Απ’ την Ολλανδία -και λίγο από Ριάντ- με αγάπη… (Day 10)

Απ’ την Ολλανδία -και λίγο από Ριάντ- με αγάπη… (Day 10)

Απ’ την Ολλανδία -και λίγο από Ριάντ- με αγάπη… (Day 10)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Δεν ξέρουμε αν θα κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ξεχάσουν γρήγορα τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, είναι σχετικά νωρίς, όμως με τις έως τώρα επιδόσεις και τα γκολ στα φιλικά προετοιμασίας, ο Νέλσον Ολιβέιρα επιβραβεύει πρώτα απ’ όλα τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την επιμονή του να τον ντύσει στα «ασπρόμαυρα».

Ο Πορτογάλος στράικερ βρίσκεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στο Apeldoorn, προσαρμόζεται στις συνθήκες της νέας ομάδας του και σιγά-σιγά αρχίζει να «ζωγραφίζει» απέναντι στις αντίπαλες άμυνες.

Το Σάββατο απέναντι στη Σαρλερουά σκόραρε μέσα από μια κομπίνα των «ασπρόμαυρων» στις στατικές φάσεις, στο σημερινό φιλικό με τη Χέρακλες βγήκε στο γκολ μέσα από μια ομαδική ενέργεια και μια προσωπική «σεντερφορίσια» κίνηση.

Αυτή η «στενή επαφή» που αναπτύσσει με τα αντίπαλα δίχτυα (συνολικά έφτασε τα τρία γκολ) είναι απόλυτα φυσιολογικό, όπως λέει και ο ίδιος, να εκτοξεύει τη ψυχολογία του στα ύψη. «Πάντοτε ένας επιθετικός θέλει να σκοράρει, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά και την συνολική εικόνα της ομάδας. Είμαστε στο σωστό δρόμο», σχολίασε μετά το τέλος του σημερινού φιλικού.

Τζιοβίνκο: Ο πόθος του Λουτσέσκου

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο Apeldoorn της Ολλανδίας, κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Ριάντ, κόβει βόλτες ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της Αλ Χιλάλ έχει μπει στο «κάδρο» του ΠΑΟΚ, το θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα είναι υπαρκτό 100%, με την παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου να παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, όπως παραδέχθηκε, έχει αναπτύξει «μια φανταστική σχέση από την εποχή που συνεργαστήκαμε στη Σαουδική Αραβία», αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. «Μοιραστήκαμε μια φοβερή εμπειρία, κερδίζοντας τρόπαια και έχοντας πολύ ωραίες εμπειρίες μαζί», έλεγε με νόημα ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης με τη Χέρακλες.

Ο 34χρονος Τορινέζος » έχει τάσεις φυγής από την Αλ Χιλάλ, μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στο Ριάντ, όπου κέρδισε τίτλους και είδε τον τραπεζικό λογαριασμό να «φουσκώνει» με τα εκατομμύρια των Εμίρηδων ιδιοκτητών της κορυφαίας ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. Η περίπτωση του απασχολεί αρκετούς ιταλικούς συλλόγους και είναι λογικό ο πρώην άσο της Γιουβέντους να κάνει σκέψεις «επαναπατρισμού».

Ο ΠΑΟΚ έχει το γερό «χαρτί» που λέγεται «Ραζβάν Λουτσέσκου», με τον Ρουμάνο να εξωτερικεύει τον πόθο του για τον μικρόσωμο Ιταλό σε κάποια ανύποπτη στιγμή της προετοιμασίας.

Το θέμα του Τζιοβίνκο, όπως κι αυτό του αριστερού μπακ, δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια σοβαρή εξέλιξη μέχρι τη Δευτέρα όταν και η αποστολή του «Δικεφάλου» θα επιστρέψει στη βάση της μετά από 15 μέρες παραμονής στο Apeldoorn.

Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και Ουάρντα

Μέχρι τότε οι «ασπρόμαυροι» θα δώσουν ένα τελευταίο φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Φέγενορντ, διάρκειας 120 λεπτών (χωρισμένο σε τέσσερα 30λεπτα), στο φημισμένο «Ντε Κάιπ», ενδεχομένως χωρίς τον Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος σήμερα ένιωσε ένα τράβηγμα στο δικέφαλο και το πιθανότερο είναι να μπει στα «πιτς» το προσεχές διάστημα.

Συμβαίνουν αυτά στη διάρκεια μιας προετοιμασίας, όπου οι ρυθμοί είναι πολλές φορές στα… κόκκινα, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε να μείνει εκτός ο Κάρολ Σφιντέρσκι προκειμένου να μην επιβαρυνθεί κι άλλο μετά από τις υποχρεώσεις που είχε στο Euro 2020 με την εθνική Πολωνίας.

Υποχρεώσεις είχε μέχρι σήμερα και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με την εθνική του Σουρινάμ στο Gold Cup, με τον Λουτσέσκου να ξεκαθαρίζει ότι τον περιμένει από την πρώτη μέρα επιστροφής της ομάδας στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει προπονήσεις.

Δεν ξέρουμε αν το ίδιο θα ισχύει και για τον Αμρ Ουάρντα στον οποίο έχει δοθεί άδεια και παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει.

Οι υψηλοί στόχοι του Αντρίγια

Η 10η μέρα της παρουσίας του Gazzetta στο Apeldoorn της Ολλανδίας δίπλα στην αποστολή του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την αποκλειστική συνέντευξη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος δίχως φόβο έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη των φετινών φιλοδοξιών και των στόχων: «Θέλω το νταμπλ»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.