Ο, τι θέλει ο Λουτσέσκου, όπως αποφασίσει ο ΠΑΟΚ…

Ο, τι θέλει ο Λουτσέσκου, όπως αποφασίσει ο ΠΑΟΚ…

Ο, τι θέλει ο Λουτσέσκου, όπως αποφασίσει ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μέχρι τώρα μεταγραφικά δεδομένα του ΠΑΟΚ και τη διαδικασία πραγματοποίησης των πρώτων κινήσεων. Αναφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις και όχι σε όσα δημιουργούν απλά εντυπώσεις…

Πέντε-έξι ημέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ και από τη μία έχουμε τις… πληροφορίες ότι οι ασπρόμαυροι θα διαχειριστούν 20 εκατομμύρια για μεταγραφές, ενώ μεταξύ άλλων θα πάρουν τον Πρίγιοβιτς και από την άλλη την πραγματικότητα, της συμφωνίας δηλαδή με τον Λούκας Τέιλορ, μαζί με την αναζήτηση άλλων βατών και όχι εντυπωσιακών περιπτώσεων, τύπου Ντεϊόλα…

Έχει ένα δίκιο ο οπαδός να εκνευρίζεται όταν από τη μία του πασάρουν τα… 20 εκατομμύρια και τον Πρίγιοβιτς που σε κάθε μεταγραφική περίοδο πάει με… όλα και μπαίνει συμπληρωματικός για να εμπλουτίσει τα ρεπορτάζ εντυπωσιασμού, ενώ από την άλλη βλέπει να συμφωνεί ένας άγνωστος Βραζιλιάνος με μικρό βιογραφικό και η ομάδα να διαπραγματεύεται με έναν Ιταλό που κάθε χρόνο πάει δανεικός και σε άλλη ομάδα.

Ας τα βάλουμε όλα –και πάλι- σε μία σειρά…

Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε ότι τους μεγάλους στόχους του ΠΑΟΚ τους έθεσε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης και δεν είναι… θεωρίες που ανακαλύφθηκαν από τους γύρω-γύρω. Μίλησε για νίκες, τρόπαια, για ευρωπαϊκή ελίτ. Προφανώς όλα αυτά τα περιμένει άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, κάτι που έγραψε μετά την ανακοίνωση της επιστροφής Λουτσέσκου. Πρώτη απόδειξη των διαθέσεων του (για να μην ξεχνιόμαστε) το 1,7 που δαπανά ετησίως για (τον πιο επιτυχημένο) προπονητή και συνεργάτες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να διαδίδονται τεράστια ποσά για μπάτζετ, κάτι που ΠΟΤΕ δεν έκανε ο Σαββίδης, έχοντας μια άλλη φιλοσοφία μεμονωμένων και κατά περίσταση διαπραγματεύσεων.

Ο Λουτσέσκου έφυγε το 2019 έχοντας διαφορά φιλοσοφίας με τον τρόπο που λειτουργούσε η ιδιοκτησία της ΠΑΕ και για να επιστρέψει προφανώς συμφώνησε σε μία λειτουργία πιο ποδοσφαιρική και πιο κοντά στα δικά του πιστεύω. Το γράψαμε και τότε πώς όλο το σκηνικό της φετινής επιστροφής τον δικαίωνε απόλυτα και για το 2019.

Επέστρεψε και μέχρι τώρα για τη διαμόρφωση του ρόστερ (αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι στην οργάνωση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας) δουλεύει επάνω σε μία συγκεκριμένη βάση. Ζητάει παίκτες σε θέσεις (αυτούς τους 2-3 αρχικά) και το τμήμα σκάουτινγκ του δίνει λίστες και διαλέγει. Έτσι έγινε με τον Λούκας, έτσι και με τον Ντειόλα, που φυσικά δεν έκλεισε ακόμη. Θα έπρεπε να ήταν καλύτερες οι λίστες; Τις ξέρει κάποιος πώς διαμορφώνονται και ποιους περιλαμβάνουν ; Θα έπρεπε να δουλεύει αλλιώς το σύστημα; Θα έπρεπε να ήταν εδώ ο τεχνικός διευθυντής όπως τόσες και τόσες φορές γράφουμε και όπως επαναλαμβάνουμε Τρεις μήνες χωρίς τεχνικό διευθυντή… εδώ και τόσο καιρό;

Είναι ευχαριστημένος ο προπονητής;

Ποιος να απαντήσει για όλα αυτά; Ένας είναι ο ίδιος ο Σαββίδης που απαντάει με πράξεις και πορεύεται με τον συγκεκριμένο τρόπο γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Ο άλλος είναι ο Λουτσέσκου. Εκτός από τα πρόσωπα, τα πάντα θα φανούν… στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν ο Λουτσέσκου είναι ικανοποιημένος με τη διαδικασία θα το δείξει. Θα το πει… Αν δεν είναι θα το… καταλάβουμε. Θα το μάθει πρώτος ο ίδιος ο Σαββίδης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως την ευθύνη την έχει ο Σαββίδης και ο Λουτσέσκου. Μίλησαν, καθόρισαν στόχους και προχωράνε για την υλοποίηση.

Ο ΠΑΟΚ εμπιστεύεται την ποδοσφαιρική γνώση και τη δουλειά του Ρουμάνου προπονητή, ο Λουτσέσκου ξέρει τα περιθώρια του ΠΑΟΚ και η προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας ομάδων πρωταθλητών, μόλις ξεκίνησε.

Και όσοι είναι σωστά ενημερωμένοι, γνωρίζουν ότι στην αρχή κλείνουν τρύπες και καλύπτονται τα 2-3 κενά στο ρόστερ. Ακολουθεί ο μήνας αξιολόγησης από τον προπονητή που από τις 29/6 μέχρι τις 26/7 θα δουλέψει με το ρόστερ και θα κρίνει. Θα ακολουθήσουν νέα κενά από παίκτες που μπορεί να μην κάνουν τη δουλειά του προπονητή, αλλά και από πωλήσεις. Μέσα στον Αύγουστου που θα προκύψουν περισσότερες ευκαιρίες για πιο ποιοτικές-δαπανηρές μεταγραφές, θα κλείσει και το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα με αληθινά στοιχεία και όλοι μπορούν να την κρίνουν…

Οι τελικές κρίσεις στο γήπεδο… Και ποτέ μην ξεχνάμε: Η ομάδα κάνει τους παίκτες!

* Ο ΠΑΟΚ θα παίξει και φέτος στην Τούμπα και θα ετοιμαστεί για να μετακομίσει του χρόνου στο Καυταντζόγλειο. Καταμετρώντας τα έργα που εκεί πρέπει να γίνουν ώστε ο ΠΑΟΚ να παίξει και στην Ευρώπη, απορείς αν είναι πιο πολλά αυτά που έχει το εθνικό στάδιο, ή αυτά που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να πάρει άδεια από την UEFA…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.