληνα φορ.

Στο 70᾽ μπήκαν οι δύο Αργεντίνοι ενώ η εικόνα του ματς… φώναζε πολύ νωρίτερα για τις συγκεκριμένες αλλαγές. Από κει και πέρα, όπως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν για… πρωτάθλημα μετά το 4-0 επί του Απόλλωνα και εμφάνισε αδυναμίες τις οποίες και σημειώσαμε, έτσι και τώρα δεν είναι για πέταμα. Η εικόνα του, όμως, θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.