Στο τέλος της κουβέντας όλα (και όλοι) κρίνονται στο χορτάρι!

Στο τέλος της κουβέντας όλα (και όλοι) κρίνονται στο χορτάρι!

Στο τέλος της κουβέντας όλα (και όλοι) κρίνονται στο χορτάρι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Δημήτρη Μελισσανίδη που είδε και άκουσε (και τη σημασία αυτών), αντιλαμβάνεται πως ο καθένας θα δει όπως θέλει την όψη του νομίσματος και περιμένει τις αλλαγές...

Αρχικά να εξηγήσω ότι δεν χρειάζεται, όσοι ξεκινάτε την ανάγνωση του κειμένου μου (το συνηθίζουν πολλοί μου έχουν εξηγήσει) από τα υστερόγραφα και προς τα πάνω, να το κάνετε... Δεν υπάρχει λόγος διότι δεν υπάρχουν τέτοια μιας και το blog εστιάζει αποκλειστικά στη συνάντηση -στην οποία είχα προσκληθεί- συζήτηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Εννοείται πως ο κόσμος περίμενε να μάθει με μεγάλη ανυπομονησία όσα έχει αποφασίσει για το ποδοσφαιρικό τμήμα το μεγάλο αφεντικό του club και δικαιολογημένα. Έζησαν μια κάκιστη σεζόν και γέμισαν από πίκρα και απογοήτευση! Γι' αυτό και υπάρχει πλέον το ανάθεμα απέναντι σε όλους και δικαίως... Έχει όλα τα δεδομένα και το λόγο του Μελισσανίδη για να τον κρίνει!

Οι απόψεις θα αντηχούν τον τρόπο που εισπράττει ο καθένας και μεταφράζει την όποια όψη του νομίσματος. Άλλος θα εστιάσει στο κομμάτι που λέει για προπονητή και 7-8 αλλαγές 11αδας, άλλος πάλι θα πει για την αναφορά του ότι αυτή η ίδια ομάδα στην Νέα Φιλαδέλφεια θα έκανε πρωταθλητισμό, σε μια αναφορά που έχει να κάνει με την έδρα που δεν υπάρχει κυρίως...

Δεν είναι στόχος, ή επιδίωξή μου, να επιχειρήσω να επιβάλλω σε κάποιον πώς να μεταφράσει τον Μελισσανίδη. Δεν είναι της φιλοσοφίας μου άλλωστε. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη που επιθυμεί και (πλέον παντού) να τη γνωστοποιεί... Εμένα πάντα με αφορά το θέμα του αποτελέσματος στο τέλος της... κουβέντας.

Συνειδητοποιημένος και πλέον στο... χορτάρι!

Διότι ό,τι και να λέμε εμείς, όσα και να εξηγήσουμε, ή να αναλύσουμε, η ουσία είναι πάντα η ίδια: το αποτέλεσμα μετράει. Αυτό που προσπάθησα να εμπεδώσω είναι αν δύναται η ΑΕΚ μέσω των αποφάσεων και αλλαγών της να βγει κερδισμένη και να αλλάξει την κατάσταση που δικαιολογημένα, στο αγωνιστικό, δεν αντέχεται!

Είναι σημαντικό να επισημάνω ότι άκουσα και είδα έναν απόλυτα συνειδητοποιημένο Δημήτρη Μελισσανίδη. Στο αγωνιστικό η αναφορά σε επτά με οκτώ επιλογές ενδεκάδας που χρειάζεται η ομάδα, ειδικά στις θέσεις που ανέφερε ο ίδιος, ήταν πολύ σημαντική και με βρίσκει σύμφωνο! Τώρα το ερώτημα είναι: θα ανταποκριθούν οι υπεύθυνοι (Παπαδημητρίου, Κονέ και οι υπόλοιποι), ή θα γίνει εκ νέου τρύπα στο νερό;

"Η νεκροψία θα το δείξει", ήταν η απάντηση του Μελισσανίδη και θαρρώ ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Όλα και όλοι στο (ή από το) χορτάρι κρίνονται. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη ολοκληρωμένη για κανένα απ αυτά τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Τώρα θα κριθούν...

Από τον προπονητή που θα επιλέξουν για να τρέξουν τη σεζόν που έρχεται και από τις προσθήκες και αν αυτές ανταποκριθούν. Ο Μελισσανίδης άνοιξε το θέμα μεταγραφών και αναφέρθηκε σε πολλές θέσεις, που σημαίνει ότι όντως επιθυμεί να αλλάξει τα πάντα σε επίπεδο ενδεκάδας, ή πιο αληθινά, τουλάχιστον το 70 με 80% των προσώπων αυτής. Επιβεβαίωσε κοινώς αυτό που είχε πει την επόμενη της ντροπιαστικής ήττας στους παίκτες: "θα μείνετε μόνο οι μισοί", είχε τονίσει και αναφέρθηκε σε 7-8 μεταγραφές!

Τα γήπεδα και ο Αραούχο!

Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο καθένας μεταφράζοντας όπως θέλει όσα διάβασε να είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ερωτήσεις του έγιναν για ΟΛΑ, ή τέλος πάντων για σχεδόν όλα. Όλοι οι συνάδελφοι ρώτησαν από δύο και τρεις φορές, μπορεί να είμαι ο μόνος που έκανα μια ερώτηση μόνο. Και μίλησαν για ΟΛΑ τα θέματα αγωνιστικά και μη. Οφείλω να το υπογραμμίσω αυτό.

Στο παρακάτω μου άρεσε που ο Σέρχιο Αραούχο είναι ξανά στο κάδρο. Το ρεπορτάζ θέλει την ΑΕΚ να το... ψάχνει για την απόκτησή του από την Λας Πάλμας, δεν ξέρω αν θα προχωρήσει η υπόθεση, αλλά προσπάθεια θα γίνει και ουσιαστική. Κι είναι καλό μαντάτο αυτό θεωρώ.

Καλά και πλέον σημαντικά είναι και τα θέματα που αφορούν το αύριο και το πιο μακρινό μέλλον του club από τα γήπεδα. Για παράδειγμα το μίνιμουμ εσόδων 12 εκατ ευρώ που θα έχει η ΑΕΚ από το γήπεδο συνιστά σφραγίδα (αν όχι απογείωσης) επιβίωσης για το club. Για πάντα... Από αυτά τα χρήματα και τα εμπορικά, τηλεοπτικά, αγωνιστικά (ευρωπαϊκή παρουσία) θα είναι εξασφαλισμένη για πολλά, πολλά χρόνια!

Η υποχρέωση πλέον είναι να μπει η ομάδα όπως πρέπει σε αυτό το γήπεδο και αυτή είναι η ευχή όλων... Θα κριθεί από τον αγωνιστικό σχεδιασμό γιατί απαιτούνται οι βάσεις ομάδας πρωταθλητισμού! Όλα λοιπόν αρχίζουν και τελειώνουν στο αποτέλεσμα, όπως είπαμε πριν ντε, στο χορτάρι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...