Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ονιεκούρου από την Αφρική και το Κατάρ στην Ευρώπη και η λατρεία για τον Ανρί (vid)

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ονιεκούρου από την Αφρική και το Κατάρ στην Ευρώπη και η λατρεία για τον Ανρί (vid)

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ονιεκούρου από την Αφρική και το Κατάρ στην Ευρώπη και η λατρεία για τον Ανρί (vid)

bet365

Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Χένρι Ονιεκούρου, που αναμένεται να κλείσει και τυπικά στον Ολυμπιακό.

Στα 24 του χρόνια ο Νιγηριανός Ονιεκούρου έχει κάνει ήδη ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό... ταξίδι ξεκινώντας την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και ενώ όταν ήταν στο Βέλγιο και την Έουπεν η θέση που έπαιζε άλλαξε για να γίνει winger από φορ, καθώς ο τότε κόουτς του θεωρούσε πως η ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά του είναι για να παίζει στα άκρα και έτσι να σκοράρει παραπάνω. Ένα ταξίδι που φαίνεται ότι ο επόμενος προορισμός του είναι ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός.

Ένας Νιγηριανός που δεν έπαιξε ποτέ στη Νιγηρία!

Το φοβερό στοιχείο με τον διεθνή Νιγηριανό ήταν πως όταν ήταν σε μικρή ηλικία επελέγη για την Ακαδημία ASPIPE FD της Σενεγάλης για να βρεθεί από εκεί στην Ευρώπη και την Έουπεν. Ουσιαστικά ο Ονιεκούρου παρότι μεγάλωσε λατρεύοντας τους Σούπερ Αετούς της Νιγηρίας με Κανού, Οκότσα και όχι μόνο αλλά και το αγγλικό ποδόσφαιρο έχοντας ως απόλυτο πρότυπο τον Ανρί δεν έπαιξε ποτέ στη χώρα του! Ο... μύθος λέει πως ένα από τα άτομα που τον ξεχώρισαν είχε σχέση και με την ανάδειξη του Μέσι από τη Μασία καθώς η συγκεκριμένη Ακαδημία είχε σύνδεση και με τη Μπαρτσελόνα.

Η μητέρα του ήταν το στήριγμά του και την έχασε το 2021 ενώ παντρεύτηκε μικρός

Η μαμά Ονιεκούρου ήταν ανέκαθεν ένα μεγάλο στήριγμα για τον Χένρι. Τη συμβουλευόταν για τα πάντα. Ακόμα και όταν ενώ είχε περάσει ιατρικά στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον ήθελαν 10 ομάδες της Premier συν την Έβερτον και τη Σέλτικ αλλά και γερμανικοί σύλλογοι προτίμησε την Έβερτον.

Ο ίδιος είχε πει τότε πως άκουσε τη συμβουλή της μητέρας του και έτσι ακύρωσε το deal με την Παρί. Ο Ονιεκούρου όπως και να είχε ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Στα 13 του εντάχθηκε στην Ακαδημία στην ASPIRE και πέρασε πέντε χρόνια στη Ντόχα του Κατάρ προτού βρεθεί στο Βέλγιο.

Χαρακτηριστικά ήταν τέτοιο το δέσιμο με τη μητέρα του που το 2016-2017 είχε δεσμευτεί απέναντί της πως θα έβαζε πάνω από 20 γκολ και το έκανε πράξη! Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε μικρός και έκανε οικογένεια διότι έτσι ένιωσε πως ήταν το σωστό.

Η οικογένεια του Ονιεκούρου σε φωτογραφία από το Instagram του
Η οικογένεια του Ονιεκούρου σε φωτογραφία από το Instagram του

Ο Ανρί και οι Μέσι - Ρονάλντο

Ένας βασικός λόγος που ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από πιτσιρικάς ήταν ο Γάλλος Τιερί Ανρί. Μάλιστα ο Ονιεκούρου προσπάθησε να του μοιάσει. Μάλιστα ήθελε να του μοιάσει ποδοσφαιρικά από κάθε άποψη. Όπως ήταν και μεγάλος θαυμαστής της σπουδαίας Άρσεναλ όπου λατρεύτηκε ο Γάλλος.

Όσο για την... κόντρα Μέσι - Ρονάλντο ο Ονιεκούρου πάντα έλεγε πως ο Μέσι έχει φυσικό ταλέντο ενώ ο Κριστιάνο έπρεπε να δουλέψει πολύ περισσότερο για να τα καταφέρει. Του αναγνωρίζει όμως το γεγονός ότι ενώ δεν είχε το μεγάλο ταλέντο του Μέσι έφτασε στην κορυφή.

Το... παράπονό του για την Έβερτον και η Τουρκία

Εάν δει κανείς την καριέρα του Ονιεκούρου στο σύνολο τις κορυφαίες χρονιές του τις έκανε σε Βέλγιο και Τουρκία (όπου στην Τουρκία έχει πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο). Το Βέλγιο και η Έουπεν εξάλλου του έδωσαν το... διαβατήριο για τη μεταγραφή στην Έβερτον. Ο Ονιεκούρου αγωνιστικά έχει το παράπονο πως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην Αγγλία, όπου εκτός των άλλων όπως είχε υπογραμμίσει ο ίδιος έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν είχε επαρκή αριθμό αγώνων με την Εθνική της Νιγηρίας. Το ήθελε πολύ να πάρει την εμπειρία της Premier και να είχε έστω 1 με 2 χρονιές στο βιογραφικό του.

Ούτε στη Μονακό έκανε αυτά που ήθελε παρότι - όπως θυμάται - τον φώναζαν τον νέο Πρίγκηπα του Μονακό ενώ στη Γαλατασαραϊ στο σύνολο κατέγραψε 22 γκολ και 12 ασίστ σε 71 αγώνες. Το δίχως άλλο πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη με σπουδαίες μεταγραφές στην καριέρα του (και με πολύ μεγάλα ποσά φυσικά) που σύμφωνα με το background και τις δυνατότητές του θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά παραπάνω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα