Κώτσιρας: «Στον Παναθηναϊκό αξίζουν μεγάλα ευρωπαϊκά ματς κι όχι μόνο φιλικά...»

Κώτσιρας: «Στον Παναθηναϊκό αξίζουν μεγάλα ευρωπαϊκά ματς κι όχι μόνο φιλικά...»

Κώστας Ζάλιαρης
Κώτσιρας: «Στον Παναθηναϊκό αξίζουν μεγάλα ευρωπαϊκά ματς κι όχι μόνο φιλικά...»

bet365

Ο Γιάννης Κώτσιρας μιλώντας στο Gazzetta μετά το παιχνίδι με τη Μίλαν στην Τεργέστη, ανέφερε πως τέτοια μεγάλα ματς αρμόζουν στην ιστορία του συλλόγου κι όχι μονάχα σε φιλικά, αλλά σε επίσημες διοργανώσεις... «Όλοι έχουμε όρεξη για κάτι καλό φέτος» σχολίασε.

Ο Γιάννης Κώτσιρας μετακινήθηκε φέτος από την Αστέρα Τρίπολης στους «πράσινους» και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, την τρομερή οργάνωση που δηλώνει πως έχει βρει στο «τριφύλλι» και δηλώνει πως υπάρχει μεγάλη διάθεση για σημαντικά πράγματα φέτος στην ομάδα.

  • «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει βλέψεις για τόσο μεγάλα ματς»

Μιλώντας στο Gazzetta λίγο μετά το ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι με τη Μίλαν στην Τεργέστη, λίγο καιρό πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Γιάννης Κώτσιρας ανέφερε αρχικά:

«Ήταν πολύ δυνατό φιλικό ματς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει βλέψεις να παίζει τέτοια παιχνίδια κι όχι μόνο φιλικά. Έχει τεράστια ιστορία και αξίζει στον σύλλογο να παίζει τέτοια ματς σε μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα.

Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε ένα μεγάλο κομμάτι του ματς και απλά πρέπει να φροντίσουμε ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε κάνει λόγο για μια αναμέτρηση που έφερε τους παίκτες του στα όρια των αντοχών τους, σε ό,τι αφορά την συνεχή προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλουν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο και για όσα λεπτά η Μίλαν διατήρησε τους βασικούς ποδοσφαιριστές της στο δεύτερο μέρος, οι «πράσινοι» έπρεπε να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και απόλυτη συγκέντρωση, κάτι που ήταν και το ζητούμενο που ήθελε ο Ιβάνοβιτς να διαπιστώσει στο ματς. Ο Κώτσιρας είπε επ' αυτού:

«Σε όλες τις γραμμές οι παίκτες της Μίλαν έχουν φοβερή κλάση. Χρειάζονται ομαδική αντιμετώπιση, ειδικά σε αυτούς που είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός και διαθέτουν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Προσπαθήσαμε να αμυνθούμε ομαδικά, να καλύψουμε τα κενά και η Μίλαν με τους παίκτες που είχε θα μπορούσε την κάθε ευκαιρία να την κάνει γκολ αν έβρισκε χώρους...».

  • «Πρέπει να γινόμαστε απειλητικοί, όλοι έχουμε διάθεση για κάτι καλό»

Με τον χρόνο να κυλάει πλέον αντίστροφα για την έναρξη της Super League Interwetten και τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να συνεχίζεται για έναν πολύ διαφορετικό Παναθηναϊκό από αυτόν της περασμένης σεζόν, ο Γιάννης Κώτσιρας σχολίασε πως η ομάδα θα πρέπει να βάλει ουσία στον τρόπο που θα πλησιάζει στην αντίπαλη περιοχή...

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να κάνουμε και έχουμε ακόμα να βελτιωθούμε αρκετά για να φτάσουμε εκεί που μας θέλει ο κ.Γιοβάνοβιτς. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πιο ουσιαστικοί μπροστά από την αντίπαλη περιοχή, στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, να μπορούμε να σκοράρουμε. Να γίνουμε πιο απειλητικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Να έχουμε ουσία στις φάσεις που θα φτιάχνουμε.

Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης» ήταν τα λόγια του Έλληνα μπακ που αναφέρθηκε και επί προσωπικού για τον χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα και τις νέες συνθήκες στην καριέρα του από το φετινό καλοκαίρι.

«Ξέρω τις συνθήκες που επικρατούν, έχω έρθει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Υπάρχει τρομερή οργάνωση. Ο κόουτς και το τιμ έχουν μεγάλη διάθεση για να φτιάξουμε κάτι πολύ καλό τη νέα σεζόν.

Απολαμβάνω κάθε μέρα στον Παναθηναϊκό, προσπαθώ να βελτιώνομαι και να κάνω όσα μου λέει ο προπονητής μέσα από τις προπονήσεις ώστε να βοηθάω στα παιχνίδια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα