ΑΕΚ: Το είπε, το έκανε και τώρα δίπλα Της, όλοι ΜΑΖΙ!

ΑΕΚ: Το είπε, το έκανε και τώρα δίπλα Της, όλοι ΜΑΖΙ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Το είπε, το έκανε και τώρα δίπλα Της, όλοι ΜΑΖΙ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην επόμενη μέρα του αγωνιστικού σχεδιασμού της Α.Ε.Κ., γράφει για την υπομονή που είναι αρετή και για την ανάγκη συσπείρωσης, ενώ έχει υστερόγραφo.

Καλό μήνα να έχουμε, να είστε όλοι καλά και εύχομαι να περάσατε ένα υπέροχο καλοκαίρι, αλλά να σας βρει ακόμη καλύτερα το Φθινόπωρο. Ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια για την ΑΕΚ και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για να τρέξουν και να υλοποιήσουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Ειδικά έπειτα από την (απόλυτα σωστή και δικαιολογημένη) απόφαση του club (και του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη) να προχωρήσει σε πραγματικά σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στην ενδεκάδα (και όχι μόνο). Τόσες που τελικά ήταν περισσότερες από το αναμενόμενο και προσδοκόμενο, τουλάχιστον για μένα...

Αλλαγές από τον υπεύθυνο που θα έτρεχε το αγωνιστικό πρότζεκτ και το ποδοσφαιρικό τμήμα, κοινώς τον προπονητή, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να έχει το προνόμιο αυτό, έως ΟΛΕΣ τις θέσεις του βασικού σχήματος! Αν μη τι άλλο ήταν, κάτι που αποδείχτηκε στην πορεία, ένα πολύ δύσκολο έργο που έπρεπε να ολοκληρώσουν με άριστη συνεργασία περισσότερο από ένα πρόσωπα. Το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θεωρητικά πάντα, στην πράξη όλα θα φανούν στο χορτάρι, μόνο εκεί!

Όμως υπάρχουν δεδομένα στις επιλογές που αποδεικνύουν ότι έγινε σωστή δουλειά από όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια δημιουργίας νέας ενδεκάδας (αλλά και νέου ρόστερ κατ' επέκταση). Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με σημαντικά βιογραφικά και παραστάσεις, αγωνιστικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που έλειπαν, αλλά και (κύρια) με προσωπικότητα και χαρακτήρα νικητή... Αυτό ήταν ένα από τα βασικά ζητούμενα στο κομμάτι της αναζήτησης ποδοσφαιριστών, αφού η προηγούμενη κατάσταση είχε ποτιστεί και δυστυχώς μάθει (συνηθίσει αν προτιμάει κανείς) στην ήττα...

Θα χρειαστεί πλέον υπομονή. Γνωρίζω ότι μετά μια απογοητευτική τριετία και με μπόλικη υπομονή στο παρελθόν, είναι δύσκολο να το αξιώνεις από τον Ενωσίτη, μα θα ήταν ταυτόχρονα άτιμο και άδικο για τον οποιονδήποτε προπονητή και παίκτη που ήρθε αυτό το καλοκαίρι να κριθεί με το... καλημέρα! Είναι δύσκολη αρετή η υπομονή... Ειδικά όταν είσαι στο γήπεδο και δεν έρχεται το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί νίκες, τύχη διότι με αυτά θα δύναται να αγοράζει χρόνο δημιουργίας, χτισίματος. Δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη... Απλά δεν γίνεται! Θα χρειαστούν μήνες.

Τα λόγια έγιναν πράξη και προχωράμε!

μελ1

Από την ημέρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης απευθύνθηκε μέσω των ρεπόρτερ της ΑΕΚ στον κόσμο της ομάδας πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες. Είχαμε τότε 18 Μαΐου και πλέον μπήκε το Φθινόπωρο, ήρθε ο Σεπτέμβριος και μαζί του θα 'ρθει και το πρωτάθλημα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (λίγο ακόμη και θα... λαλήσω δίχως ΑΕΚ). Τότε είχα διαπιστώσει (και το είχα σημειώσει σε τούτο το χώρο) ότι το αφεντικό του club ήταν απόλυτα αποφασισμένο και έδειχνε συνειδητοποιημένος, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με διάθεση για έργα.

Περίμενα -και το σημείωνα σε εκείνο το blog- να δω και να κρίνω από τις αλλαγές. Περίπου τρεις μήνες μετά, στο δια ταύτα που λέμε, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τα λόγια έγιναν πράξη. Το είπε και το έκανε... Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας είχαμε (και εγώ μεταξύ άλλων) τις αμφιβολίες μας αν θα προχωρήσει σε τόσο σημαντικές, ριζικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στην ενδεκάδα και γενικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι αυτό που λέμε: η δουλειά έγινε και με το παραπάνω...

Η ΑΕΚ απέκτησε 12 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι δέκα τουλάχιστον μπορούν να θεωρηθούν επιλογές για την ενδεκάδα. Αυτοί είναι οι Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς, Τσούμπερ, Άμραμπατ και Αραούχο... Έγινε κοινώς αυτό που έπρεπε και είχε ανάγκη το club έπειτα από τρία χρόνια άσχημα με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ότι έγινε ήταν αποτέλεσμα σωστής αναζήτησης παντρέματος ποδοσφαιρικών στοιχείων με προσωπικότητες και χαρακτήρες νικητές! Αυτό συνιστούσε μεγαλύτερη ανάγκη για την ΑΕΚ και από την ποιότητα της κάθε προσθήκης.

Δυστυχώς των τελευταίων(;) προσθηκών που ήταν αυτές που έπρεπε και ενθουσίασαν όλους μας ακολούθησε και μια ηλίθια (και εντελώς ανούσια) συζήτηση μεταξύ των ΑΕΚτζήδων για το αν δικαιώθηκαν εκείνοι που στηρίζουν τον Μελισσανίδη με εκείνους που του τα χώνουν και προχωρούν σε (ακραία και μη) κριτική. Σημασία φίλοι μου Ενωσίτες έχει μόνο η ΑΕΚ, τίποτα άλλο, τα πρόσωπα δεν έχουν καμία σημασία, μόνο η ΑΕΚ και αυτό πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποτε να το εμπεδώσουμε και να προχωρήσουμε. Έκανε αυτό που είπε ο Μελισσανίδης, είναι καλό για την ομάδα, προχωράμε με μια και μοναδική (αλλά κύρια σημαντική) υποχρέωση...

Τώρα όλοι ΜΑΖΙ, τώρα μας θέλει δίπλα Της...

αεκ

Η μοναδική και σημαντική υποχρέωση αυτή είναι η συσπείρωση... Πρέπει στη τελευταία σεζόν μας στο ΟΑΚΑ να το νιώσει έδρα η ίδια η ομάδα. Ο προπονητής και οι παίκτες. Έπειτα από τρία χρόνια που προκλήθηκε δικαιολογημένα γκρίνια, εσωστρέφεια και μιζέρια ελέω εικόνας ποδοσφαιρικού τμήματος, τώρα είναι η ώρα να είμαστε όλοι ΜΑΖΙ και δίπλα Της... Λίγο πριν επιστρέψουμε στη πόλη μας, στην πόλη της ΑΕΚ, πρέπει να βρεθεί το χαμένο (και απόλυτα απαραίτητο) συστατικό της επιτυχίας.

Αυτό είναι η Ένωση, το μεσαίο γράμμα των τριών που έχουν σημαδέψει τη ζωή μας, να βγει μπροστά, να προκληθεί συσπείρωση, μαζική παρουσία και στήριξη, απόλυτη και γενναιόδωρη. Να μείνουν στην άκρη οι όποιοι μεν και οι όποιο δε... Δεν περισσεύει κανείς σε αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας ομάδας που θα έχει τις βάσεις για να διεκδικήσει τα πάντα ενόψει της επιστροφής της στην Νέα Φιλαδέλφεια... Δεν χωράει άλλο ξενέρωμα και... γκρι στο δρόμο μας!

Χωρίς τον κόσμο της δεν πετυχαίνει ποτέ και τίποτα η ΑΕΚ. Διότι η ομάδα αυτή είναι ο κόσμος της, το δέσιμο είναι συγκλονιστικό και επειδή έχουμε ζήσει στιγμές απόλυτης συσπείρωσης και Ένωσης, θαρρώ αντιλαμβάνεται κανείς απόλυτα τι εννοώ με αυτά που αναφέρω παραπάνω. Θα χρειαστεί και τύχη, αποτελέσματα για να χτίσει πάνω σε αυτή και να αγοράσει χρόνο για να γίνει σύνολο και δυνατός κορμός όλο αυτό το νέο (σε επίπεδο προσώπων) ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Μα πάνω απ' όλους και όλα θα χρειαστεί εσένα φίλε ΑΕΚτζή, όταν έχει εσένα δίπλα Της μπορεί να τα πετύχει ΟΛΑ!

Έρχεται μια χρονιά πολύ σημαντική για την ΑΕΚ και δεν εννοώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι απαραίτητο να προκύψει απ' τις προσθήκες και τη δουλειά που θα γίνει σωστό αποτέλεσμα, ένας κορμός πρωταθληματικός για τα επόμενα χρόνια, που θα πρωταγωνιστεί και θα αρμόζει στην ομάδα που θα βλέπει ο ΑΕΚτζής στην πόλη του και στο νέο πανέμορφο γήπεδό του, «σπίτι» του πιο σωστά. Διότι τέτοιο ήταν για μας το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Γι' αυτά λοιπόν και τόσα άλλα, πάμε ΜΑΖΙ όλοι και δίπλα Της, μόνο αυτό έχει σημασία, μόνο η ΑΕΚ και σ' έχει ανάγκη στο πλευρό Της...

Υγ: Δεν ήθελα σήμερα να γράψω υστερόγραφο. Το κείμενο αφορά εσένα, εμένα, εμάς... Το μαζί και το όλοι το εννοώ και για εμάς από τούτο το χώρο! Όπως εννοώ και το δεν περισσεύει κανείς, μα κανείς... Όμως εδώ και 48 ώρες παρατηρώ την προσπάθεια στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ για να αποδείξουν (μάλλον στον εαυτό τους όσοι τα γράφουν και στον κόσμο τους) ότι έχουν γίνει πράγματα φέτος στην ομάδα τους σε μεταγραφικό επίπεδο και επίσης ότι έχουν πάλι το πιο ακριβό ρόστερ. Ειλικρινά διασκεδαστικό όλο αυτό. Δεν τους αμφισβήτησε κανείς, μα κανείς, επίσης όταν δεν κάνεις πολλές κινήσεις σημαίνει ότι είσαι (και περισσότερο ήσουν) στο σωστό δρόμο. Στο τέλος της ημέρας όμως επιβεβαιώνεις ότι κάτι γίνεται καλά σε επίπεδο ενίσχυσης στην ΑΕΚ όταν βλέπεις και ακούς τέτοιου είδους ρεπορτάζ... Για να υποχρεώνουν τον εαυτό τους να το κάνουν αυτό και μάλιστα σε συγκρίσεις, χωρίς να 'χουν προκληθεί, αντιλαμβάνεσαι τι έχουν εμπεδώσει και τι θέλουν να πετύχουν. Γι' αυτό το ξαναγράφω: συσπείρωση, δίπλα Της, όλα τ' άλλα θα 'ρθουν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης