Πέδρο Κόντε: Σαν να μην πέρασε μια μέρα (pic & vid)

Θοδωρής Βασίλης
Πέδρο Κόντε: Σαν να μην πέρασε μια μέρα (pic & vid)

bet365

Ο Πέδρο Κόντε κατέθεσε με το καλημέρα τα διαπιστευτήρια του και ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ακούγεται κοινότυπη η φράση «σαν το παλιό καλό κρασί» για κάθε πετυχημένη επιστροφή, ειδικά στο ποδόσφαιρο, αλλά στην περίπτωση του Πέδρο Κόντε ισχύει και με το παραπάνω. Ο Ισπανός φορ επέστρεψε στον αγαπημένο του ΠΑΣ και από το πρώτο ματς έδειξε γιατί θα είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας.

Και όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αφού στις αρχές του καλοκαιριού ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε δείξει το πιο ζεστό ενδιαφέρον για να τον φέρει πίσω. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Κόντε μετά από τρία χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη για να επιστρέψει σε ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα συγκεκριμένα όπου έζησε τα πιο πετυχημένα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας.

Τα τρία αυτά χρόνια απουσίας από την Ελλάδα ο Κόντε ποτέ δεν σταμάτησε να έχει επαφές με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την οικογένεια Χριστοβασίλη με τον Ισπανό να εκφράζει κατά καιρούς την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ομάδα. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο ΠΑΣ δύσκολα μπορούσε να καλύψει τις αποδοχές του και θα χρειαζόταν μια οικονομική υπέρβαση. Για τον λόγο αυτό η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του ήταν ο Ατρόμητος.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες είχαν καταθέσει κι επίσημη πρόταση με ένα εξαψήφιο συμβόλαιο, ένα από τα καλύτερα που είχαν δώσει ποτέ στην ιστορία τους. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν προχωρήσει αλλά τελικά το deal μεταξύ των δύο πλευρών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο ΠΑΣ. Μεθοδικά ο Γιώργος Χριστοβασίλης συνεχίζει το πρέσινγκ βάζοντας στο τραπέζι, αυτά που δεν έδινε η Κλουζ και η Νέφτσι. Το γνώριμο περιβάλλον και την λατρεία του κόσμου.

Και ο ίδιος δεν το έκρυψε ότι η επιστροφή του στην πόλη ήταν η μεγάλη του επιθυμία. Γι αυτό και άφησε στην άκρη τις άλλες προτάσεις, οικονομικά ανώτερες από αυτή του ΠΑΣ, μόνο και μόνο για να επιστρέψει στην αγαπημένη του πόλη. Εκεί που τον περίμεναν με ανοικτές αγκάλες, εκεί που δεν έφυγε ποτέ, εκεί που έγραψε ιστορία.

Στο πρώτο του πέρασμα ο Κόντε ήταν απλά ασταμάτητος. Προερχόμενος άγνωστος από την Μέριδα το καλοκαίρι του 2016, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια όχι απλά να γίνει τραγούδι στα χείλη των οπαδών, αλλά να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για εκείνη την ομάδα. Μέτρησε 34 γκολ σε 61 συμμετοχές, από τα οποία μόλις ένα προήλθε από το σημείο του πέναλτι, δείχνοντας την τεράστια αξία του.

Conte goal

Ένας «killer» μέσα στην μεγάλη περιοχή που το ένα του γκολ είναι καλύτερο από το άλλο. Πολλοί πίστευαν ότι με τρία χρόνια στην πλάτη και έχοντας πατήσει τα 33 δεν θα ήταν το ίδιο ανθηρός και σίγουρα θα είχε χάσει έστω και λίγη από την εκτελεστική δεινότητα. Αλλά η πραγματικότητα τους διέψευσε όλους. Πρώτο ματς, και τι ματς, μέσα στην Τούμπα κι έστειλε με το καλημέρα το μήνυμα. Γκολ στον ΠΑΟΚ στέλνοντας το μήνυμα. Ο Πέδρο είναι εδώ, ακόμα καλύτερος και ο ηγέτης του ΠΑΣ Γιάννινα στη νέα εποχή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα