Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 4)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 4)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 4)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αρχίζει να νιώθει ευτυχισμένος από τα όσα τελικώς συμβαίνουν στο κομμάτι των μεταγραφών. Μπορεί κάποιες υποθέσεις να έχουν καθυστερήσει, αλλά τα κομμάτια του παζλ που λείπουν από το «ασπρόμαυρο» ρόστερ αρχίζουν σιγά-σιγά να συμπληρώνονται μεσούσης της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Μετά την απόκτηση των Λούκας Τέιλορ και Νέλσον Ολιβέιρα, δηλαδή ενός δεξιού μπακ-χαφ και ενός επιθετικού, οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στην αγορά έχοντας δύο βασικές επιλογές για τη θέση του μέσου, που ήθελε πάση θυσία να αποκτηθεί ο Λουτσέσκου. Ένας χαφ με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά γι’ αυτό ακριβώς που θέλει να παίξει ο Ρουμάνος τεχνικός και προφανώς οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές (μέσοι) δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.

Η μία επιλογή άκουγε στο όνομα Αντριέν Σίλβα και η δεύτερη σ’ αυτό του Γιασμίν Κούρτιτς. Ο πρώτος στα 32 του, πια, ήταν το πιο εμπορικό όνομα, Πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, γεμάτη καριέρα. Ο δεύτερος σχεδόν συνομήλικος μπορεί να ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Μπέλα Κράινα και την Γκόριτσα της Σλοβενίας, ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια «βγάζει το ψωμί του» στην Ιταλία, έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο.

Το σημαντικότερο ήταν πως και οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν την έγκριση του Ρουμάνου, άρα είχε αποφασίσει πως και οι δύο του κάνουν τη δουλειά γι’ αυτό και έδωσε το ΟΚ να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις ομάδες, καθώς αμφότεροι έχουν συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο.

Η συμφωνία με Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση στην Σαμπντόρια για να αποκτήσει τον 32χρονο Πορτογάλο μέσο, ωστόσο η περίπτωση «ναυαγεί» οριστικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» στράφηκαν προς την Πάρμα για τον Σλοβένο χαφ, έχοντας το πάνω χέρι από την στιγμή που οι «τζιαλομπλού» υποβιβάστηκαν στη Serie B και η διοίκηση της ομάδας ήξερε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε οριζόντιες μειώσεις του μπάτζετ. Έτσι έδωσε το ελεύθερο στον Κούρτιτς να διαπραγματευτεί την μετακίνησή του στην Ελλάδα.

Ο 32χρονος αμυντικός μέσος, που δεν συμμετέχει στο στάδιο προετοιμασίας της Πάρμα, περιμένει το τηλεφώνημα από τη Θεσσαλονίκη για να μπει στο αεροπλάνο και να υπογράψει το διετές συμβόλαιο που του προσφέρει ο ΠΑΟΚ. Στην Ιταλία ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής, οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν το 1,2 εκατ. ευρώ, με τους «ασπρόμαυρους» να τον αποκτούν με τη μορφή δανεισμού και να καλύπτουν όλο το συμβόλαιο που έχει με την Πάρμα μέχρι το 2023.

Η ζωή στο Apeldoorn

Οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν στη βάση τους, το Apeldoorn, μετά το πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην PSV (1-0), με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φιλικό να ακολουθούν το πρωί πρόγραμμα αποθεραπείας και το απόγευμα να παραμένουν στο ξενοδοχείο παίρνοντας «μισό» ρεπό.

Στο γήπεδο βγήκαν το πρωί μόνον ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Αμρ Ουάρντα που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και οι τέσσερις τερματοφύλακες.

Το συμβόλαιο του Σφιντέρσκι

Στο μεταξύ ο Κάρολ Σφιντέρσκι μπορεί να είναι μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Ολλανδία, αλλά πίσω στην Ελλάδα συνεχίζονται οι συζητήσεις για την υπογραφή του νέου συμβολαίου του. Ο Πολωνός φορ ετοιμάζεται να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου, που λήγει σ’ ένα χρόνο και θα παρατείνει την παραμονή του στον ΠΑΟΚ εκτός κι αν το επόμενο έρθει μια πολύ καλή πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται στα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Σφιντέρσκι, μετά την παρουσία του στο Euro 2020 με την εθνική ομάδα της χώρας του, είδε αρκετές ομάδες να χτυπούν την πόρτα του μάνατζερ του και του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος απέρριψε μια πρόταση από ομάδα της Κίνας, ενώ οι «ασπρόμαυροι» δεν συζητούν για λιγότερα από 7,5 εκατ. ευρώ και με το νέο συμβόλαιο θα ανεβάσουν και τη ρήτρα αποδέσμευσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.