Ολυμπιακός: Οι έντεκα super stars - συμπαίκτες του Ρόνι Λόπες

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι έντεκα super stars - συμπαίκτες του Ρόνι Λόπες

bet365

Ο Ρόνι Λόπες που κλείνει ο Ολυμπιακός έχει παίξει στο παρελθόν με σπουδαίες προσωπικότητες. Πρωτοκλασάτους παίκτες, σταρ του ποδοσφαίρου. Το Gazzetta έψαξε και βρήκε τους καλύτερους συμπαίκτες που είχε στην καριέρα του ο 26χρονος Πορτογάλος εξτρέμ.

Τα πιο μεγάλα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε και σας τα παρουσιάζει με μια ενδεκάδα (4-3-3). Η επιλογή υποκειμενική, αλλά θα συμφωνήσετε ότι όλοι τους υπήρξαν ή και συνεχίζουν να είναι παικταράδες!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κορυφαία 11άδα με την οποία συνυπήρξε ο Λόπες, αλλά και τους... παγκίτες, ορισμένοι εκ των οποίων εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν άνετα να συμπεριληφθούν στην καλύτερη ενδεκάδα συμπαικτών του νέου εξτρέμ του Ολυμπιακού.

123

Άξιο αναφοράς ότι ο Λόπες αγωνίστηκε και με παίκτες που είτε φόρεσαν στο παρελθόν τα «ερυθρόλευκα», είτε ακόμη και τώρα ανήκουν στο κλαμπ όπως οι Μπενζιά, Πασιένσια, Βάτσλικ, Μπρούμα, Σα, Σεμέδο, Ποντένσε.

Ρουί Πατρίσιο

Ρουί Πατρίσιο

Μπενζαμέν Παβάρ

Μπενζαμέν Παβάρ

Κόλο Τουρέ

Κόλο Τουρέ

Βινσέντ Κομπανί

Βινσέντ Κομπανί

Αλεξάνταρ Κολάροφ

Αλεξάνταρ Κολάροφ

Φερναντίνιο

Φερναντίνιο

Σεσκ Φάμπρεγκας

Σεσκ Φάμπρεγκας

Φαμπίνιο

Φαμπίνιο

Μπρούνο Φερνάντες

Μπρούνο Φερνάντες

Κιλιάν Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

Σέρχιο Αγκουέρο

Σέρχιο Αγκουέρο

Ο 33χρονος γκολκίπερ, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από τη Γουλβς στη Ρόμα, έπαιξε με τον Λόπες στο φιλικό της Πορτογαλίας εναντίον της Κροατίας το 2018. Ο Πατρίσιο, 97 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα, με 112 παρουσίες στην Premier League ως παίκτης της Γουλβς.

Ως παίκτης της Λιλ ο Λόπες συνυπήρξε με τον Μπενζαμέν Παβάρ. Τον 25χρονο δεξιό μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στη Μπάγερν Μονάχου και ο οποίος το 2018 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία με την εθνική Γαλλίας. Οι Βαυαροί τον αγόρασαν το 2019 35 εκατομμύρια από τη Στουτγκάρδη.

Στην U21 της Σίτι ο Λόπες έπαιξε μαζί με τον Κόλο Τουρέ σε αγώνα εναντίον της Κρίσταλ Πάλας. Ο 40χρονος σήμερα Ιβοριανός στόπερ πραγματοποίησε 354 συμμετοχές στην Premier League, έχοντας αγωνιστεί και σε Άρσεναλ - Λίβερπουλ. Με την εθνική του ομάδα έκανε 118 συμμετοχές.

Θρύλος για τη Μάντσεστερ Σίτι ο 35χρονος σήμερα Βέλγος που αποσύρθηκε από τη δράση. Έπαιξε σε τρία παιχνίδια των «πολιτών» με τον Ρόνι Λόπες, δύο κόντρα στη Γουότφορντ και ένα εναντίον της Γουέστ Χαμ. Ο Κομπανί πήρε τέσσερα πρωταθλήματα με τη Σίτι.

Ο φοβερός Σέρβος αριστερός μπακ έπαιξε μαζί με τον Λόπες σε τρεις αγώνες της Σίτι. Δύο κόντρα στη Γουέστ Χαμ και ένα απέναντι στη Γουότφορντ. Διεθνής 94 φορές με την εθνική του με θητεία σε ομάδες όπως η Λάτσιο, η Ρόμα και η Ίντερ, στην οποία αγωνίζεται έως σήμερα.

Ο 36χρονος Βραζιλιάνος, αρχηγός στη Σίτι και μέχρι και σήμερα. Με τον Λόπες συνυπήρξε σε δύο ματς, κόντρα στη Γουίγκαν και Γουέστ Χαμ. Ο Φερναντίνιο είναι 53 φορές διεθνής με τη Σελεσάο, πήρε τέσσερα πρωταθλήματα με τη Σίτι και νωρίτερα άλλα επτά με τη Σαχτάρ στην Ουκρανία.

Με τον Σεσκ Φάμπρεγκας συνυπήρξε σε 16 παιχνίδια της Μονακό. Ο 34χρονος Ισπανός χαφ με τις 110 συμμετοχές στη «φούρια ρόχα» και τη θητεία σε Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχει πάρει μεταξύ άλλων ένα Παγκόσμιο (2010), δύο Euro (2008, 2012), δύο πρωταθλήματα με την Τσέλσι, ένα με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Φαμπίνιο ήταν στην ίδια ενδεκάδα με τον Ρόνι Λόπες σε 47 παιχνίδια στη Μονακό! Το 2018 η Λίβερπουλ έδωσε 45 εκατομμύρια στους μονεγάσκους και απέκτησε τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος το 2017 πήρε πρωτάθλημα με την ομάδα του Μόντε Κάρλο και το 2019 με τους «Reds» στην Premier League.

Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε μαζί με τον Ρόνι Λόπες σε επτά αγώνες με την εθνική Πορτογαλίας U21. Ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν μάλιστα εναντίον της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro, το 2015. Οι Ίβηρες είχαν συντρίψει 0-4 την Εθνική. Τον Ιανουάριο του 2020 οι «κόκκινοι διάβολοι» αγόρασαν τον Φερνάντες από τη Σπόρτινγκ αντί 63 εκατ. ευρώ.

Τη σεζόν 2017-2018 ο Ρόνι Λόπες ήταν στην ίδια ενδεκάδα με τον Κιλιάν Εμπαπέ στη Μονακό, κόντρα σε Παρί και Τουλούζ. Οι Παριζιάνοι τον απέκτησαν το καλοκαίρι του 2018, προσφέροντας 145 εκατομμύρια ευρώ στους μονεγάσκους. Σε ηλικία 22 ετών ο Εμπαπέ έχει παίξει 48 φορές με τη Γαλλία και έχει πάρει μεταξύ άλλων τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Παγκόσμιο.

Ένας ακόμη θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία πήγε το 2011 κι έφυγε αυτό το καλοκαίρι για τη Μπαρτσελόνα. Με τον Ρόνι Λόπες έπαιξε μαζί σε δύο ματς, κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ. Ο Αργεντινός έβαλε 260 γκολ σε 390 ματς με τους πολίτες, με τους οποίους πήρε πέντε πρωταθλήματα.