Ό,τι θέλει ο προπονητής (II)

Ό,τι θέλει ο προπονητής (II)

Ό,τι θέλει ο προπονητής (II)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεταγραφική λειτουργία του ΠΑΟΚ που σωστά βασίζεται στα «θέλω» του επιτυχημένου προπονητή του και σχολιάζει πολλά από όσα ο Λουτσέσκου ανέφερε στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στην Ολλανδία.

Επί μεγάλο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ πολιορκούσε τον Λουτσέσκου ώστε αυτός να επιστρέψει στην Τούμπα, εκεί όπου πρωταγωνίστησε στην μεγαλύτερη επιτυχία του Δικεφάλου με το νταμπλ και το αήττητο πρωτάθλημα. Από τότε στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι πήραν την απόφαση να τον στηρίξουν με ΟΛΕΣ τους τις δυνάμεις. Έχουμε ήδη συγκεκριμένα δείγματα…

Πριν ένα μήνα και πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, έγραφα «Ο, τι θέλει ο Λουτσέσκου», όπως αποφασίσει ο ΠΑΟΚ… για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λουτσέσκου και στα μεταγραφικά, επεσήμανα: «Ο ΠΑΟΚ εμπιστεύεται την ποδοσφαιρική γνώση και τη δουλειά του Ρουμάνου προπονητή, ο Λουτσέσκου ξέρει τα περιθώρια του ΠΑΟΚ και η προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας ομάδων πρωταθλητών, μόλις ξεκίνησε. Και όσοι είναι σωστά ενημερωμένοι, γνωρίζουν ότι στην αρχή κλείνουν τρύπες και καλύπτονται τα 2-3 κενά στο ρόστερ. Ακολουθεί ο μήνας αξιολόγησης από τον προπονητή που από τις 29/6 μέχρι τις 26/7 θα δουλέψει με το ρόστερ και θα κρίνει».

Έτσι και έγινε. Εδώ είμαστε. Η ομάδα έκλεισε τα 2-3 σημαντικά κενά της με μπακ, χαφ και φορ. Ο Κούρτιτς είναι υψηλότατου επιπέδου και έκλεισε γρήγορα παρά το ότι δεν ήταν ελεύθερος. Ο πολύ καλός-χρήσιμος Ολιβέιρα αποτέλεσε διακαή πόθο του προπονητή που επέμεινε μέχρι τέλους, ενώ και ο Τέιλορ είναι ένας κανονικός-επιθετικογενής μπακ, που θα προσφέρει.

Ο Εσίτι

Κατά την αξιολόγηση εδώ στην Ολλανδία (αλλά και νωρίτερα) ο Ρουμάνος προπονητής εξεπλάγην με τον Εσίτι, αλλά και τον Μιχαηλίδη. Από την αρχή της προετοιμασίας όμως προβληματίζεται πολύ με τον Τζόλη. Τα ερωτηματικά για τον Καγκάβα παραμένουν. Έφυγε και ο Ουάρντα! Άρα; Η αγωνία υπάρχει πλέον για τους μεσοεπιθετικούς που θα στελεχώσουν τελικά το ρόστερ.

Από εκεί και πέρα πρέπει να σημειώσουμε ότι το σύστημα μεταγραφών δουλεύει και αποκτά χημεία. Ο προπονητής ζητάει παίκτες σε θέσεις, το σκάουτινγκ είναι εκείνο που –κατά βάση- προτείνει και στην πορεία η ΠΑΕ μέσω της κ. Γκοντσάρεβα, διαπραγματεύεται. Λίγοι πίστευαν στην αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας, αλλά… για να δούμε μην τυχόν αποδειχθεί (για άλλη μία φορά) ότι εκεί που δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες, εκεί τελικά γίνονται και τα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Μαζί με όλα συμφώνησε και ο Σφιντέρσκι για να παραμείνει, υπόθεση που έδειχνε χαμένη πριν ένα μήνα! Με τον τρόπο του ο ΠΑΟΚ, θα τα καταφέρει και με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς! Θέμα χρόνου είναι και αυτό, αφού ο Σέρβος είναι απόλυτα ικανοποιημένος με όσα ζει εδώ, ενώ και στο οικονομικό γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να προκύψει λύση.

O Τζιοβίνκο

Και μέσα σε όλα… να και ο Τζιοβίνκο! Τον ξέρει ο προπονητής, τον θέλει σαν τρελός, το «παλεύει» με μαεστρία -και αυτό- εδώ και πολύ καιρό και… αν θέλουν στην Ιταλία, βάζουμε και ένα στοίχημα για το… που θα καταλήξει ο Τζιοβίνκο ΑΝ αποφασίσει να φύγει από την Αλ Χιλάλ και τα… έξι εκατομμύρια συμβόλαιο που έχει. Το τονίζω αυτό γιατί κάπου διάβασα ότι δίνουν 60% πιθανότητες στη Βενέτσια και 10% στον ΠΑΟΚ. Για να δούμε τι θα επιλέξει μεταξύ Ιταλίας και ΠΑΟΚ… ΑΝ φύγει από τους Άραβες.

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, εμπιστεύονται απολύτως τις επιλογές Λουτσέσκου και καλά κάνουν. Αυτός είναι ο δρόμος. Από τη στιγμή που ανέλαβε σε μία τέτοια περίοδο, με αυτά τα δεδομένα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Προς το παρόν είναι αξιοθαύμαστο το πώς όλος ο Οργανισμός κινείται στους ρυθμούς του προπονητή και προσπαθεί να ικανοποιήσει τα θέλω του. Θα δούμε και στη συνέχεια…

* Η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Λουτσέσκου παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον. Ο άνθρωπος μιλάει τόσο ειλικρινά και ώρες-ώρες μας κάνει να απορούμε αν θυμάται ότι τα… μικρόφωνα είναι ανοικτά. Δείτε πόσο έχει εντυπωσιαστεί από τον Εσίτι και τον Μιχαηλίδη, αλλά και πόσο προβληματίζεται για το ευαίσθητο θέμα Τζόλη, το οποίο τον απασχολεί κάθε ημέρα και περισσότερο. Η αίσθηση που επικρατεί στα πέριξ της ομάδας, είναι ότι το μυαλό του νεαρού άσου αυτό το καλοκαίρι, είναι… αλλού. Είναι μόνο στην μεταγραφή. (Προφανώς γι’ αυτό –και εφόσον ισχύει- φταίει ΚΑΙ ο ΠΑΟΚ και όσοι τον εκπροσωπούσαν και ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα κάνοντας τραγικά λάθη την περασμένη περίοδο). Τώρα τι γίνεται όμως; Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε ο Τζόλης να τα ξεχάσει όλα και να προπονηθεί και να παίξει, να συγκεντρωθεί και να προσπαθήσει (ακόμη και στα φιλικά) για τον ΠΑΟΚ. Για την ομάδα. Δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα της προσπάθειας…

* Από τις 8 Ιουνίου έγραφα για τους βιαστικούς που… «έδιωχναν» τον Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ και συνιστούσα υπομονή… Καλή χρονιά και στον ΠΑΟΚ Β και στον προπονητή του, ο οποίος άκουσε προσεκτικά την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη, την σκέφθηκε καλά και τελικά την αποδέχθηκε.

* Επειδή γράφουμε για το ποδόσφαιρο και τον προπονητή και στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία Χατζόπουλου-Λυκογιάνη! Τι κοινό υπάρχει με το ποδόσφαιρο; Η πολύ καλή περασμένη συνύπαρξη και συνεργασία τους. Έχουν χημεία και φαίνεται ότι χτίζουν μία δυνατή ομάδα. Το ίδιο γίνεται και στο βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ να εμπιστεύεται την ομάδα στον απόλυτα επιτυχημένο Γιάννη Καλμαζίδη.

Γι’ αυτό λοιπόν… ξανά και ξανά και για όλα τα σπορ: «Ό,τι θέλει ο… προπονητής, όπως αποφασίσει και μέσα στα πλαίσια που μπορεί να κινηθεί ο… ΠΑΟΚ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.