Παναθηναϊκός: Η απαράδεκτη ενέργεια του Βιγιαφάνιες, τα νεύρα και η νοοτροπία του Χατζηγιοβάνη

Παναθηναϊκός: Η απαράδεκτη ενέργεια του Βιγιαφάνιες, τα νεύρα και η νοοτροπία του Χατζηγιοβάνη

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η απαράδεκτη ενέργεια του Βιγιαφάνιες, τα νεύρα και η νοοτροπία του Χατζηγιοβάνη

bet365

Το «χοντρό» επεισόδιο του Λούκας Βιγιαφάνιες με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη σημάδεψε την προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη και το Gazzetta ρίχνει... φως στην υπόθεση.

Οι λογομαχίες, τα «γαλλικά» ακόμη και οι εντάσεις είναι περιστατικά που μπορούν να συμβούν σε μία προπόνηση. Αρκετές φορές κατά την διάρκεια μίας εβδομάδας, εξάλλου είναι «πράγματα» που λύνονται συνήθως εν τη γενέσει τους. Για ποδόσφαιρο, μιλάμε, όχι για το... κατηχητικό.

Η χειροδικία, όμως, το να σηκώσει κάποιος το χέρι του σε βάρος συμπαίκτη του είναι μη επιτρεπτό, απαράδεκτο και ντροπιαστικό για όποιον επιλέγει να λύνει με αυτόν τον τρόπο τις όποιες «διαφορές» μπορεί να έχει. Είτε είναι επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης. Άρα, η κίνηση του Λούκας Βιγιαφάνιες να χτυπήσει τον Τάσο Χατζηγιοβάνη στην προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη αποτελεί το χειρότερο πειθαρχικό παράπτωμα, στο οποίο θα μπορούσε να υποπέσει ο Αργεντινός μέσος και του αξίζει το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο, το οποίο... βρίσκεται καθ' οδόν ενώ είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Ο Βιγιαφάνιες το τελευταίο δεκαήμερο ήταν μέσα στα νεύρα. Όσοι ζουν την ομάδα καθημερινά στο Κορωπί, το... έβλεπαν να έρχεται. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει στο μυαλό του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο παιδί, σίγουρα θέλει να έχει ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια. Ακόμη και αν έχει επηρεαστεί από τις μεταγραφές που κάνει ο Παναθηναϊκός σε θέσεις όπου μπορεί να αγωνιστεί(Λουντκβιστ, Βιτάλ και ακόμη ένας εξτρέμ από το πάνω ράφι), ο σωστός δρόμος είναι αυτός της σκληρής δουλειάς, των απαντήσεων πάνω στο χορτάρι και της βελτίωσης σε προπονήσεις και παιχνίδια. O 30χρονος άσος ήρθε ως ηγέτης το καλοκαίρι του 2020 αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες ενώ στα μέχρι τώρα φιλικά δεν έχει μπορέσει να ξεχωρίσει και έχει μόνο ελάχιστες καλές στιγμές. Το επεισόδιο αυτό τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση.

xsd

Από κει και πέρα, υπάρχει και ο Χατζηγιοβάνης. Μέχρι να χειροδικήσει εις βάρος του ο «Βίγια», στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς είχε την ίδια ευθύνη με τον Αργεντινό για το περιστατικό. Για αυτό τους έδιωξε και τους δύο από την προπόνηση, για να σταματήσουν να ανταλλάζουν βρισιές μεταξύ τους. Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας εξτρέμ πρωταγωνιστεί σε κάτι παρόμοιο. Αρκετά συχνά γκρινιάζει την ώρα της προπόνησης, αρκετά συχνά θα ανοίξει διάλογο με κάποιον που μπορεί να τον συμβουλεύσει κάτι την ώρα του προγράμματος και γενικά έχει μια νοοτροπία, μία έπαρση και ένα τουπέ που δεν μπορεί να προκύψει από το ποδοσφαιρικό του στάτους και αν δεν αλλάξει άμεσα, θα αποτελέσει «τροχοπέδη» στην εξέλιξη της καριέρας του. Του κάνει κακό. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, είναι γνωστά πράγματα αυτά και χιλιοειπωμένα. Φυσικά, η προβληματική ποδοσφαιρική νοοτροπία του 24χρονου εξτρέμ δεν δίνει σε κανέναν το άλλοθι και το δικαίωμα να χειροδικεί εις βάρος του.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, πάντως, βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον Βιγιαφάνιες όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς κράτησε την ψυχραιμία του και δεν «απάντησε» στην γροθιά που δέχτηκε αλλά το πρόστιμο ούτε και εκείνος θα το γλιτώσει. Για όσα προηγήθηκαν της μπουνιάς. Προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα