Τι ισχύει με Ενκουντού και το πλάνο για τον Ολυμπιακό Β'

Τι ισχύει με Ενκουντού και το πλάνο για τον Ολυμπιακό Β'

Τι ισχύει με Ενκουντού και το πλάνο για τον Ολυμπιακό Β'

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί Ενκουντού και…Ολυμπιακού Β'.

Επειδή εδώ και καιρό, κι ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, ακούγεται το όνομα του Ενκουντού για τον Ολυμπιακό, έχει ένα νόημα να επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα γύρω από αυτή την υπόθεση, που δεν είναι τόσο απλή, όσο πιστεύει πολύς κόσμος.

Κατ΄ αρχάς, τον Ενκουντού τον είχε ο Πέδρο Μαρτίνς στις πρώτες σειρές της λίστας του από το περασμένο καλοκαίρι. Του αρέσει γιατί είναι πάρα πολύ γρήγορος και μπουκάρει ντριμπλάροντας από τα πλάγια (και κυρίως από τα αριστερά, παρότι δεξιοπόδαρος), ενώ γενικά είναι μέσα στη φάση, στο γκολ και στη δημιουργία, έστω με ένα βαθμό όχι ανάλογα καλό σε σχέση με τις άλλες ικανότητες του.

Ας πάμε στο σήμερα: ο Γάλλος είναι όντως μία επιλογή για τη θέση του εξτρέμ στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς δεν έχει αλλάξει άποψη και τον έχει μέσα στη λίστα, και δη σε αρκετά καλή θέση. Τι συμβαίνει με την περίπτωση; Γιατί δεν έχει ακόμη προχωρήσει; Πάντως, αποτελεί λανθασμένη εντύπωση ότι ο Ενκουντού είναι ένας παίκτης που όποτε θέλει τον παίρνει ο Ολυμπιακός, ότι είναι η τελευταία και πιο εύκολη επιλογή κλπ, κλπ.

Υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες επί της μεταγραφής, δυσκολίες που έχουν να κάνουν τόσο με την ομάδα του, την Μπεσίκτας, όσο και με τον ίδιο τον παίκτη.

Η Μπεσίκτας σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο να μιλήσει σε προχωρημένο στάδιο και να ολοκληρώσει μία μεταγραφή του Ενκουντού, έστω υπό τη μορφή του δανεισμού με οψιόν αγοράς-δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι οι Τούρκοι ζητάνε να συμφωνήσει ο Ολυμπιακός για υποχρεωτική οψιόν αγοράς του παίκτη. Προσέξτε, δεν λέω ότι δεν θα ήθελε η Μπεσίκτας να τον δώσει, προκειμένου να ξεφορτωθεί το πολύ υψηλό συμβόλαιο του (πάνω από 2 εκ. Ευρώ ετησίως), για παίκτη σημειωτέον που δεν είναι κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της. Λέω ότι δεν της είναι εύκολο. Και δεν της είναι πολύ απλά γιατί με την ασυνέπεια που διακρίνει πλέον τις τουρκικές ομάδες, ακόμη και τις πιο μεγάλες στο οικονομικό, πολλοί παίκτες διστάζουν να υπογράψουν μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι την Μπεσίκτας δεν την παίρνει να δώσει τώρα έναν εξτρέμ της, την στιγμή που δείχνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον πλέον βασικό της, τον Γκεζάλ και της έχει μείνει ένας βασικός, ο Λάριν, που δεν είναι και κλασικός εξτρέμ, αλλά περιφερειακός φορ.

Ο Μπρούμα

Να πάμε και στην πλευρά του Ενκουντού; Το έδαφος για μία μεταγραφή του στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να γίνει πιο πρόσφορο αν ο ίδιος ο παίκτης πίεζε την Μπεσίκτας προς την κατεύθυνση να τον δώσει στον πρωταθλητή Ελλάδας. Ας σκεφθούμε, όμως, κάτι σημαντικό: Στο φινάλε της περασμένης καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ να αποκτήσει τον Γάλλο κυνηγό. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή προτίμησε να φέρει τον Μπρούμα-για την ακρίβεια, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών το δίλημμα ήταν ξεκάθαρο, «Ενκουντού ή Μπρούμα». Κι ο Ολυμπιακός αποφάσισε «Μπρούμα» επειδή ο Μπρούμα άλλαξε γνώμη κι ενώ όλο το καλοκαίρι ήταν αρνητικός, στο φινάλε η PSV του είπε ότι δεν υπολογίζεται και μόλις τότε είπε το «ναι». Ο Ενκουντού, έτσι, έμεινε στην Μπεσίκτας, με την προοπτική του αναπληρωματικού, άσχετα αν από κάποια στιγμή και μετά στην πορεία της σεζόν άρχισε να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ως ο 3ος στην ιεραρχία εξτρέμ. Λέτε εσείς ότι ο Γάλλος άσος το έχει ξεχάσει όλο αυτό το «σκηνικό» και να «τρέχει» να πιέζει την Μπεσίκτας να τον δώσει στον Ολυμπιακό η, προτιμάει να κρατήσει μία στάση αναμονής;…Το ερώτημα προφανώς είναι ρητορικό.

Αν θέλετε την άποψη μου, γενικά για το θέμα του εξτρέμ, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει πάρα πολύ να κάνει δυνατή κίνηση με έναν ακραίο κυνηγό-απλά δεν είμαι σίγουρος πότε θα το κάνει. Αντίθετα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αρχές Σεπτέμβρη θα έχει αποκτήσει όχι έναν, αλλά δύο εξτρέμ…

Τώρα, αναφορικά με τον Ολυμπιακό Β, το αρχικό πλάνο που επεξεργάζονται στον σύλλογο, είναι η ομάδα να βασιστεί σε πρώτη φάση…

Ο Αποστολόπουλος

Στα νέα παιδιά που παίζουν στην πρώτη ομάδα (Σουρλής, Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής)…

Στα ταλέντα της Ακαδημίας (Τσέλιος, Νικόλης, Φρέρης, Κίτσος, Χριστοφιλόπουλος, Παπαδάκος)

Στους νεαρούς δανεικούς (Μαρίνος, Ξενιτίδης, Βοίλης, ίσως και ο Κύπριος Κωστή)…

σε κάποια επίσης νέα παιδιά που έχει πάρει ο σύλλογος από το εξωτερικό (όπως ο Νίκολιτς κι ο Αλγκασίμ Μπα, που εν πρώτοις υπολογίζεται για φορ)…

Ενώ θα γίνει προσπάθεια και για κάποιες μεταγραφές. Κυρίως ενός επιθετικού γκολτζή, κι ενώ έχουν ήδη αποκτηθεί από τον Άρη δύο 20χρονοι, ο στόπερ Μπαγκαλιάνης κι ο μέσος Μπακουτσής, με τον πρώτο να υπολογίζεται σίγουρα για το ρόστερ του Ολυμπιακού Β'. Ενδεχομένως κι ο Νικολιάς, αν δεν δοθεί σε κάποια καλή ομάδα Α΄Εθνικής

Γκολκίπερ θα είναι οι Τζολάκης, Καραργύρης, Παπαδούδης.

Άσχετο: Δεν έχει ο Ολυμπιακός καμία πρόταση για τον Σισέ, είτε από τη Γαλλία (Σεντ Ετιέν), είτε από αλλού, ώστε να συζητείται ότι θα φύγει μέσα στο καλοκαίρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.