ΕΠΟ: «Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες και οι αποφάσεις πρέπει να είναι αμερόληπτες, όχι αρεστές»

ΕΠΟ: «Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες και οι αποφάσεις πρέπει να είναι αμερόληπτες, όχι αρεστές»

Θοδωρής Βασίλης
ΕΠΟ: «Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες και οι αποφάσεις πρέπει να είναι αμερόληπτες, όχι αρεστές»

bet365

Η ΕΠΟ προέβη σε διευκρινίσεις όσον αφορά τόσο την στελέχωση των επιτροπών όσο και των αποφάσεων που λαμβάνονται από αυτές, μετά και την ανακοίνωση του Άρη για την υπόθεση Λάσκοφ.

Ο Άρης τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών για πλαστογραφία στην υπόθεση Λάσκοφ, ενώ και η έφεση των «κίτρινων» έπεσε στο κενό κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσει με -6 το φετινό πρωτάθλημα.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ομάδας της Θεσσαλονίκης η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Από την πλευρά της η ΕΠΟ ξεκαθάρισε τι οι πειθαρχικές επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα και πως αυτό που έχει σημασία είναι οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ τόνιζε πως:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η διαδικασία στελέχωσης και λειτουργίας των Πειθαρχικών Επιτροπών, προκειμένου να αποφεύγονται τώρα και στο μέλλον κάθε λογής συγχύσεις:

Είναι στρεβλή και εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι πειθαρχικές επιτροπές “είναι της ΕΠΟ”, επειδή η ομοσπονδία παρέχει στους δικαστές γραμματειακή υποστήριξη και χώρο για να συνεδριάζουν. Οι πειθαρχικές επιτροπές "δεν είναι της ΕΠΟ".

Είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους και χρειάζεται να καταστεί απολύτως σαφές και στον φίλαθλο κόσμο ότι όλες οι πειθαρχικές επιτροπές αποτελούνται από δικαστές και λειτουργούν α-νε-ξά-ρτη-τα. Άλλωστε, εντελώς ανεξάρτητη από την ΕΠΟ είναι και η διαδικασία στελέχωσης των επιτροπών, η οποία καθορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επομένως, η ομοσπονδία ουδεμία ανάμιξη είχε, έχει ή θα έχει με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί. Είναι απολύτως κατανοητό οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων να προκαλούν αντιδράσεις και μάλιστα κάποιες φορές έντονες από πρόσωπα ή ομάδες, αλλά σημασία έχει αυτές οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δικαιοσύνης».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED